El-Sen Kıb-Tek’e şaibeli, sınavsız-münhalsiz yapılan istihdamları Mahkemeye taşıyor – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22357770,67%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

El-Sen Kıb-Tek’e şaibeli, sınavsız-münhalsiz yapılan istihdamları Mahkemeye taşıyor
  • Kıbrıs Detay
  • Gündem
  • El-Sen Kıb-Tek’e şaibeli, sınavsız-münhalsiz yapılan istihdamları Mahkemeye taşıyor

El-Sen Kıb-Tek’e şaibeli, sınavsız-münhalsiz yapılan istihdamları Mahkemeye taşıyor

ABONE OL
Eylül 4, 2023 21:12
El-Sen Kıb-Tek’e şaibeli, sınavsız-münhalsiz yapılan istihdamları Mahkemeye taşıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

El-Sen Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu, sınavla girenlerin dahi şaibeyle anıldığı Kıb-Tek’te yapılan sınavsız- münhalsiz 63 istihdamı toplumun adalet duygusu ve adayların hakları için Mahkemeye taşıma kararı aldıklarını duyurdu.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu, yaptığı yazılı açıklamasında, Kıb-tek sınav ve münhalleri yapılmadan önce de birçok kez basın açıklaması yaparak, bu sınav ve münhallerle ilgili şaibe ve soru işaretlerini ortaya koyduklarını ancak muhalif kanadın da konuyu sahiplenmemesi nedeniyle geniş kitlelerin dikkatini bu yöne çekemediklerini ve Kıb-tek Yönetim Kurulu ve sınavı sebepsiz yere erteleyen Başbakan Ünal Üstel’den bir cevap alamadıklarını kaydetti.

Bugün gelinen noktada, 500’den fazla kişinin haftalarca hazırlandığı ve ter döktüğü bir sınavın ardından, sınavlara girerek işe alınanlar için dahi şaibeler oluştuğunu, bunun yanında da 63 kişinin sınavsız ve münhalsiz, ahbap-çavuş ilişkileriyle kuruma istihdam edildiğini belirten Tuğcu, “Hakkı yenen tüm adaylar ve adalet duygusu zedelenen toplum için bu istihdamları ve buna izin veren sorumluları Mahkemeye taşıyacağımızı tüm kamuoyuna bildiririz” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.