Ortadoğu’da ki Yangın Kıbrıs’ı da saracak gibi – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22354110,89%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Ortadoğu’da ki Yangın Kıbrıs’ı da saracak gibi

Ortadoğu’da ki Yangın Kıbrıs’ı da saracak gibi

ABONE OL
Ekim 25, 2023 13:09
Ortadoğu’da ki Yangın Kıbrıs’ı da saracak gibi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlginçtir, özelde Ortadoğu’da genelde dünyanın birçok bölgesinde çıkan savaşlarda müslümanlar birbirini yiyor ve öldürüyor.

YEMEN’DE Şİİ HUSİLER’İ SUNNİ MÜSLÜMANLAR ÖLDÜRÜYOR

Yemen’de İran destekli Sii Husiler ile Sunni Suudi Arabistan öncülüğündeki  hükümet güçleri arasında 8 yıldır süregelen çatışmalar devam ediyor. Suudi uçakları Husileri çoluk çocuk dinlemeden bombalıyor. Yemen’deki savaşta, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Irak ve Mısır. Yine Müslüman olduğu ve adının baş harfi  İslam olan İŞID ve El Kaide etkili durumda. Yemen hükümeti Marib’deki iç göçmen sayısının 2 milyonu aştığını ve ülkede iç göçmen durumuna düşenlerin 4 milyonun üzerinde olduğunu açıkladı.Peki bu Müslümanlar ne için savaşıyor ve neden birbirlerini öldürürken çocukları da katlediyor. Bu nasıl müslümanlık söylermisiniz?

MÜSLÜMANLAR BİR BİRİNİN KUYUSUNU KAZIYOR

Irak ve İran  10 yıl savaşları yaptı. Libya’da Nato yanlısı General Hafter ile Hükümet güçleri arasında savaş devam ediyor. Libya’da Mısır, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Fransa ve Rusya  çorbayı karıştırıyor, hükümet güçlerine destek veren Türkiye de diğer taraftan çorbanın dibi tutmasın diye gayret ediyor. Irak’ta Saddam’ın kellesi gitti. Suriye’de Esad’ın başı beladan kurtulmuyor. Müslüman Mısır 1963’de Hristiyan Rumlara, Müslüman Kıbrıs Türk Toplumunu  katletmesi için T 72 tanklarını vermişti.O tarihten beridir  Kıbrıs’ta iki toplum bir araya getirilmiyor ve sürekli dürtükleniyor. Yani Müslümanlar bir birinin kuyusunu kazıyor

SAVAŞI HAMAS ÇIKARTTI VE İSRAİL’E ZEMİN HAZIRLADI

Ortadoğu’daki bu savaşı İsrail’in kurduğu ve maşası olduğu iddia edilen Hamas çıkarttı. Sivil halkın bir araya geldiği ve şarkılar söylediği bir festivalde Hamas, çoluk çocuk demedi insanları doğradı. Ben  müslümanım diyenlerin yaptığı katliam,  ayni ABD’nin 11 Eylül tarihinde İkiz Kulelere yapılan saldırıyı bahane ederek Irak’a saldırmasına zemin hazırladığı gibi saldırması için İsrail’e zemin hazırladı.

ABD ASKERLERİ DE GAZZEYE GİRECEK

Tabi bunu fırsata çeviren ABD, bu savaşa balıklama atladı.  İsrail’e  kara harekatına başlama benim askerlerim ile harekata başla diyor. Kıbrıs açıklarında iki uçak gemisi ile savaş gemilerini bekletirken, askerlerini İsrail’e sevk etme planları yapıyor. Benim askerlerim ile hareket edeceksin birlikte Gazze’ye gireceğiz açıklaması sonrasında,. İsrail kara harekatını durdurdu.

ABD’NİN NİYETİ GAZZEDE ÜS KURMAK

Ama niye birlikte hareket değil. ABD askerleri Gazze’ye girince orada ABD, askeri üs kuracak niyet o. Çünkü suriyede Rusya’nın etkinliği artarken Lübnan’da Hizbullah ile İran etkili oluyor. ABD onları kontrol altında tutmak için İsrail askerli ile ABD’li askerleri sokacak ve orada üs kuracak. İsrail uçakları bu nedenle Şam Havaalanını ve Lübnan’daki Hizbullah güçlerini savaşın dışında tutmak için Lübnan’ı ve Gazzedeki okul ile hastaneleri bombalıyor..

