UBP-YDP-DP-CTP ve diğer partiler !.. – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343940,80%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

UBP-YDP-DP-CTP ve diğer partiler !..

UBP-YDP-DP-CTP ve diğer partiler !..

ABONE OL
Temmuz 5, 2023 10:54
UBP-YDP-DP-CTP ve diğer partiler !..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Politika ‘Yunanca’da yalan söyleme sanatıymış. Bence bu kelime tanımlamada biraz eksik bırakıldı. Çünkü herne kadar yalan söyleme sanatı olsa da arkadan bıçak sallama sanatı ile alt oyma sanatı da bu kelimeye dahil edilmeliydi. Bunu durup dururken nerden çıkarttın diyenlere be arkadaşlar bizdeki partilere bir bakın demem gerekir. Tabi bakarken bizim önce gelen ‘BÖYÜK’ partilerde nelerin döndüğünü de bir göz atın diyeceğim.

FIRTINA BEKLERKEN MUTEDİL RÜZGARA DÖNÜŞTÜ

İsterseniz önce Memleketin şuanda oy ve Milletvekili sayısı bakımından en büyük partisine bir göz atalım.  Bir parti düşünün. Seçim ile Partinin başına gelen Faiz Sucuoğlu’nu yemek için böyük yerlerden gelen saldırılara önce ‘Başkanımızı Yedirmeyiz ‘ diye tepki gösterildi. Sonra fırtınaya dönüşmesi beklenen rüzgâr bir yerlerden gelen direktif ve talimatlar sonrasında ‘Mutedil rüzgara ‘ dönüşerek eh napalım öyle olsun moduna geçildi.

İSTEMEM AMA YAN CEBİME KOY

Faiz Sucuoğlu ‘Yedirmeyiz ‘ pozisyonundan 3 maymunlar pozisyonuna geçilince yerine atama yöntemi ile getirilen Ünal Üstel için eh napalım onunla idare edelim denildi. Ama kısa bir zaman dilimi sonrasında koltuğa bakarken salya akıtırken ‘İstemem ama yan cebime koy’  diyenlerin dürtüsü ile altı oyulmaya başlandı. Bak Siyaset ansiklopedisinin 2’nci sayfasındaki Taçoy sayfası ile 3’ncü sayfasındaki Çavuşoğlu sayfasına.

FİLM AYNİ FİLM

Üstel başbakan olduktan sonra UBP girdiği iki seçimi de kaybetti. Guspo ile altını oymaya çalışanlar önce Belediye Başkanlığı seçiminde UBP’nin adayı Sadık Gardiyanoğlu’na seçimi kaybettirdi, Ara: Seçimde de ayni filmi sahneye koyarak bu defa Ali Başman’a Milletvekilliğini kaybettirdi

ADAM MÜSTAHAKKINDIR DER

UBP’de filmin sonunda yazan NOS henüz yazılmadı. Bakanlık bekleyenler bakan yapılmadığı için yapılanlardan bazıları ise başkanlık koltuğunda gözü olduğu için Brütüsvari bıçak sallamayı sürdürüyor. Tabi bu noktada Ünal Üstel’in suçu yokmu? Tabi ki var. Parti içinde pırıl pırıl gençler dururken, 20 senedir havanda su döverken ülkeye bir arpa boyu yol katlettirtmeyenler hala daha baş tacı yapılırsa, yolsuzlukların üzerine gidemezse, bir kuruma bile sözünü geçiremezse adama ‘Müstahakkındır’’ derler..

AMAN ALLAH’IMDAN DAHA FAZLASINI SÖYLER

Neyse UBP’de durum bu. Peki şuanda bir seçim olsa baraj altında kalır denilen, içte cadı kazanı gibi fokurdayan ama kan kusarken ‘Kızılcık Şerbeti ‘ içtim ondandır diyen YDP’de durum ne durumda? Bakın YDP’nin parti sayfasına girebilenler, üyelerin orada yazdıkları mesajları okusa ‘Aman Allah’ımdan daha fazlasını söyler.

