İhalelerde bütün yollar Roma’ya değil Ankara’ya AKP’ye çıkıyor – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22357770,67%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

İhalelerde bütün yollar Roma’ya değil Ankara’ya AKP’ye çıkıyor

İhalelerde bütün yollar Roma’ya değil Ankara’ya AKP’ye çıkıyor

ABONE OL
Ağustos 23, 2023 12:12
İhalelerde bütün yollar Roma’ya değil Ankara’ya AKP’ye çıkıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yollar Roma’ya değil, Ankara’ya ve AKP’ye çıkıyor

Pile ve Pile’deki yaşam,  aşırı Milliyetçilerin, Rum ile Türk bir arada yaşayamaz. Rum bir fırsatını bulur ve Türkleri keser diyenlere örnek bir köydür. Rumların ve Türklerin bir arada yaşadığı Pile, Kıbrıs’taki çözüm ile ilgili bazı rötüşlar yapılarak örnek olabilir.

20 Temmuz 1974 tarihinde gerçekleşen Barış Harekatı sonrasında Pile topraklarının bir kısmı Dikelya İngiliz Üs Bölgesinde kaldığı için ayrı bir ‘Cumhuriyet’ olarak yaşamını sürdürmeye çalıştı.

İHTİYAÇ DUYULAN HERŞEY PİLE’DEN GELDİ

Angilya mı isteriz? Arabaya yedek parça mı lazım, bizim tarafta bir ara yoklar sınıfında adı anılan çimento ihtiyacınız mı var, birçok şeyi Pile üzerinden getirerek temin ettik. Tabi bazı Pile sakinleri de bundan nemalanarak cukkasını doldurdu.

SINIR KAPILARININ ÇOĞALMASI PİLE’YE OLAN RAĞBETİ BİTİRDİ

Zamanla kaçakçılık işi duruldu. Beyarmudun’daki geçişlerdeki zorluk. İngiliz üs Polisi SPA’in Kıbrıs Cumhuriyeti kimliği olmayanlara geçişlerde gıcıklık yapması ve 2003’de geçişlerin birçok sınır kapısından başlaması ile kaçakçılık işlerini rafa kaldırdı.

PİLE’YE GİDİŞTE BARİKAT VAR ÇIKIŞTA BARİKAT YOK.

Pile enteresan bir coğrafyaya sahiptir. Hatta buna Beyarmudu’nun bazı bölgelerin de dahil edebiliriz. Bir kısım toprak KKTC’nin, bir kısım toprak İngiliz Üs bölgesi olduğu için İngiliz Polisi SBA’in kontrolündedir. Beyarmudu Geçiş Kapısından geçer geçmez İngiliz Üs Polisinin barikatına rastlarsınız. Ondan sonra hiçbir kontrol noktası olmadan Pile’ye giriş yaparsınız. Pile’den çıkışta herhangi bir kontrol noktası yoktur. Doğrudan Larnaka’ya gidebilirsiniz. Ki ben birçok kez Bu yolu kullanarak Pile üzerinden Larnaka’ya geçtim.

EĞİTİM VE HASTALIK VAR PİLE HALKI NE YAPSIN?

Sadede gelirsem Pile’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin geçiş yaptığı Beyarmudu (Pergama) kapısı son zaman diliminde çok yoğun. Hastalık var. Çocukların eğitimi var. İş var. Uzun süre kuyrukta beklemek, hele hele işi icabı sıklıkla geçiş yapmak zorunda olan Pile insanını yoruyor. Sinir küpü yapıyor. Alternatif bir yol güzergâhı için kollar sıvandı. Pile’ye erişimin daha kolay olması için Yiğitler köyü civarından yol yapımına başlandı. Bu tabiki çok insani bir durum. Ancak bir taraf BM’nin kontrolündeki toprak, diğer taraf KKTC toprağı, karşı taraf ise Kıbrıs Cumhuriyeti toprağıdır. Zaten düğüm orada atılıyor. Kimse düğümü çözecek bir ‘’ İskender’’ olmak istemiyor.

OLMAZ BE BUBAM OLMAZ!..

Pile Türkü insani açıdan yapılacak yardıma ihtiyaç duyuyor. Tamam zaten bunu herkes kabul ediyor. Yol KKTC toprağından sonrada BM kontrolündeki araziden geçecek. Biz yolu zorla da olsa yaparım zihniyetindeyiz. Olmaz be Bubam olmaz. Sen komşunun arazisine temel atmak ve bina yapmak istiyorsun.  Komşu itiraz edince de hadde oraştan demeyi erkeklik sayıyoruz.. Haaa yol insani bir ihtiyaçtır tamam. Ama o işler anlaşma ile olur, erkeklik taslayarak değil. Erkeklik taslamaya kalkarsan işte böyle mukunun üstünde kalırsın.

