Nasıl kandırdılar? Lolipop yoksa dondurmayla mı? – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22450771,18%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Nasıl kandırdılar? Lolipop yoksa dondurmayla mı?

Nasıl kandırdılar? Lolipop yoksa dondurmayla mı?

ABONE OL
Mayıs 10, 2024 10:17
Nasıl kandırdılar? Lolipop yoksa dondurmayla mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İnsan eli ile yaptığını boynu ile çeker.  Halk olarak bizde Milli hükümet yerine Milli felaketi seçip başımıza getirmişiz. Seçtiğimiz başımıza getirdiklerimiz ülkenin genelini WC’ye çeviriyor.  Durup durup içine çıçıyor. Hani, bazı insanlar vardır, çok ama çok özeldirler, büyü gibidirler, değdikleri hayatı cennete çevirirler veya cehennem çevirirler. Beşparmaklarda elinde piyade tüfeği ile düşman arayan Malkoçoğlular’ı ülkeyi uçuran ‘Süpermenler’ ve arz eden kapı kulları sayesinde cehennemin nasıl bir yer olduğunu da öğrendik

LOLİPOP LİNGİRİ YOKSA PİRİLİ İLE Mİ KANDIRILDILAR

Bir ara KKTC’nin ismini değiştirme konusu bile masaya yatırılmıştı. Aslında bence bu en doğru olandı.Ka Ka TE Ce yerine Ye Yememin Cumhuriyeti, ‘Banana Cumhuriyetinden daha yakışık olanıdır. Ha bu olmazsa ‘’Gandır çocuğu da Taksim istesin’ de olabilir. Bakın Vekilimiz bile ‘Beni kandırdılar’ diyor. Kandırıldığını bile bile Dipolmayı alırken ‘Yahşi’’ ama kandırıldıktan sonra ağlama off side olur. Çürümüşlük her tarafımızı sardı. Birçok bakan, bakmayan vekil ve üst düzey yöneticide bu çürümüşlüğü görürüz. Kandırılanlar rüşvet, ihale yolsuzluğu,gibi konularda çukur tabaklarını doldurma ile meşgul. Düşünüyorum da bu vekillerimizi ellerine lolipop vererek mi, yoksa lingiri ve pirili ile mi kandırıldılar? Bence aha size bir külahlı dondurma diyerek yoldan çıkarıldılar. Aman kandırılanların başına çok şey gelir. Mesela şey gibi neyse boş verin.

HALK OLARAK EBEMİZİN DAMINI GÖRDÜK

Halk olarak bizi de kandırdılar. Ama lolipop, dondurma, pirili ve lingiri ile değil. Sizi ‘Uçuracağız’’ Ozon tabakasına kadar çıkartacağız, Kaliteli yaşamın doruklarında gezdireceğiz, oğlunuzu, kızınızı, genablanızı, gayınço ve dünürünüzü bile işe alacağız diyerek kandırdılar. Seçtik seçmesine ama seçtikten sonra ‘Ebemizin damını da gördük’. Kamuya alımlarda garibana bakarak orta parmaklarını kaşırken, üç bizim aha bu üçün biri de sizin dediler.Uçmasına uçtuk ama Ozon Tabakasından burun üstü öyle bir çakıldık ki, Toşak Ali Dayı bile diyemedik.   

3 LOKOMOTİF UNSUR VAR

Anagiller Derneğine mensup,  Arzederim kulübü üyesi okuma özürlü, tekleyerek konuşma şampiyonlarının idare ettiği ülkemizde lokomotif  görevi yapan 3 ana unsur var bunlar,  Eğitim, Emlak ve turizmdir dediler. Hadde gelin yetenek düşmanı hükümeti umumiyenin, fırtınalı havada yalpalayarak giden gemi gibi giden eğitimine bir göz atalım. Şeyh olmasına karşın,Twist şampiyonluğunu kimseye bırakmayan İmam Nazım-ı Anagil eğitim lokomotifini Laiklikten çıkartıp dini litaratürlerin bol olduğu raya sokmak için kolları sıvadı. Hatta bir ara tarikatların kol gezdiği ülkede gözüne kara gözlük takıp ben bilmem, Anam bilir oyununu oynamayı sürdürdü. Felaket Hükümetinin en gözde bireyi olarak öğretmenler ile kavgasını bitirmedi.

