İsrail ordusu resmen duyurdu: İSRAİL ORDUSU GAZZE’YE GİRDİ Rehineler için sınırlı kara operasyonu – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22479601,08%
Lefkoşa
°

17:12

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

İsrail ordusu resmen duyurdu: İSRAİL ORDUSU GAZZE’YE GİRDİ Rehineler için sınırlı kara operasyonu
  • Kıbrıs Detay
  • Dünya
  • İsrail ordusu resmen duyurdu: İSRAİL ORDUSU GAZZE’YE GİRDİ Rehineler için sınırlı kara operasyonu

İsrail ordusu resmen duyurdu: İSRAİL ORDUSU GAZZE’YE GİRDİ Rehineler için sınırlı kara operasyonu

ABONE OL
Ekim 23, 2023 11:29
İsrail ordusu resmen duyurdu: İSRAİL ORDUSU GAZZE’YE GİRDİ Rehineler için sınırlı kara operasyonu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

israil Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, rehineler için ‘sınırlı’ bir kara operasyonunun başladığını duyurdu.

İsrail ordusu resmen duyurdu: Rehineler için sınırlı kara operasyonu

İsrail‘in Gazze‘yi aralıksız bombardımana tuttuğu savaşta ikinci hafta geride kaldı. Bölgedeki tüm gelişmeleri canlı blog yayınına taşıyoruz.

İSRAİL ORDUSU GAZZE’YE GİRDİ

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Hamas’ın rehin aldığı sivillerin kurtarılmasına yönelik operasyonun başladığını duyurdu. Hagari ‘Sınırlı kara operasyonu başladı’ ifadelerini kullandı.

AVRUPA BİRLİĞİ: GAZZE’YE DAHA FAZLA YARDIM GEREK

Avrupa Birliğinin Dış Politika sorumlusu Joseph Borrel, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların durdurulması yönünde çağrıda bulundu. ‘En önemli şey insani yardımların bölgeye gitmesi’ diyen Borrel, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bu konuyu masaya yatıracaklarını aktardı.

İSRAİL ORDUSU 320 FARKLI NOKTAYA SALDIRDI

İsrail ordusu Gazze’de 320’den fazla farkı noktayı vurdu. Yetkililer hedeflerin Hamas’ın karargahları ve gözlem noktaları olduğunu bildirdi. Kara harekatına için özel olarak düzenlenen saldırının amacı İsrail ordusunun ‘manevra’ hızını artırmaktı.

ÇİN ORTA DOĞU ÜLKELERİNİ UYARDI: DURUM CİDDİ, DİKKAT EDİN

Çin hükümeti Gazze’de iki haftadır devam eden savaşın endişe verici olduğunu belirterek olayların bu şekilde devam etmesi durumunda büyük çaplı bir çatışma riskinin arttığını bildirdi. Çin devlet medyasının, ülkenin Orta Doğu özel elçisine dayandırdığı haberine göre Çin, Gazze’deki durumu “çok ciddi” olarak görüyor ve büyük çaplı bir kara çatışmasının artması ve silahlı çatışmaların komşu sınırlara yayılacağını öngörüyor.
İngiliz medyasında çıkan benzer haberlerde de Orta Doğu’yu ziyaret eden Çin elçisi Zhai Jun’un ifadelerine yer verildi. Jun, Çin’in diyaloğu teşvik etmek, ateşkes sağlamak ve barışı yeniden tesis etmek, ayrıca iki devletli çözümü ve çatışmaya adil ve kalıcı bir çözüm sağlamak için “elverişli olan her şeyi” yapmaya hazır olduğunu söyledi.

PEKİN’İN ATEŞKES ÇABALARI

Orta Doğu’da daha etkin rol oynamak isteyen Çin, bunun son işareti olarak İsrail ve Hamas arasında ateşkes sağlanması için bölgeye elçi gönderdi. Temaslarına Katar’dan başlayan elçi Zhai Jun’un Orta Doğu’yu turlayacağı bildirildi. Çinli elçi ilk olarak Katar Dışişleri Bakanı’nın yanı sıra, Rus mevkidaşıyla görüştü.
Jun’un, Rusya Devlet Başkanı Putin’in özel Orta Doğu ve Afrika Temsilcisi Mikhail Bogdanov ile yaptığı görüşme sonrasında Rusya Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı. Bakanlık her iki ülkenin de, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde İsrail-Filistin sorunu ve diğer krizlerin siyasi çözümüne yönelik çabaları yakından koordine etme konusunda kararlı olduklarını teyit etti.