TATAR BİLE BİR KISIM TOPRAK BİZİM DEĞİL DEDİ

Cumhurbaşkanı Tatar bile Türkiye’de yayın yapan bir televizyona açıklama yaparken yol güzergahı bizim topraklarımızdan geçiyor. Ancak bir kısmı Kıbrıs Cumhuriyeti topraklarından geçecek dedi. Yani Türkçeden Türkçeye tercüme edersem, biz onların topraklarını da yola dahil edeceğiz dedi. Eee Dora manamu? Yani sonra canım. Tabi hemen Mister No Tahsin Efendi devreye girdi. Bu defa piyadeyi değil  Kopuz’un bam teline vurarak kimdir be bunlar? Bizi kızdırmayın, biz yaparız gerisi teferruat makamından beste ve güfte hazırladı.

 RUM PİYE’YE YOLU KAPATTIM DERSEN SİLAHLA MI AÇARSIN?

Geçtim, Türkiye’den siyasetten emekli çıkması gereken ahı gitmiş vahı kalmış bir ihtiyar ne ‘’Alakaya maydanozsa’’ Kıbrıs Türk’tür Türk kalacak dedi. Allah aşkına yol ile bunun ne alakası var. Altı üstü oturursun,  karşılıklı bir anlaşma yaparak insani bir ihtiyaç olan yolu yaparsın. İnatlaşma sürer ve Rum ben Pile’ye geçişleri kapattım derse sen kapatılan o yolu nasıl açacaksın onu da söylermisin? Uzlaşı beyler uzlaşı.

MİK BAŞKANININ BİLE İHALEDEN HABERİ OLMADI

Yolu yapacağız inadı sürerken kazın ayağı da belli oldu. Yol ihalesi Bağımsız bağlantısız KKTC yerine Angara’da açıldı. İhale oralarda birilerine peşkeş çekilirken bizim Müteahhitlere de avuç yalaması kaldı. Merkezi İhale Komisyonu başkanı Halis Üresin, Cenk Mutluyakalı’ya verdiği mülakatta  “Yiğitler-Pile yolu için ihale açılmasına açıldı. Ama açılır açılmaz kapatıldı. Bildiğim kadarıyla Karayolları Dairesi projeyi TC Karayollarına devretti. Kime nasıl verildi vallahi de billahi de bilmiyorum. Biliyorum dersem yalan olur diyor.

YOL İHALESİ ARIKLI’NIN BAKANLIĞI TARAFINDAN ANA’YA VERİLDİ

Yani Erhan’ımdan ne bekliyordunuz? Bakanlığına bağlı, Karayolları Dairesi işi Yavru’dan Ana’ya devretti. Erhan’ım memleketimin muhtarlarına, muhtar azalarına selamlarım olsun derken, Ana yerine yavruyumu düşünecekti? AK Parti  bu kıyağımı da sakın unutmayın diyor.

BİZİMKİLER BİRKAÇ KAMYON KUM VE ŞİRRO İŞİ VERİLİR

Neyse yolun ihalesi önce Taşyapı’ya verilecek denildi sonra  Türkiye’den bir başka şirketin ismi Proyap’ın ismi geçmeye başladı. Kıbrıs’ta yetkili bir müteahhit olmaması sorun değil. Taşyapı’ya verilen o belgecik gibi bir belge yaratılıp ona da  verilir hesap temiz olur.. Bizimkilerinde de birkaç kamyonluk iş,ve  şirro işi aktarılıp ağızları kapatılır.  Annem köfteler.

BÜTÜN YOLLAR ROMA’YA DEĞİL ANKARA’YA ÇIKIYOR Şükrü Sina Gürel’in be efendiler ikide bir onlara besleme demeyin biz bir koyduk 5 alıyoruz demesine karşın,  geldik,  kan döktük kurtardık sözleri rağbet görüyor. Eh hal böyle olunca da tabi ki ihaleler ihaleler,  kan dökenlere verilecek. İhale 20 sene cephelerde savaşırken kan yerine petmez dökenlerin hakkı değil. Ananın üst düzey parlak çocuklarının hakkıdır. Ve o noktada yollar Roma’ya değil,  Ankara’ya oradan da AKP binalarına çıkıyor. Ört ki öle

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.