UBP kurultay öncesi allem gallem beklentiler gırla gidiyor – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376201,07%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

UBP kurultay öncesi allem gallem beklentiler gırla gidiyor

UBP kurultay öncesi allem gallem beklentiler gırla gidiyor

ABONE OL
Ağustos 7, 2023 09:00
UBP kurultay öncesi allem gallem beklentiler gırla gidiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yıl 2023 sayısını unuttum ama yeni bir UBP klasikliği izlediğimizi unutmadım. Bildim bileli UBP’nin Genel Kurulları hep tantanalı geçer. Hüseyin Özgürgün, Tahsin Ertuğruloğlu geçtim Ahmet Kaşif – İrsen Küçük başkanlık yarışı unutulmaz genel kurullardan sadece bazılarıdır.

UBP’DE KAZAN KAYNIYOR

Birde UBP kazanının hiç durulduğunu da görmedim. Kazan sürekli kaynayıp duruyor. Belediye Başkanlığı seçimlerinde Sadık Gardiyanoğlu’na, Ara Seçimde Ali Başman’a oynanan Ali Cengiz oyunları ile kaynayan kazanın altına birkaç ay sonra yapılacak genel kurul öncesinde yeniden odun atılmaya başlandı.

BAKAN, MÜDÜRÜN BOĞAZINI SIKIP MOSMOR EDİYOR

Genel Kurul öncesinde sinirler keman yayı gibi o kadar gergin oldu ki, bir bakan Bakanlığın Bütçe Dairesi Müdürünün boğazını sıkıp mosmor ediyor. Maliye Bakanı Alişan Şan bir ödeme ile ilgili Maliye Bakanlığı Bütçe Dairesi Müdürü Mehmet Cabacaba’ya ödeme belgesini imzala talimatı verdikten sonra, bu evrak eksik siz imzalayın bende onun altına imzalayıp dedikten sonra çıngar çıkıyor.

ŞİKÂYET GERİ ÇEKİLİYOR RAPOR CİSMİS OLUYOR

İmzala, imzalamamdan sonra bakan Cabacaba’nın boğazını sıkıp mosmor ediyor.  İş bu kadarla da kalmıyor Mehmet Cabacaba hastaneye gidip rapor alıyor ve şikâyetçi oluyor. Araya girenler büyük bir skandal çıkmaması için binbir rica ile şikâyeti geri çektirip raporu da cismis yapıyor.  

ÜNAL ÜSTEL’İ ÇOK ZOR BİR SINAV BEKLİYOR

Neyse biz esas konumuza dönelim. UBP’nin birkaç ay sonra genel kurulu var. Bu genel kurulda başkanlık yarışı da olacak. Yarışı kazanan hem parti başkanlığını hemde Başbakanlığı kazanacağı için bu genel kurul çok önemli. Hasan Taçoy, Garga mukunu yemeden ben adayım dedi ve gardını aldı. Tabi koltuğu kaybetmemek için Ünal Üstel’de aday olacak. UBP içindeki bir kesim Ünal Üstel değişecek diyor. Ünal Üstel ‘Sırat Köprüsünden ‘’ geçiyor. Kabine değişecek deniyor. Eh o da zor. Düşünün bakanları görevden alırsa Ünal Üstel’e karşı tavır alacaklar. Değiştirmezse şuanda bakanlık için kapısında bekleyenler evini sıklıkla ziyaret edenler var.  Onlara başka bahara derse onları kaybedecek. Kısacası değneğin iki tarafı da muklu.

BAŞBAKANA YAKIŞIR DURUŞ SERGİLEMESİ BEKLENİYOR

Allah’ı var Ünal Üstel iyi bir teşkilatçı. Ama partinin içine tam anlamı ile hakim değil. Üyeler etrafına kümelenen bazı kişilerden şikâyetçi. Türkiye’den birileri leb demeden leblebiyi hazır etmesi, hop denilmeden göbek dansı, sirtaki ve halay çekmesi üyelerin tepkisine neden oluyor. Ondan emir eri gibi değil, Başbakana yakışır bir duruş sergilemesi bekleniyor. Sahi birde eline diline sahip olsa gibi birşeyler geveliyorlar ama orası bana çok bilinmeyenli bir denklem geldiği için çözemedim.