ATATÜRK’ÜN DAHİYANE FİKRİNİ ÖRNEK Mİ ALDILAR?

Atatürk, Hatay’ı  Fransızların elinden kurtarmak için süvarileri atları ile birlikte camilere kapatmıştı. Caminin kapısına bu camide ibadet yapılmaz yazdırmıştı. Fransızlar Cami’ye saldırma girişiminde bulununca Fransızlar camiye saldırdı. Müslümanların ibadet yeri hristiyanların postalları altında kirletiliyor denilerek halkı Fransızlara karşı birleştirmişti. Galiba şimdi okullara, siviller ve bazı güçler yerleştirildiği düşüncesi ile İsrail oraları bombalıyor.

BU İŞ GAZZE VE LÜBNAN VE SURİYE İLE BİTMEZ

Bakın bu iş sadece Gazze Lübnan ve Suriye ile bitmez. Sıra, İsrail’in kutsal toprakları arasında gördüğü Kıbrıs’ta menzilde ve hedeftedir. Bu kadar toprağı Yahudiler boşuan satın almadı. Gazze’de işleri bitince, ABD desteği ile Doğu Akdeniz’deki petrol Rezervelerine dönecek.  

DOĞU AKDENİZDEKİ YATAKLAR ABD’NİN İŞTAHINI KABARTIYOR

Doğu Akdeniz’de Mısır’ın Akdeniz’deki en büyük petrol rezervine sahip Zohr bölgesi var. Mısır’ın ilk sondaş kuyusu olan Nergis-1 yatağında 3.5 trilyon fit küp olduğu tahmin edilen rezervler var. Lübnan, Suriye, ve İsrail arasında kalan, Levant Havzasında büyük oranda deniz yatağından çıkarılabilir doğal gaz rezervleri var. İsrail Laviantan ve Tamar bölgelerinden petrol çıkartıyor. Hemen dibinde Lübnan’ın petrol yatakları ve onun  dibinde de Kıbrıs Cumhuriyetinin Afrodit yatakları var. Lübnan’ın yatakları Gazze’ye kadar uzanıyor. İsrail o yataklarında peşinde.Bunlar ABD’nin iştahını kabartıyor. Gazze’ye girip oraları işgal ettikten sonra hem üs sağlayacak hemde Kıbrıs dahil, Suriye, Lübnan, Ürdün hatta Mısır’a hakim olacağı bir yere yerleşecek.

IRKÇI NETANYAHU  VE SİYONİST İKTİDAR YENİ YASA PEŞİNDE

Netanyahu savaş ile yapacaklarını yapabilmek için İrandaki velayeti fakih hukukuna benzer bir yasa peşinde. Fakih Hukukunda,  İmamların şiar hukuku teolojisinde imamlar masul sayılır ve mehdinin kayıp velayetini taşıdıkları için suçlanamazlar ve yargılanamazlar durumuna benzer bir yaklaşım ile  Netanyahu yani siyonist iktidar yasa değişikliğine gidip hükümet üyelerinin savaşta yapacakları herşey için yargılanma dokunulmazlığını oluşturmaya çalışıyor. Yani İsrail’in dinci devleti  siyonist faşistlik yaparak, insanları öldürürken  Savaş mahkemeleri yani harp divanları kaldırılacağı için yargılanmaları da ortadan kaldırılaacak..

İSRAİL, KIBRIS’TA DA AYNİ ŞEYLERİ YAPARMI?

Peki Kıbrıs’ta hatırı sayılır büyüklükte toprak satın alan İsrail, Filistin’de yaptığının benzerini Süveyiş Ticaret yolunun geçtiği, konumu itibarı ile Ortadoğu’ya hakim batmayan Uçak gemisi olarak nitelendirien Kıbrıs’ta da hayata geçirirse ne olur? Yapamaz diyenler ABD ile birlikte Ortadoğu’da neler yaptığına bir göz atsın. Ve İsrail’lilere toprak satışından artık vazgeçsin. Hatta  görmeyen, duymayan, konuşmayan 3 Maymunun yanına bana ne diyen  dördüncü maymunu da koyan  emiralangiller sülalesine mensup    hükümet , bu yönde çalışmalar başlatmalıdır. Bizden söylemesi 

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.