TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATINDA GÖZLEMCİ OLMAK – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376201,07%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATINDA GÖZLEMCİ OLMAK

TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATINDA GÖZLEMCİ OLMAK

ABONE OL
Kasım 23, 2023 10:34
TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATINDA GÖZLEMCİ OLMAK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öncelikle Türk Devletleri Teşkilatı’nın ne olduğunun kısa bir açıklamasını yapayım. Türk devletlerinden, yani Türk dili konuşan devletlerden oluşan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye’nin üye, Macaristan, KKTC ve Türkmenistan’ın da gözlemci statüsünde bulunduğu bir uluslararası kuruluştur.

Amacı ise, Türk dili konuşan devletler arasında kapsamlı iş birliğini teşvik etmektir. Kısacası anlayacağınız, bu kuruluşa bizi de seyirci olarak kabul ettiler. Yarım asırdır tanınma bekliyoruz. Anavatan diye bağrımıza bastığımız TC bile bizi tanımazken, diğer ülkelerin tanımasını beklemek sanırım aptallıktan başka bir şey değildir. Bu Türk devletleri bizi tanısa ne olacak, tanımasa ne olacak.

Bunlar tanıyınca çok mu gelişeceğiz? Yoksa bunların sayesinde güç patlaması mı yaşayacağız? Toplum olarak yıllardan beri bu söylemlerle avutulup, uyutulmaktayız. TC , bizi her türlü emellerine karşı elinde piyon olarak kullanmaktadır. Aslında, hep söylemişimdir, bizde aklı selim, irade ve zeka sahibi güçlü bir siyaset adamı olsa, bulunduğumuz coğrafi konumdan dolayı TC’nin bizi değil, bizim onu elimizde oyuncak etmemiz gerekirdi.

Ama malumunuzdur, bizdekiler biyat etmeyi çoktan kabullenmiş, el etek öpmeyi sevmiş durumdadırlar. TC de zaten bunların iş bilmez ve onursuz kişiliklerini kendi leyhine dilediği şekilde kullanmakta ve her istediğini burada yaptırmaktadır. Bizim de ağzımıza bir parmak bal çaldığını sanarak, yok “Azerbaycan sizi tanıyacak”, yok “Türk Devletleri Teşkilatına gözlemci oldunuz” söylemleri ile “sözde tanınma heyecanı” yaratmaya çalışıyor.

Sevgili okurlarım, etrafınızı iyi gözlemlerseniz eğer, göreceksiniz ki bizde Azeri ve Türkmen çalışanı çok fazladır. Birçok büyük şirketlerde ve birçok ev hizmetlerinde, bu ülkelerden insanlar bizim ülkemize çalışmak için geliyorlar. İnsanın hayat şartları, refahı ve huzuru yerinde ise, neden başka bir ülkeye çalışmaya gitsin ki!!!! Hayır yani bir de bu devletlerin kuruluş amacı “Biz birlikte daha güçlüyüz” sloganı ile dünyaya kendilerini göstermektir diye tanımlıyorlar ya, traji komik bence.

Bugün artık “güç” demek “para” demektir. Bu devletlerin hangisi para ve ekonomik açıdan güçlüdür?? Bu devletlerle aramızdaki tek fark, onlar özgür, biz ise kendi hür irademizle karar veremeyecek kadar kısıtlı ve yavru muamelesi gören, sözde bir devletiz. Kimse kusura bakmasın da “Devlet” diye gerine gerine övünenler, önce bir Wikipedia’da “Devlet” tanımını, sonra da görev ve sorumluluklarını araştırıp okusunlar. Haydi efendiler, şimdi iyi gözlemleyin, hem gözlemci olduğunuz teşkilatı, hem de devletinizin gidişatını!!!! Vesselam.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.