YAŞADIKLARIMDAN…. – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22501051,18%
Lefkoşa
°

17:12

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

YAŞADIKLARIMDAN….

YAŞADIKLARIMDAN….

ABONE OL
Ekim 3, 2023 09:05
YAŞADIKLARIMDAN….
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugün size kısa bir süre önce yaşadığım bir olayı anlatacağım. Ödeme günü bankadan çıkıp arabama yerleştim ve tam hareket etmek üzereyken yan taraftaki pencereden birisi kafasını içeriye sokarak “bir dakika bir şey sorabilir miyim” dedi (TC uyruklu idi). Ben içgüdüsel bir hareketle yan tarafta duran çantamı kucağıma alıp sıkı sıkı kucağımda tuttum ve “buyur sor” dedim. “Final üniversitesinde okuyorum da, dün param bitti ve dünden beri açım, Belediye’ye gıda yardımı için müracaat ettim ama bir cevap alamadım, şu an çok açım”.

Biz Kıbrıslı Türkler bu sahneleri yıllar önce filmlerde görüyorduk. Şimdi ise , gerçeklerini yaşıyoruz. Hiç tereddüt etmeden “ git tekrar belediyeye müracaatını tazele” dedim ve arabanın kontağını çevirip, hareket ettim. İnanın eskiden olsa, çıkarıp başım gözüm sadakasına der 3-5 kuruş verir, yollatırdım. Ancak, çantayı açıp, cüzdanı çıkardığımda kapkaççı ise, başıma kim bilir neler gelir diye düşünmekten geri duramadım. Yardım etmediğim için de vijdanım sızlamadı. Çünkü, düzenli olarak hayvan barınaklarına yardım yapan ve sokak kedilerini besleyen bir insanım. Fakat, insanlara bu devirde yardım eli uzatmak bana “iyilikten maraz doğar” atasözünü anımsatıyor hep.

Genç pırıl pırıl bir delikanlı, iş bulup çalışabilir, yurt dışından buraya okumaya gelmiş ise, ailesi vardır mutlaka yardım isteyebilir. En kötü ihtimalle araba kesip gıda yardımı isteyeceğine “ iş arıyorum” diyebilir. Memlekete öğrenci kılığında her türlü insanı denetimsiz koydunuz. Can ve mal güvenliğimizi riske attınız. Kriminal olaylarda patlama yarattınız.

Ha bu arada, ben talebini reddedince arabanın yanından küfür ederek geçip gitti. Yani demem o ki, artık her an, her yerde, sağınıza solunuza iyi bakın. Etrafınızda dolaşan tiplerin nasıl olduğuna iyi bakın. Ve her yerde çantanızı sıkı sıkıya kavrayın. Biz yurt dışına gittiğimiz zaman çantalarımızı sıkı tutmaya alışığız da, artık kendi memleketimizde de en üst seviyede korunma tedbirleri ile hareket etmemiz gerektiğini bu olayı yaşayınca daha iyi öğrenmiş bulundum.

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve saz ekibi, sizin hükümetciliğiniz, sizin görev ve sorumluluklarınız, sizin icraattan anlayışınız memleketi tam bir lağım çukuru haline getirmiş durumdadır. Yarattığınız eserinizle ne kadar övünseniz azdır. Nerede o Federe Kıbrıs?? Ahh ki ne ahh!!!! Vesselam

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.