Osman Müftüoğlu ‘potasyum mucizesi’ deyip yöntemi verdi! ‘Kaslar için yiye yiye artırın’ – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22321461,54%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Osman Müftüoğlu ‘potasyum mucizesi’ deyip yöntemi verdi! ‘Kaslar için yiye yiye artırın’
  • Kıbrıs Detay
  • Sağlık
  • Osman Müftüoğlu ‘potasyum mucizesi’ deyip yöntemi verdi! ‘Kaslar için yiye yiye artırın’

Osman Müftüoğlu ‘potasyum mucizesi’ deyip yöntemi verdi! ‘Kaslar için yiye yiye artırın’

ABONE OL
Mayıs 11, 2024 19:00
Osman Müftüoğlu ‘potasyum mucizesi’ deyip yöntemi verdi! ‘Kaslar için yiye yiye artırın’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlıklı bir vücuda sahip olmak için yeterli vitamin ve mineral dengesini sağlamak gerekiyor. Vücudun ihtiyacı olan potasyum, öncelikli olarak vücudun kas yapısını ilgilendirir. Osman Müftüoğlu kasların düzgün bir şekilde kasılmasını, gevşemesini sağlayan bu minerali vücuda taşımanın doğal yöntemini anlattı. İşte o besinler.

Osman Müftüoğlu potasyum mucizesi deyip yöntemi verdi Kaslar için yiye yiye artırın
Potasyum, özellikle iskelet ve kalp kası aktivitesinde etkilidir. Hipertansiyon ve kardiyovasküler hastalıkların önüne geçmek için potasyum minerali içeren besinler tüketmelisiniz. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’na göre vücudu sağlıklı hale getirmek için tüketebileceğiniz potasyum deposu yiyecekler bulunuyor.
Muz
MuzGenellikle potasyum oranı en yüksek olan besin muz olarak biliniyor. 1 orta boy muzun içerisinde yaklaşık 422 mg potasyum bulunur. Yani günlük potasyum ihtiyacınızın %9’una tekabül ediyor. Ara öğünlerinizde muz tüketimine yer verebilirsiniz.
Avokado
AvokadoYaygınlaşan tüketimiyle avokadonun vücuda olan bazı faydaları konuşuluyor. Bu meyveyi kahvaltılarda, soslarda, salatalarda kullanabilirsiniz. İçerisindeki potasyum miktarı 487 mg’dır. Avokado tüketimiyle sağlıklı yağları, vitaminleri ve potasyum mineralini vücuda taşıyabilirsiniz.
Turunçgiller
TurunçgillerEtkili birer potasyum kaynağı olan turunçgiller, su ve mineral dengesini korumak için etkili olabilir. Vücudunuzdaki mineral dengesini ve sıvı düzenlemesini sağlayabilir. Vücuttaki sodyumu azaltmak ve tuz miktarını dengelemek için harikadır. Kas kasılmalarını önlemek amacıyla turunçgilleri tüketebilirsiniz.
Patates
PatatesDünyanın birçok mutfağındaki vazgeçilmez lezzet patates, faydalı bir karbonhidrat kaynağıdır. Potasyum içeriği oldukça zengin olan patates pişirme tekniği ile hazırlanmalıdır. Sağlıklı faydaları vücuda alabilmek için derin yağda kızartmak yerine ızgara, haşlama yapabilirsiniz.
Domates
DomatesKan basıncını dengelemek ve kalp sağlığını korumak için domates tüketmeye özen gösterin. Düzenli bir şekilde domates tüketiminin kalp krizi riskini azalttığı söyleniyor. Ayrıca domates, kan basıncını dengelerken sodyum yoğunluğunu da dengelemeye yardımcı olur
Kayısı
KayısıPotasyum açısından en zengin meyvelerden biri olarak bilinir. Metabolizmayı güçlendirmede, organ ve dokuların daha hızlı iyileşmesinde etkili bir rol oynar. Potasyum kan gelişiminde önemli bir etkiye sahiptir. Ayrıca kuru kayısı, protein sentezi için de faydalıdır.
Şeftali
ŞeftaliYüksek tansiyonu, sinir sistemi rahatsızlıklarını, kas güçsüzlüğünü önlemeye yardımcı olur. Ayrıca şeftali, hamilelik dönemini iyi yönde destekleyen faydalı bir meyvedir. Kalp sağlığını korumak için şeftali tüketin.
Kereviz
KerevizVücuttaki zararlı maddelerin kolayca atılmasını sağlayan kereviz, arındırıcı bir etki sağlar. Gut ve romatizma rahatsızlıklarında vücudumuz genel olarak ürik asit gibi atık ürünleri parçalamakta zorlanır. Ancak kerevizdeki potasyum, bu sürece destek olarak ürik asidin vücuda zarar vermesini engeller.
Et
EtKas gelişimini sağlayan potasyum genellikle tüm et çeşitlerinde, süt ve süt ürünlerinde, balıkta yüksek oranda bulunur. Ancak protein dostu olan bu besinleri tek başına tüketmek potasyum kazanma açısından doğru olmayabilir. Onun yerine et tüketirken yanında mutlaka sebzeye yer vermelisiniz.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.