UBP’de yer gök Brütüs Hançerler UBP’li – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22501051,18%
Lefkoşa
°

17:12

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

UBP’de yer gök Brütüs Hançerler UBP’li

UBP’de yer gök Brütüs Hançerler UBP’li

ABONE OL
Ekim 23, 2023 09:47
UBP’de yer gök Brütüs Hançerler UBP’li
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UBP’de kurultay çözümü zor çok bilinmeyenli denkleme dönüştü. Herne kadar UBP’de yaşanan Brütüsvari arkadan hançerlemelere ve Alicengiz oyunlarını şimdiye dek çok görmüşsek de galiba bu defa işin şekli biraz değişti.

KÜÇÜK – KAŞİF –DANA DERKEN BİTMEDİ

İrsen Küçük – Ahmet Kaşif’in yarıştığı kurultayı hatırlayanlar Divan Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün rahmetli İrsen Küçük’ü nasıl UBP başkanı ilan ettiğini hatırlar. Sonrasında Faiz Sucuoğlu’nun ayağının nasıl kaydırıldığını da eminim bilir. Sonrasında Mağusa Belediyesi başkan adayı Cem Dana atılan kazıklar sonrasında auvvvv bile diyemeden  küfürlü hicaz faslından beste,  santurlu acem aşiyan makamından güfte besteledi.

UBP’DE YER GÖK BRÜTÜS HANÇERLER UBP’Lİ

Neyse geçmişe mazi geleceğe gazi derler. UBP içinde yer gök Brütüs, hançerler de UBP’li olduğunu görünce Ünal Üstel, kaybedeceği kesin olan kurultayda mazi olmamak ve‘Gazi’ olmak için bence kolları sıvadı. Sucuoğlu’nun adayım demesi halinde kazanmaya yakın olduğunu, Hasan Taçoy’un önlenemez yükselişini görünce güçlenmek için kurultayı erteledi.

BİRİLERİ DÜĞMEYE BASTI VE HAREKET BAŞLADI

Sonrasında rakiplerinin kim olduğuna bakıp, kanaatimce düğmeye bastı. Kaybedilen kurultayın yarasının dikiş tutmayacağını ve kangrene dönüşüp adamı ‘Mevta’ yapacağını bildiği için çalışmalarını benim de beğendiğim Sadık Gardiyanoğlu tarafından, yıllardır bilinmesine karşın, ahmaklığa ve göz hastalığından muzdarip hasta rolüne yatılan ‘Sahte Reçete’ yani ilaç olayı gündeme taşındı.Sistem düzeltileceğine doktor ve eczacılar hapse atıldı.

ÖNCE TAÇOY DENİLDİ

Yetmedi Taçoy’un ‘Ozon Tabakasında ‘ gezinen özgüveni ile karizmasını yerlerde süründürmek için kız kardeşinin eczahanesi üzerinden ona vurmaya çalışıldı. Yetmedi, bazı yandaş gazeteci arkadaşlarımıza bu konuda yazı yazmaları için istekte bulunuldu. Atma diyenlere, Taçoy’un açıklamalarıa bakın derim.

CANIM GÜLÜM DEDİKLERİNE DÜŞMAN OLDULAR

Geçtim, mevsim normallerine yani UBP’de bildik durumlara dönerken, aniden bazı bakanların normalde öve öve bitiremediği, canım gülüm dedikleri ve yapmadıkları halde yaptı dedikleri işleri göklere çıkarttıkları,  partidaşı yakın dostu eski bakan arkadaşlarını birden yere yere vurduklarını ve suçladıklarını gördük.

KIRSAL KESİM ARAZİLERİ İLE BAŞLANDI

Eskiden kol kırılır yen içinde kalır düşüncesi ile sus bizim söz ‘’Jet Ünal ‘ abimizin diyenler birden lafı ters yüz ederek konuşmaya başladı. İçişleri Bakanı Dursun Oğuz aniden eski bakan Ziya Öztürk’leri kırsal kesim arazileri ile ilgili suçlamaya başladı. Hatta bu konuda rüşvetlerin bile döndüğünü söyleyerek birçok kırsal kesim arazilerinin hakkaniyetli olarak dağıtılmadığına vurgu yaparak iptaline gitmeye çalıştı. Peki rüşvet verende alanda suçluysa soruşturma bunun neresinde? Ağanın eli tutulmaz bunlar yaşanmışsa Aga cezayı eskiden neden kesmedi?

