ANA GİBİ YAR, BAĞDAT GİBİ DİYAR OLMAZ – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22396551,01%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

ANA GİBİ YAR, BAĞDAT GİBİ DİYAR OLMAZ

ANA GİBİ YAR, BAĞDAT GİBİ DİYAR OLMAZ

ABONE OL
Mayıs 11, 2024 08:58
ANA GİBİ YAR, BAĞDAT GİBİ DİYAR OLMAZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ne güzel bir Atasözü, anlayana, kadir kıymet bilene tabi ki!!! Bağdat’ı bilmem ama ANA kelimesinin kıymetini bilen bir evladım. ANA olmuş her kadın, çocuğunun ilk öğretmeni, hayata tutunmanın ilk basamağı ve hayat yolunda evladının kahrını son nefesine kadar çeken yüce bir varlıktır. Bu yüzden de zaten “varlığına şükürler olsun” diyoruz. İster kız çocuğu, ister erkek çocuğu ANA’sı olunuz, her ikisinde de görev ve sorumluluklarınız aynidir.

Ancak, kız çocuk ANA’larının her zaman için daha şanslı olduğunu savunanlardanım. Belki de bu, bizim nesil için geçerlidir, bilemiyorum. Fakat, şimdiki jenerasyona baktığım zaman, ki bunlara Z kuşağı denmektedir, çevre ve zaman faktörü ile bu durumun da ortadan kalktığını ve bu yüzden eskilerin “Allah herkese hayırlı evlat” versin dediklerini anlamış bulunuyorum.

ANA denince kısacık bir kelime ama içerisinde bir dünya barındıran, kelimelerin tarifine yetersiz kaldığı bir kavram bana göre. Ve hakında yüzlerce yazılmış özdeyişler, Atasözleri ve manalı sözler bulunmaktadır. Doğumdan ölüme, bizi koşulsuz seven, bizim her sıkımızda yanımızda olan, bizim her adımımızı gölge gibi takip eden, bizi hayata hazırlayan, eğiten, öğreten ve hayat tecrübeleri ile her daim bizlere doğru yolu gösteren ANNE’ lerimize aslında ne çok şey borçluyuzdur.

Bu yüzden de “Anne hakkı ödenmez” demişlerdir. Ve yine bu yüzden “Cennet annelerin ayakları altındadır” demişlerdir. Bu söz, evlatlara annelerine gereken sevgi ve saygıyı göstermeleri için söylenmiştir. Bu yüzden de diyorum ki, kızlarınıza şunları öğretin; Alacağı eşin annesine, kendi annesine duyduğu sevgiyi duymasa da, saygıyı göstermesi gerektiğini, onu kendi annesi ile mukayese etmeden bir ANA olarak düşünmesi ve görmesi gerektiğini ve ileride kendisinin de bir ANNE adayı olacağı için ne ekerse onu biçeceğini öğretin.

Öğretin ki erkek ANA’larını, oğlunu alana kadar diyerek sonra iteklemesin. Günün sonunda, kimse yaşadığını yaşamadan ölmeyecek. Bu böyle biline. Erkek evladı olanlar da, oğullarına şunu öğretmelidir; Eş demek ANNE adayı demek, yoldaş demek, sırdaş demek, eşit demektir. ANNE’ye benzemez, onun sevgisi kıyas edilmez ama ayni kıymet ve saygı ile beslenmelidir. Bunun için de “Ağlarsa ANAM ağlar, gerisi yalan ağlar” demişler.

Evet sevgili okurlarım, ANNE’ler, ANNE adayları, ANNE olamamış ama ANALIK görevini benimseyip, layığı ile yerine getirmiş tüm Kadınlarımızın ANNELER GÜNÜNÜ yürekten kutluyorum. ANA lar, yaşam süreci içerisinde bir gün değil, her gün, her dakika var olan, gücün, başarının ve hayatın içinde bir DÜNYA olmanın gerçekliğini taşıyan varlıkların ta kendisidirler. Saygılarımla,

Vesselam.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.