KENDİ GELECEĞİMİZİ TAYİN ETMEK Mİ!!!! HANGİ NÜFUS İLE!!! – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343940,80%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

KENDİ GELECEĞİMİZİ TAYİN ETMEK Mİ!!!! HANGİ NÜFUS İLE!!!

KENDİ GELECEĞİMİZİ TAYİN ETMEK Mİ!!!! HANGİ NÜFUS İLE!!!

ABONE OL
Kasım 7, 2023 10:07
KENDİ GELECEĞİMİZİ TAYİN ETMEK Mİ!!!! HANGİ NÜFUS İLE!!!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde Serdar #Denktaş bir açıklama yaparak “Kıbrıslı Türkler olarak kendi geleceğimizi tayin etmeliyiz” dedi. Ve ardından da yapmaya çalıştığının tüm kamplaşmaya rağmen herkesi asgari bir müşterekte buluşturmaya çalışmak olduğunu vurgulayarak, ülkede bir lider boşluğunun olduğuna dikkat çekmiştir.

Serdar #Denktaş’ın siyasi fikirlerine, öngörülerine ve siyasette hayli donanımlı oluşuna her zaman kıymet verdiğimi söylemişimdir. Onu, bu duruşu, bu zekası ve çözüme dayalı fikirleri, diğer siyasetçilerden ayıran bir özelliktir. Lakin, Kıbrıs Türk toplumu o kadar bir dejenere olmuştur ki, o kadar bir yabancılar arasında benliğini kaybetmiştir ki, o kadar bir menfaat ve çıkar düşkünü olmuştur ki, o kadar bir ego ve haset düşkünü olmuştur ki, bir avuç kalmışsak bunun içinde, geleceğimizi düşünmek değil, birbirimizi tüketmek tek yaptığımız iş olmaktadır.

Dahası, bırakın birbirimizle konuşmayı, tartışmayı dahi beceremeyen, hemen karşı saldırıya geçen, illaki kendi fikirleri doğrudur diye empoze eden çok bilmişler aramızda her geçen gün çoğalırken, biz artık o birlik ve beraberlik işine hikaye olarak bakar olduk. Bir insanı sevmeden de fikirlerine saygı duymayı öğrenmek yerine, o insanı direk yok hükmünde sayar olduk. Eminim Kurucu Cumhurbaşkanının oğlu olarak memleketin şu haline çok üzülüyorsunuzdur. Belki de sırf bu yüzden “yeniden bir birlik sağlar mıyım, kendimden bir lider yaratır mıyım” düşüncesi ile yola çıkmışsınızdır. Bizler, geleceğimizi ellerimizde şekillendirmek için çok geç kaldık

Serdar #Denktaş. Çünkü, biz bu gün bu hallerde isek, gelmiş geçmiş tüm hükümet edenlerin bugünkü bu var olan eserde katkıları vardır. Buna siz de dahilsiniz. Elbette, siz akıllı adamsınız oturup düşünmüş, siyasi hayatınızın her bir safhasını gözden geçirmiş ve nerelerde hata yaptığınızı teşhis etmişsinizdir. Ama gelin görün ki, bu toplum o hataları unutmuyor. Sustukları, söyleyemedikleri bir müddet sonra bir şekilde dışa vuruyor.

Sizin döneminizde torpille işe alım olmadı mı? Sizin döneminizde arazi dağılımı olmadı mı? Sizin döneminizde yasal olmayan işler yapılmadı mı? Sizin döneminizde vatandaşlıklar kapişari verilmedi mi, sizin döneminizde halk sizinle kapınızda görüşmek için saatlerce bekletilip sonra geri çevrilmedi mi, sizin döneminizde Kumarcılar hanındaki dükkanlar hısım-akrabalarınıza dağıtılmadı mı, sizin döneminizde haksız yere tayin ve terfiler yapılmadı mı?

Şimdi siz “bunların hepsini bir kenara koyun, gelin birlik olup geleceğimizi tayin edelim” diyorsunuz. Kim inanır buna, ya da kim yaklaşır bu görüşe, ya da kaç tane orijinal Kıbrıslı Türk kaldık bunun içinde? Evet, söyledikleriniz çok doğru olsa da, iş uygulamaya, o adımı atmaya gelince, Kıbrıslı Türkler o mücadele ruhunu yitirmiş, o kardeşçe yaşam şeklini bir kenara itmiş, menfaatlerini ön planda tutar olmuştur.

Daha da önemlisi, kime inanacağı yönünde içinde en ufak bir umut kalmamıştır. Bu saatten sonra bir Lider çıksa içimizden ne değişecek ki.!!! Memleket boğazına kadar batmış durumdadır. Burası için yeni bir gelecek yazılacaktır elbet. Amma, bu gelecek bizlerin yazacağı bir gelecek olmayacaktır. İrade ve idare kimde ise, para ve güç kimde ise, bize geleceğimizi o yazacaktır. Bu vesile ile size çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. Vesselam.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.