Yarın hem bizim hemde Türkiye’nin başı ağrıyacak – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376201,07%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Yarın hem bizim hemde Türkiye’nin başı ağrıyacak

Yarın hem bizim hemde Türkiye’nin başı ağrıyacak

ABONE OL
Kasım 23, 2023 11:13
Yarın hem bizim hemde Türkiye’nin başı ağrıyacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs’ı da içine alan bölgesel çember gittikçe daralıyor. Bizi idare ettiğini sanan vizyonu dar siyasetçiler, Meclis-i Mebusan’ın çatısı altında 5-6 hamle ötesinin hesaplandığı Satranç yerine, zarın getirdiği sayıyı oynamaya devam ediyor. Hoş onu bile beceremiyorlar ya neyse

PARMAK KALDIR –  İNDİR TAKIMI AKARYAKIT DERDİNDE

Meclis-i Mebusan’da parmaklar havaya kaldır, indirinden başka bir şey yapılmıyor. Haaa yoook, eşlerinin arabalarına Meclise ait 001 plakasını da takıyorlar. Yetmedi uzun bir süredir arızalı oldukları için yerlerinden kımıldamayan araçlara ‘Foni’yi pardon hortumu takıp akaryakıt koyuyoruz yalanının arkasına sığınıyorlar.

BAKARLAR AMA ÜLKENİN NEREYE GİTTİĞİNİ GÖRMEZLER

Geçtim, be arkadaşlar, be dostlar bunlarla bu coğrafyada yaşamak gerçekten büyük fedakârlık ister. Adamlara bakan körler diyemem.  Bakmasına bakarlar ama ülkenin nereye gittiğini görmezler. Hele siyasetteki manevraları hiç görüp anlamazlar.

İSRAİL GAZZEYİ İŞGAL ETMEKTEN VAZGEÇMEZ

İsrail- Hamas savaşı sürüyor. 4 günlük bir ateş kes ve esirlerin takas anlaşması yapıldı ve esirlerin karşılıklı olarak verilmesi öngörüldü. Esirler verildikten sonra ne olur derseniz ona da değinelim. Sonra evet sonra bu savaş devam edecek. Ben İsrail’in Gazze’yi işgaline kadar bu savaşın devam edeceği iddiasındayım. Neden derseniz görünen köy kılavuz istemez. Bu nedenle hemen açıklayım.

İSRAİL’İN 75 MİLYAR DOLARA KANAL AÇMA PROJESİ VARDI

1960 yılında İsrail’ hükümeti 75 Milyar dolara tekabül edecek.bir proje hazırladı. Bu projeye göre İsrail’in Ürdün, hatta Suudi Arabistan’ın da sahil şeridi olan Ürdün körfezi de denilen Akabe körfezinden Ürdün’e teğet geçen ve Türkiye’nin ikinci boğaz projesine benzer, Süveyş kanalının pabucunu dama atacak olan bu kanal, İsrail toprakları üzerinden İşgal edeceği Gazze’den Akdeniz’e çıkacak. Süveyş kanalını devre dışı bırakacak olan bu kanal, hem Mısır’ın ekonomik anlamda zayıflamasına, Doğu Akdeniz’de İsrail’in elinin güçlenmesine neden olacak. Kanal, Suudi Arabistan topraklarının yanından geçeceği ve ticari menfaat sağlayacağı için memnun. Keza kanal Hindistan yolunu açacağı için Ürdün’de memnun.