VURUN ABALIYA DENİLEREK SUNAT ATUN HEDEF YAPILDI

Yetmedi bayram değil seyran değil diye düşünürken birden baldızın bizi öpmesine akıl sır erdiremediğimiz gibi birileri bir yerden düğmeye basıp eskiden beri dilimize doladığımız ama Ağaların kılını kımıldatmadığı  Kıb-Tek’deki yolsuzluklar ile ilgili durum için harekete geçti. Ve Sunat Atun’u da zan altında bırakacak soruşturmanın polis nezdinde ne durumda olduğunu sorarak Kıb-Tek yolsuzlularını parmakladı. Sunat Atun başkan adayı olduğunu açıklamadı. Ama kanaatimce ne olur ne olmaz düşüncesi ile ‘Vurun Abalıya’ kitabının 20’nci baskısı piyasaya sürülerek, yaptıklarımız ile varsa böyle bir düşüncesi kafasını kaldırmadan Ozon tabakasından düşürdüğümüz karizmayı yerlerde süründürelim dedi.

SIRA SUCUOĞLU’NA MI GELDİ

Benim kanaatime göre Sucuoğlu’nu da bitirmek için  2024 Eylül veya Ekim’de yapmayı düşündüğü kurultay öncesinde sagguliden birşeyler çıkartacaklar. Mesele UBP’nin güvenirliği değil, mesele seçim öncesinde ayak altında dolaşan ve kazanma şansları yüksek olanları ortadan kaldırmaktır. Siyasetin evrensel öğretilerinden biri, rakibe ve emeğe saygıdır. Bu günler gelir geçer, önemli olan nasıl bir iz bıraktığıdır. Ama bırakılan iz korkunç bir görüntü yansıtıyor.

BİZ NELER GÖRMEDİK Kİ

Neyse Bayraklar göklerde, cibbanalar avuç içlerinde heşalar ile bu oyunların bir başka şeklini biz geçmişte nasıl bir iz bıraktığını gördük. Şener Levent’in delilleri gördüm diyen Baba Denktaş sayesinde nasıl hapis edildiğini, Memduh Ener’in “Bir Numaralı Vatan Haini Kim yazısından dolayı Şener Levent ile 6 ay hapse sokulduğunu, hedef gösterildiği için gazetersinin kurşunlanıp saldırıya uğradığını gördük. Serdinç’e yazı ve haberleri nedeniyle birilerin dürtüsü ile nasıl saldırıldığıne tanık olduk.

TACAN REYNAR İSTİFA ETTİRİLDİ

Afrodit’in kırmadık ceviz bırakmadığı bu fettan adasında çok değerli bir yargıcımız Tacan Reynar’ın yargıladığı kişiler ile ilgili olarak nasıl koruma altında görev yaptığı mahkemeye nasıl gittiğini ve  emirlere uymadığı için istifa noktasına getirildiğini de gördük.

ZEYTİN YAĞI GİBİ HEP ÜSTTE KALDI

Hatta Özel Jet meselesinde ismi geçen Üst- bir El’in zeytin yağı gibi suyun üstünde kaldığına tanık olduk. Ju Ju şarkısını dinlerken Alsancak, Kayalar bölgelerinde nasıl tur attığı iddialarını dinledik. Annem köfteler diyenlerin sitelerden bahsederken ağızlarını suyunun aktığına tanık olduk.

MEMLEKETİ 1-1-2 ACİL SERVİSE DÖNDÜRDÜLER

Geçtim memleketin Cumhuru olarak numara 1 koltuğunda oturan Tatar’dan sonra, Başbakan olarak diğer 1 numara koltukta oturan  ünal üstel ile Veziriazam olarak 2 numaralı koltukta oturan  Arıklı ile 1-1-2 formülünü gördük. Yani  1-1-2 olarak memleketin nasıl 112  Acil servise dönüştürüldüğünü ve Acilden sonra vatandaş için sıranın  morga geldiğini gözlemledik. .

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.