ÖZEL İLGİ TURİZMİNİ YAYGINLATIRACAK MIŞ – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22367111,04%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

ÖZEL İLGİ TURİZMİNİ YAYGINLATIRACAK MIŞ

ÖZEL İLGİ TURİZMİNİ YAYGINLATIRACAK MIŞ

ABONE OL
Kasım 2, 2023 10:15
ÖZEL İLGİ TURİZMİNİ YAYGINLATIRACAK MIŞ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öncelikle Özel İlgi Turizminin kısaca bir tanımını yapacak olursak, bireylerin belirli alanlara yoğunlaşan ve yalnızca bu ilgilerini tatmin etmek isteyenleri belirli bölge veya alanlara çekme faaliyetleri olarak tanımlayabiliriz. Birkaç örnek verecek olursak, yat, golf, arkeoloji, ata binmek, macera, yürüyüş, kuş izleme, sağlık gibi.

Geçtiğimiz günlerde #Ataoğlu bir açıklama yaparak Özel İlgi Turizmini Yaygınlaştıracağından bahsetmiştir. Ben buradan kendisine sormak istiyorum, kaç dönemdir #Turizm Bakanı olarak görev yapmaktadır, Turizmin gelişmesine dair hangi konularda yapıcı icraatlar yapmıştır? Bu kadar yıldır bilir kişilerin turizmi çeşitlendirmek adına Özel İlgi Turizmine yönelmesi gerektiği konusunda fikir beyan edilmiş, ancak bunu geliştirmek ve gündemde sıcak tutmak için herhangi bir hamle yapılmamıştır.

Sağlık turizmi adına kongreler düzenlenmiş, golf turizmi yapılmış, yatçılığa biraz önem verilmişse de doğru düzgün bir limanımız olmadığı için bu konuda gelişme gösterememişizdir. Turizm, yelpazesi çok geniş bir sektördür. Ancak, bu yelpazede ortadaki pastayı yiyenler hep büyük balıklardır. Butik oteller için bir çalışmanız oldu mu #Ataoğlu? Hayır. Bu insanlar hep kendi yağı ile ciğerini kavurmuş, kendi imkanları ile turist getirmiş ve gelen turist üzerinden de teşvik alamamışlardır. Teşvikler sadece büyük işletmelere verilmiştir.

Oysa ki, asıl desteklenmesi gereken küçük işletmelerdir. Dünyada turizm anlayışı artık beş yıldızlı otellerde kalmak değil, butik otellerde daha samimi bir ortamda bulunmaktır. Deniz, kum güneş hikayelerini duymaktan biz bile usandık. Slogan olarak daha farklı sloganlar ve daha cazip sunumlar ile turizmi ön plana çıkarmanız gerekir. Ama siz, maalesef olanı da değerlendirebilecek kapasitede derin bilgilere sahip olmadığınız için, bu ülkedeki turizmi kumar turizmi olmaktan öteye götüremediniz.

Eski eserler konusuna hiç değinmek istemiyorum. Zaten birçok yer eski eserlikten çıkmış, köhne bir yer haline gelmiştir. #Ataoğlu, bu işler sosyal medyada çıkıp boy göstermekle, bakanlık sayfasında uzun uzun açıklamalar yaparak, plaket dağıtmakla olmuyor. Bize elle tutulur, gözle görülür icraatlar gerekmektedir. Sizin yaptığınız tek icraat, bakanlık bünyesinde görevden alma, göreve atama, gerisi ise hikaye. Bu vesile ile geçmişte yaptığınız açıklamaları bir kez daha size hatırlatmakta fayda görüyorum.

Hint düğünleri, teleferik meselesi, Cruise gemileri, Mağusa-Karpaz arası gemi seferleri hikayelerinizi biz unutmadık. Bu özel ilgi turizmi hikayesini de bunların yanına yerleştiriverdik. Velhasıl siz kafadan sallayın, biz yazalım. Vesselam.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.