TABANI TOPARLAMAK İÇİN ANKARA’YA GİTTİ GÖRÜŞMELER YAPTI

Faiz Sucuoğlu, adaylığını kesin koyacak diye biliyorum. Daha önce CHP’ye yakın durduğu için isminin altına değil üstüne çizgi çizilmişti. Araya giren Ankara’daki bazı zatlara yakın birisi oradaki havayı yumuşattı. CTP karşısında dağılan UBP’nin tabanını toparlamak için davet üzerine Kimsenin haberi yok Faiz Bey Ankara’ya gitti. Bir takım görüşmeler yaptı ve buz gibi havayı ılıman havaya dönüştürdü. Burada AKP’nin KKTC temsilciliği ile de görüştüğünü biliyorum. Yine bazı arkadaşların vasıtası ile buradaki Vali pardon Elçi ile de görüştüğünü öğrendim. Tek dezavantajı ki bunu görüştüğüm UBP’liler sürekli dile getiriyor. Ya yine dik durmayıp esen hafif bir rüzgârda kavak gibi bükülür ve çekip giderse diyor. Haaa dik duracağı ve yeniden bırakıp gitmeyeceği konusunda gerekli inandırıcılığı sağlarsa bence banko seçilir..

PARTİ İÇİNDEKİ 3-4 ETKİLİ İSİM YARIŞI ETKİLEYEBİLİR

UBP’de üyeyi etkileyecek 3 hatta 4 isim var Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu, Kutlu Evren, Nazım Çavuşoğlu ve Olgun Amcaoğlu. Sadık 11 yıldır Lefkoşa İlçe Başkanlığı yapıyor. Bu ona büyük bir artı getirdi. Kimse belki farkında değil ama duruşu, kimseye eyvallahı olmayan, adı hiçbir skandala karışmayan, parti içindeki etkinliği nedeniyle Olgun Amcaoğlu’nun da büyük bir ‘Gomması’ var. Yılların getirdiği deneyim ile Nazım Çavuşoğlu ile Kutlu Evren’in üyeler üzerindeki etkisi yadsınmaz. Genel kurulun kaderini de tayin edecek durumdadır. Ali Pilli’nin etki konusunda ismi geçiyor ama onun sempatik duruşu seviliyor deniyor.

OLGUN AMACAOĞLU BEKLEMEDE AMA ADAY OLABİLİR

Birde son zamanlardaki çıkışı, açıklamaları ile bende varım dedirten Olgun Amcaoğlu’nun da aday olma ihtimali var. Olgun Üyenin ona duyduğu sempati nedeniyle kazanabilir de. Parti, içerisinde ona sempati besleyen geniş bir kitle var. Adı hiçbir şaibe ile anılmadı. Genç ve dik duruşu beğeniliyor. Kimseye eyvallahı yok. Türkiye’nin her istediğine şartsız şurtsuz evet diyenlerden bir başka deyişle yes sir’cülerden UBP tabanı usandı. Bu nedenle taban Olgun’a sıcak bakabilir.

TAÇOY DENEYİMLİ AMA !.

Hasan Taçoy deneyimli bir siyasetçi ama daha önce verdiği birçok sözleri yerine getirmemesi ve herkese tamam işini halledeceğim dedikten sonra yan çizmesi adını ‘Yalancı Çoban’a çıkarttı. Bu ona eksi puanlar getiriyor. Bu nedenle ego ‘Ozon’ tabakasında gezinirken,  güven yerlerde sürünüyor deniliyor.

Fıkra

Ben Sadece Milli Marşı çalarım

Adam son derece gururlanarak kendinden bahsediyordu:

– “Ben akordeonu alıp çalmaya başlayınca herkesi ayağa kaldırırım.”

Arkadaşı şaşırır:

– “Demek o kadar ustasınız bu enstrümanda!”

– “Yok canım, ben sadece milli marşı çalmasını bilirim”

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.