1963 TARİHLİ GİZLİ BELGELER AÇIĞA ÇIKTI

Bugün İsrail’in yanında bir duruş sergileyen ABD, 1960’larda projeye destek vererek, ortaya çıkan notlara göre de Lawrence Livermore Ulusal Laboratuvarı’na hesaplama bile yaptırmıştı,  İsrail üzerinden Süveyş Kanalı’na bir alternatif oluşturmak için açılacak kanal 1996’da kamuoyuna açıklanarak, 1963 tarihli gizli belgelerde böylelikle açığa çıkmıştı. O belgelere göre, 520 nükleer bomba veya 1.04 gigaton patlayıcı kullanılarak 160 mil uzunluğunda kanal açılacaktı. Kanal İsrail’deki Negev Çölü boyunca uzanarak Akdeniz’i Akabe Körfezi’ne bağlayarak Kızıldeniz ve Hint Okyanusu’na erişim sağlayacaktı. Ancak, ABD PNE’lerle yani nükleer patlamalar ile yapılan 27 deneyin araziyi güçlü bir şekilde aydınlatması nedeniyle PNE projesi deneysel olarak kaldı..

İSRAİL HÜKÜMETİ KANAL PROJESİNİ YENİDEN CANLANDIRDI

Belli ki o projeyi Netanyahu hükümeti tekrar tozlu raflardan indirdi diye iddia ediliyor.. Ve Gazzeyi bu nedenle işgal edeceği söyleniyor.  ABD’nin de askeri gücü ile destek vermesi bunu göstermiyor. İsteyen sayfada yayınladığım kanal ile ilgili o belgelere göz atabilir

İKİNCİ BİR KANAL İSRAİL’E BÖLGEDE ÜSTÜNLÜK SAĞLAMAYACAK

Ve Evkaf’ın su meselesine gelirsem Doğu Akdeniz’deki ticaretin Süveyş kanalı ile bu denli büyüdüğü bir ortamda, ikinci bir kanal ile daha da büyümesinin yanısıra deniz altındaki büyük zenginlik özellikle Laviantan ve Tamar bölgelerindeki gaz ve petrol İsrail’e büyük avantaj sağlamayacak. Bölgede güçlü lider devlet düşü kuran İsrail hem bizim hemde Türkiye için büyük tehlike oluşturmayacakmı?

NEDEN BATI SAHİL ŞERİDİ İLE İSKELE SÖYLERMİSİNİZ?

Gelelim Kıbrıs’a, Doğu Akdeniz’de lider ülke olmaya soyunan İsrail neden KKTC’den sürekli toprak alıyor dersiniz?  Bu bizim karakaşımız kara gözümüzü beğendiği için değil sanırım. Neden Vadili, Meluşa, Arçoz’dan değil de Batı sahilleri? Neden Akatu, (Tatlısu) Kaplıca, İskele bölgesindeki sahil şeridi dersiniz? Neden Gaziveren ve Lefke bölgesine yoğunlaştı söylermisini;? Geçtim son yıllarda KKTC’de toprak alımında İran birinci sıraya yerleşti. Yarın bir birine düşman iki devlet güç paylaşımlarını KKTC’ye de taşırsa buraların hali nice olur.

YAKINDA EBEMİZİN DAMINI GÖRÜRÜZ

Bakın bu gidişat doğru değil. Toprak satılsın binalar yapılsın ama yasalarda değişiklik yapılarak endek göndeklerle yapılan sözleşmler ile alımlara belli şartlar getirilsin. %51 hisseleri yabancı olan şirketlerin toprak alımlarına yasal düzenlemeler ile kontrol mekanizması kurullsun. 10 Avukatın arsa satışlarında yapacakları mukaveleler ile kazanacakları paraların yanısıra 5-6 şirketin bina yaparak para kazanması sınırı geçti. Bu gidişat böyle devam etmesi halinde yakında ebemizin damını göreceğiz. Tehlikeyi gören Türkiye İskele Bölgesinde deniz üssü kurmak için kolları sıvarken, çemberin daraldığını ve yakında boğazımızı sıkarak bizi nefessiz bırakacağını görmeyen ve öküzün bıçağa baktığı gibi bakan, emiralangiller sülalesinin gökyüzünün deliği. Yurdumuzda göz göre göre yapılanlara ‘Gıkını’ çıkartmayan muhalefet ile bizlerin de ebesinin çıkrığı

1963 yılında İsrail’in kanal ile ilgili projesi

kanal ile ilgili raporlardan biri

Akabe körfezi ve ülkeler

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.