AH ŞU AMBULANS SESLERİ – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376201,03%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

AH ŞU AMBULANS SESLERİ

AH ŞU AMBULANS SESLERİ

ABONE OL
Eylül 14, 2023 09:45
AH ŞU AMBULANS SESLERİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 Devletin hemen hemen hiçbir kademesinde işinin ehli insanlar olmadığı ve görev için de bir eğitime tabi tutulmadıkları gibi, eminin ambulans şoförleri de ayni kıstasın içerisindedirler. Oysaki, ambulans şoförleri hasta taşıdığı için, ilk önce hasta psikolojisi ile empati kurabilmeli, aracı oldukça dikkatli kullanabilmeli ve hastayı bir an önce hastaneye sağ salim ulaştırmayı hedeflemelidir.

Lakin, bizdeki ambulanslara baktığım zaman, trafiğin içinde siren sesini sonuna kadar açarak ve adeta etrafa dehşet saçarak arabaları yara yara gidecekleri yere jet hızı ile ulaşmaya çalışmaktadırlar. O aracın içerisindeki hastaya gerçekten acıyorum. Kalp hastası ise, o hızda kalbi durur, tansiyon hastası ise, bu ani ve seri hareketlerden tansiyonu tavan yapar, kaza kurbanı ise ve eğer halen nefes alıyorsa, kulağında çınlayan ambulans sesinden işitme engelli olma ihtimali yüksek, ya da aşırı süratten kazada canını vermemişse, ambulans içerisinde canını verme olasılığı çok yüksek.

Hiç anlamıyorum, acı acı çalan siren sesleri ve trafiğin içerisinde bu sürat neden? Zaten ambulansı gören her sürücü kenara çekip yol vermektedir. Hani insanlarımızın trafikte pek bir birine saygısı olmasa da, gerçekten ambulans görünce herkes yol açma gayreti içerisine girmekte ve kenara çekilmektedir. “Aşırı hız zarar” diyoruz ama ambulans sürücüleri için bu geçerli değil herhalde. Trafikte kaos yaratmaya bire birdirler.

O kargaşa içerisinde araçta bulunan görevli hemşirenin de hastaya nasıl müdahale ettiğini düşünmekte zorlanıyorum. Hastaya müdahale ederken aşırı hız ve telaş ters teper kanaatindeyim. Eminim, birçok okuyucum da benim gibi düşünmektedir. Ayrıca, birçok Avrupa ülkesinde, ki buna güney de dahil, trafik içerisindeki ambulanslar sadece aracın tepesindeki yanar söner lambayı işleve koyarak seyir ederler . Bizde ise, tam tersi ortalığı velveleye vererek uçarcasına görev yaparlar.

Fakat, dediğim gibi burası balta girmemiş ormanlar misali, medeniyetten uzak, empati yapma yeteneğini yitirmiş insanlarla dolu, yalanlar üzerine kurulmuş bir sistemin içerisinde siyaset yapan ve sözde siyaset adamlarının bulunduğu, ve insan hayatının zerre kadar önemsenmedigi, dünya ile bağlantısı olmayan, cenneti cehenneme dönüştüren çarkın içerisinde, yaşam mücadelesi veren her ulustan insanın bulunduğu, tanınmayan bir bölgedir. Vesselam

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.