KAZANACAK ADAYIN ADAYLIĞI GERİ ÇEKTİRİLDİ

Bizim Minik Kuşlar rahat durmuyor. İddia üstüne iddiayı anlımıza yapıştırıyor. Güya örgüt başkanlığına aday olan partinin güçlü isimlerinden birisinin odaya çağrılarak bir video gösterildikten sonra adaylığını geri çek yoksa denilmiş.  Video bu istersen çekme. Kazanmasına kesin gözü ile bakılan biçare adayda ne yapsın emredersiniz deyivermiş.. Videomu sormayın canım. Gördüğüm video ohşş, auvvv modundaydı.

ENVER ÖZTÜRK GÖREVDEN ALINIYORMUŞ

Bizim minik kuşlar rahat durmuyor dedim ya. Onlara göre güya, yüzü ‘hiç gülmez Sultan’ gibi ‘Asık Suratlar ‘ cemiyetine mensup Enver Öztürk’ün görevden alınacağı konuşuluyormuş. Yerine getirilecek aday bile belliymiş. Haaa kelle kesme işlemi bununla da kafi değilmiş. Güya Arıklı’nın özel sekreteri de yolcuymuş. Yani bu işin ‘Yanni’si Nikoli’si yok. Bu konular ciddi ciddi konuşuluyormuş. Kısacası deniz  dalgalı. Arıklı’nın ben dalgalı denizde güzel sörf yaparım demesine bakmayın. Sörf tahtasından düşerse etrafındaki ‘Köpek Balıkları ‘ onu ham yapacak..

DP’DE RAHAT DEĞİL

UBP ve YDP’de durum Yahşi de DP’de daha mı hırlı diye sorsam. Yok, gardaş o kadar değilse bile hafif artçı sarsıntılar var diyorlar. Hasan Tosunoğlu’nun istekleri, yerine getirilmesinde görürüm ben Fikri başkanı. Onu ne Girne Antik Liman ihalesi nede Mağusa limanı ihalesi kurtarır. Bazı örgütlerin diş gıcırtıları hafiften duyulmaya başladı. Bak DP ansiklopedisinin Lefke sayfası ile Serhat Akpınar sayfasına ne demek istediğimi anlarsınız.

EN SAKİN CTP İLE TDP

Galiba bu konuda en rahat CTP ve TDP’dir. TDP’ye kadın eli değdi. Bu partinin gidişatından belli oluyor. CTP’de Tufan Hoca ile gelen seçim başarıları sonrasında, fırtınayı geçtim, sert rüzgar bile esmiyor. Hele ara seçim zaferinden sonra Tufan Hoca’ya olan güvenin arttığını gören eski diş bileyiciler, demir leblebi çiğneyip dişlerini kırmaktansa fotoğraflarda boy göstereyim karizma çizilmesin diyerek, salya sümük ağlamayı içlerinde yaşamayı tercih ediyor.

Fıkra

Günlerden bir gün adamın birisi camiye elinde kocaman bir bıçakla camiye dalar ve cemaata sorar:
– Müslüman olan birisi var mı?
Cemaat korkudan sesine çıkaramaz, sessizlikten sonra yaşlı bir amca ayağa kalkar:
– ben Müslümanım der.
Bıçaklı adam ve yaşlı amca camiden çıkar, dışarıdaki inek sürüsünü gösterip:
– Amca şunları kurban edeceğim fakat ben beceremedim yardım edebilir misin der.
Yaşlı amca baya bir kurbanlık kestikten sonra ben yoruldum başka birisini bul der.
Adam bu sefer kanlı bıçaklı camiye girer ve sorar:
– Aranızda başka Müslüman var mı? Bıçakların kanlı olduğunu gören cemaat yaşlı amcayı kestiğini düşünür ve daha çok korkarak bir anda caminin imamına bakar, imam:
– Ne bakıyorsunuz ula birkaç rekat namaz kırdırdık diye hemen Müslüman mı olduk?

**

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.