Atlı ”Sınav sorularının önceden verildiği ciddi suç iddiaları var o zaman bu sessizlik neden” – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343940,80%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Atlı ”Sınav sorularının önceden verildiği ciddi suç iddiaları var o zaman bu sessizlik neden”

Atlı ”Sınav sorularının önceden verildiği ciddi suç iddiaları var o zaman bu sessizlik neden”

ABONE OL
Eylül 2, 2023 11:25
Atlı ”Sınav sorularının önceden verildiği ciddi suç iddiaları var o zaman bu sessizlik neden”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mine AtlıKıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (Kıb-tek) dün yapılan ve 500’den fazla kişinin katıldığı yazılı münhalleri için ortaya atılan şaibe iddialarla ilgili yetkili kurumların derhal harekete geçmesi gerektiğini vurguladı

Mine Atlı: Sınav sorularının önceden verildiği gibi ciddi suç içeren iddialar var

TDP adına yazılı açıklama yapan Mine Atlı, bugün gün boyunca basına ve sosyal medyaya yansıyan iddiaların skandal niteliğinde olduğunu belirterek, yüzlerce insanın haftalarca ders çalışarak hazırlandığı, birçoğunun da belki de emeğiyle ve bilgisiyle sınavı kazandığı halde bilgisiz ve liyakatsiz kişilerin, bu kişilerin hakkını gasp etmiş olabileceğini söyledi.

Mine Atlı, “500’den fazla kişinin girdiği bir yazılı sınav için çeşitli iddialar ve ekran görüntüleri tüm gün boyunca yayınlandı. Yazılı sınava girmeyenlerin bugün yapılan sözlü mülakat için kurum önünde beklediği, sınav sorularının önceden verildiği gibi ciddi suç iddiaları ortaya atıldı. Bu iddialar yenilir yutulur basit iddialar değildir” dedi.

“Neden herkes sessiz? Yetkili kurumlar resen harekete geçmeli”

Bu iddialar karşısında hem Kıb-tek Yönetim Kurulu hem atama hükümet yetkilileri hem de muhalefetin sessiz tutumunun dikkat çekici olduğuna işaret eden Mine Atlı, kurumda örgütlü sendika El-sen’in de konunun üzerine gitmesi gerektiğinin altını çizdi ve yanlarında olacaklarını belirtti.

Mine Atlı, “İddiaların bir teki bile doğru çıkarsa hapisliğe varan cezalar gerektiren suçların işlenmiş olabileceği ihtimali de ortaya çıkacaktır. Bu derece dehşet verici bir şaibe ortadayken resen harekete geçebilecek olan yetkili kurumlar ne bekliyor? Sınavı hiçbir gerekçe göstermeden bir hafta ertelemiş olan atama Başbakan Ünal Üstel’in bugünkü şaibelerde payı nedir? İddialar derhal araştırılmalı ve sonuç tüm kamuoyuyla paylaşılmalıdır” ifadelerini kullandı.

TDP Basın Bürosu

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.