İSRAİL’İN SALDIRILARINDA 6 ÇOCUK YAŞAMINI YİTİRDİ

Gazze İçişleri Bakanlığı İsrail’in top atışları nedeniyle 6 çocuğun öldüğünü bir kadının ise yaralandığını bildirdi.

İSRAİL: KARA HAREKATI 3 AY SÜREBİLİR

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze’deki harekatın 3 ay sürebileceğini söyledi. Gallant, “Bir ay, iki ay ya da üç ay sürebilir ama sonunda Hamas kalmayacak” dedi. Hava kuvvetleri operasyon merkezinde konuşan Bakan Gallant, “Bu Gazze içindeki son harekatımız olacak çünkü sonrasında Hamas olmayacak” şeklinde konuştu.

İsrail ordusu üç yüz bin kadar yedeği yeniden askere aldı. Savunma Bakanı Yoav Gallant, kara harekatı olarak değerlendirilen yeni aşamaya da “yakında” başlayacaklarını söyledi. Ancak bu açıklamalara karşın İsrail’e dünya liderlerinin ziyaretleri sürüyor. Bu hafta Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve Fransa lideri Emmanuel Macron’un ziyaretleri bekleniyor.

GAZZE’DE ÖLÜ SAYISI 4600’Ü GEÇTİ

Gazze’deki Hamas kontrolündeki sağlık kurumu, 7 Ekim’den bu yana öldürülenlerin sayısının 4 bin 651’e çıktığını duyurdu. Kurum öldürülenlerin 1873’ünün çocuk olduğunu aktarıyor. Açıklamaya göre, 1100’den fazla kadın da saldırılarda öldürüldü.

Kurum 839 kişinin, Gazzelilerin kaçması istenen güney bölümünde öldüğüne de işaret ediyor. Toplam yaralı sayısı ise 15 bine yakın.

İSRAİL SALDIRI HAZIRLIĞINDAKİ HİZBULLAH ÜYELERİNİ VURDU

İsrail ordusu, Lübnan’da Tel Aviv’e karşı saldırıya hazırlanan iki kişiyi vurduğunu bildirdi. Açıklamada, hedeflerden birinin İsrail’in Mattat kasabası yakınlarında olduğu, diğerinin ise daha kuzeyde etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Hizbullah ise ayrıntı vermeden savaşçılarından birinin öldürüldüğünü söyledi.

BİR GÜNDE 400 ÖLÜ

Filistin’in haber ajansı WAFA’ya göre 22 Ekim’de Gazze’de 400 kişi yaşamını yitirdi.

İSRAİL’DEN TEHDİT: HAYATLARININ HATASI OLUR

7 Ekim tarihinden beri Hizbullah ile karşı karşıya gelen İsrail olası bir ikinci cephe karşısında kırılma noktası yaşayabilir. İki taraf Lübnan sınırının sıfır noktasında sık sık çatışıyor. Çatışmaların artması nedeniyle İsrail tarafı 4 kilometrelik askeri bir bölge ilan etti ve sivillerin buraya girişini yasakladı. İsrail için burada kritik nokta Hizbullah dışında İran destekli diğer milis gruplarının Tel Aviv’e karşı savaş açması. Gazze’ye hali hazırda bir kara harekatı düzenlemeyi planlayan İsrail iki belki de üçüncü bir cephenin açılması karşısında zor günler yaşayabilir.

Netanyahu, Lübnan’daki Hizbullah’ın savaşa girmekle “hayatının hatasını” yapacağını söyledi. Netanyahu, ülkenin kuzeyindeki ordu üssüne gerçekleştirdiği ziyarette, buradaki askerlere hitap ettiği konuşmasında, “bir varoluş savaşı verdiklerini” savundu.

Netanyahu, 2006 yılında Hizbullah ile İsrail arasında yaşanan savaşa dair açıklamalarda bulundu. Netanyahu Hizbullah ile olası bir savaşın ‘hayal edilemeyecek bir yıkım getireceğini’ söyledi.

Başbakan komandolara ayrıca Hizbullah ile ilgili şöyle dedi:

‘Lübnan’daki milislerin Gazze savaşına dahil olup olmayacağını size garanti edemem. Onlar için feci olacak. Bu çatışmalar bizim için ‘Yap ya da öl’ anlamına gelecek’

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.