ÜNİVERSİTENİN KAPISINI BİLMEYEN SÖZDE ÖĞRENCİLER VAR 

Evet Anagiller Familyasının oluşturduğu hükümetin ülkeyi yönetmedeki becereksizliği nedeniyle ülke Mehteran takımı gibi iki öne üç geri gidiyor. Sahte diplomaların kol gezdiği, adamın ayni gün kayıt yaptırdığı ve ayni gün diploma aldığı ülkeyi eğitimde geri kalmış dinci ‘Husi’lerin idaresinde olan ‘Cibuti’ den bile geri bıraktılar.  Bir müddet evvel sık sık ideolojik kavgaların, Kürt-Milliyetçi kavgalarının  sık sık yaşandığı YDÜ ile UKÜ’de yaşananlar bile ülkenin kariyerine ve prestijine bu kadar darbe vurmamıştı. Bugün parayı veren üniversiteye kayıt yaptırıp sonrasında okulun giriş kapısını sorsan gösteremeyecek öğrenciler ile doldu. Ülke bunlarla dolarken, hergün gönderilen polis basın bültenlerinde, uyuşturucu, hırsızlık, dolandırıcılık ve sahtekarlık tavan yaptı. Nijeryalısı, kamerunlusu işi o kadar ileri götürdü ki, evlerinde ki uyuşturucuda kullandıkları öğütücüleri sokağaki tezgahlarına kurup alenen satış yapacak duruma geldik. Eğitim, depoda benzin mafiş motor no pata pat sir diyor.

TURİZM Mİ DEDİNİZ?

Geçtim Turizm diyoruz. Bu ülkenin turizmde ‘Duayenleri’ var. Allah Rahmet eylesin Erdem Oskar ile Celebrity sahibi. Turizmi Fuarlardan ibaret sanan muhterem zatlar bu duayenlerin bilgilerinden ne  kadar fayda sağladılar?. Yerli otel sahiplerine, ne kadar destek verdiler?. Artemiz kurulurken 50 milyon dolar cıvarında kredi desteği sağlanırken, Eleksus’a Lara tahsis edilirken, Bafra bölgesindeki otellere yerler tahsis edilirken, üstüne üstlük Türkiye’den maddi destek sağlanırken, Merit grubuna önden çekmeli arkadan itmeli destekler verilirken, Acapulco, Oscar gibi yerli otellerimiz üvey evlatmı?

PORTAKALI SOYMADIĞIMIZ İÇİN İÇİNİ BİLMİYORDUK

Portakalı soymadığımız  için içinin iyi olup olmadığını anlayamadık.  Çürük çıktı. Mesela Kıb-Tek’I bazı kodamanlar, Kıb-Tek de faturalar ile bizleri soyuyor. Bir iş yerine gelen 36 bin TL’lik elektrik faturasını. Gatriyabay gösterttim, bre Allah’sılar bu ne be dedi. Kıb-Tek eski genel md. Hapiste. Yenisi ağır cezada. Bazı yöneticileri soruşturma altında. Hükümet değişiyor ama bazı yönetim kurulu üyeleri değişmiyor. Bunun esbabı mucibesi nedir diye Ayşaba’ya sordum katıla katıla güldü.Bak ovlucuğum eski bir yönetim kurulu üyesinin Avrupa’dan getireceği parçaları, Çin’den getirerek Kıb-Tek’e kakalamasına bak. Manas elektrik saatleri alındıktan sonra hala ambarda. bunların esbabı mucibesi oralarda yatar dedi. Bazı ihalelerin Mahkeme tarafından iptal edilmesine bakınca Ört ki ölem modundayım.

ÖLÜLERİNİN GOCA KÖRÜ

Evet maşallha ülkeyi uçuracağız diyenler ‘Cadı’ların süpürge deyneklerinde ve sihirbazların halılarının üstünde uçurmayı denediler. Binbirgece masalları bitince ne halı nede cadının süpürgesi kaldı. Sahilleri birilerine peşkeş çekenler sahillerden halkın denize girmesini bile önlediler. Denizler halkınmış. Ölülerinin Goca körü. Hade gidin bunların bunların bulundukları yerlerden denize girin bakalım girebilirseniz. Girne bitti.. İskele’yi de  beton yığınına dönüştürdük. Sıra Gaziveren – Lefke tarafına geldi. Mantar gibi binalar bitiyor. Kısa bir zaman dilimi sonrasında işlem tamam olacak.

Daha önceki yazılarımda belirttim İsrail Gazze’yi gözüne kestirdi. 1960’lı yıllarında hayata geçirmeye çalıştığı bir plan çerçevesinde Akama yani ürdün körfezinden kanal açacak. Suveyiş kanalı bir kanalı Sina’dan geçirip Gazze’ye getirecek. Orada kuracağı liman ile ticareti Hindistan’a kadar uzatacak.Doğu Akdeniz’de en büyük gaz rezervine sahip Mısır’ın Zahur ve Yasemin bölgesinden çıkartılacak gazın yanısıra münhasır bölgesinde olan Laviantan ve Tamar bölgelerinden çıkartılan gaz ve petrolun yanısıra Kıbrıs’ın münhasır bölgesinden çıkartılacak gaz ve petrol ile İsrail büyük bir gelir elde edecek. Kıbrıs’a bakarken ağzının suyunun akması bundandır.

Peki sahte diploma, sahte reçete, kurultayda kim başkan olacak düşüncesinden başka ne yapıyoruz?

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.