KKTC NİN KURULUŞUNA ATFEN BUGÜNKÜ HALİ ENKAZ KKTC – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22354110,89%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

KKTC NİN KURULUŞUNA ATFEN BUGÜNKÜ HALİ ENKAZ KKTC

KKTC NİN KURULUŞUNA ATFEN BUGÜNKÜ HALİ ENKAZ KKTC

ABONE OL
Kasım 15, 2023 10:35
KKTC NİN KURULUŞUNA ATFEN BUGÜNKÜ HALİ ENKAZ KKTC
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 Güzelim memleketimin her bir yanı döküm saçım. Nereyi tutsanız elinizde kalıyor. Sistemin olmayışı her bir sektörü vururken, denetimsizlikten ülkedeki kaçak işçi sayısı her geçen gün artmakta, yolsuzlukların, usulsüzlüklerin önüne geçilememektedir. Yasalar doğru düzgün çalışmaz iken, ahbap-çavuş ilişkisi her yerde devreye giriyor. Nüfus, yığıldıkça yığılmış bunun içerisine. Elini kolunu sallayarak gelip, ülkede kaçak duruma düşenler, her gün bir yerlerden mantar gibi çıkıyorlar.

Polis hangi biri ile uğraşsın. Nüfus arta dursun, hiçbir sektör gelişmediği için, artık bu nüfusa yetişmek mümkün değil. Yollar yetersiz, sağlık hizmetleri yetersiz, devlet dairesinde torpille işe alımlar yüzünden, iş bilen insan kalmadı. Bilenler hangi birine yetişsin. Sağlıkta hemşire yok, doktor yok, her şey şirketlere özelleştirilmeye ve birilerinin sermayesine sermaye katılmasına yardımcı olunuyor.

Devlet kapsı rant kapısına dönüşeli çok olmuş. Zaten 5-10 tane beceriksizin elinde memleket oyuncak olmuş. Diledikleri gibi ahkam kesip, diledikleri işe imza atıyorlar. Hesap soran yok, denetleyen yok, savcılık ve sayıştaylıkta raflarda bekleyen dosyaların sayısı bilinmemekte. Ve tüm bunlara rağmen, yasal olmayan işler tam gaz devam ediyor. Ne bir yerlere yetişebiliyoruz, ne sistem yaratmaya imkan buluyoruz, ne de bu sistemsizliğin içerisinden çıkacak çözüm bulmakla uğraşıyoruz. Rastgele yaşıyoruz bu duvarsız, odasız, çatısız ve zeminsiz barınakta.

Hasta olursanız ilaç yok, tatile çıkacak olsanız uçak biletleri çok fahiş fiyata, bir Devlet dairesine işiniz düşerse iş bilmezlerin elinde Allah yardımcınız olsun, Devlet hastanenize düşerseniz yine Allah kurtarsın, bu trafik karmaşasında, her yeri çukurlarla dolu asfaltta seyir halinde olacaksanız Allah canınızı korusun, Adalet aramak için yola çıkarsanız, yine Allah yardımcınız olsun, mahkemelere düşerseniz davanız yıllarca sürüncemede kalır, yine Allaha yardım çağrısında bulunursunuz.

Demem o ki, her işimiz tam bir fiyasko ile sonuçlanmaktadır. Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse, ortada bir Devlet olduğunu savunanlar, öncelikle devlet tanımını öğrenip bilecekler, sonra ahkam kesecekler. Hükümet edenlere gelince, kendini siyaset adamı zannedip de, havasından geçilmeyenler iyi okusun bu yazdıklarımı. Sizin o Devlet, vatan, Millet, Bayrak nutuklarınız artık sizi kurtaramaz. Memlekette yolunda giden hiçbir şey yoktur.

Vatanın toprağı yabancıların malıdır. Milletin huzuru kalmamış, geleceği çalınmıştır. Bayrağımız sadece kendi topraklarımızda dalgalanacak kadar özgürdür, kimse tanımıyor. İki cümle ile memleketin özeti bu olurken, siz halen daha hükümetçilik oyunu oynayabiliyor ve Devlet var diye savunuyor ve kendinizi siyaset adamı olarak görüyorsanız, size söylenecek tek bir şey var, yarattığınız eserinize iyi bakınız. Burada bir enkaz var. Çatısı da, zemini de çökmüş bir “Enkaz KKTC”. Vesselam

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.