CTP İskele İlçesi: Asayiş sorunları halkın huzur ve güvenliğini tehlikeye atıyor – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343940,80%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

CTP İskele İlçesi: Asayiş sorunları halkın huzur ve güvenliğini tehlikeye atıyor
  • Kıbrıs Detay
  • Gündem
  • CTP İskele İlçesi: Asayiş sorunları halkın huzur ve güvenliğini tehlikeye atıyor

CTP İskele İlçesi: Asayiş sorunları halkın huzur ve güvenliğini tehlikeye atıyor

ABONE OL
Ağustos 10, 2023 22:18
CTP İskele İlçesi: Asayiş sorunları halkın huzur ve güvenliğini tehlikeye atıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CTP İskele İlçesi, bölgede son dönemlerde yaşanan sorunlara dikkat çekerek, “Asayiş sorunları halkın huzur ve güvenliğini tehlikeye atıyor” açıklamasında bulundu.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), kontrolsüz yapılaşmanın ve altyapısız gelişmenin İskele bölgesinde son dönemde yarattığı sıkıntılarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

CTP İskele İlçesi tarafından yapılan açıklamada, asayiş sorunlarının halkın huzur ve güvenliğini tehlikeye attığı belirtilirken, “Bir süreden beridir İskele bölgesindeki sorunlar konusunda CTP İskele İlçesi olarak uyarılar yapmaktayız” denildi.

İskele’de cinayete uğrayan Hüseyin Mavideniz’in yaşadığı olaya dikkat çekilen açıklamada, “Bu üzücü olay, bölge güvenliğinin ne kadar büyük risk altında olduğunu hepimize bir kez daha göstermiştir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

“Bir süreden beridir İskele bölgesinde yaşanmakta olan kontrolsüz yapılaşmanın ve altyapısız gelişmenin yaratmakta olduğu sorunlar konusunda CTP İskele İlçesi olarak uyarılar yapmaktayız. Bir yandan ülkeyi yönettiğini iddia edenlere, diğer yandan ise yerel idareye önerilerimizi sunmakta ve bu kontrolsüzlüğe bir dur demeleri gerektiğini söylüyoruz.

Hal böyleyken yaptığımız hiçbir eleştiri ve öneriye ilgi gösterilmemektedir ve bu nedenle gerek adli olaylar bakımından gerekse çevresel sorunlar bakımından İskele’de yığınla problem yaşanmaya devam etmektedir. İskele’de bu sabaha karşı meydana gelen ve genç bir yurttaşın ölümüyle sonuçlanan üzücü olay, bölge güvenliğinin ne kadar büyük risk altında olduğunu hepimize bir kez daha göstermiştir.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan iş kazasında kaybedilen insanlar, ondan önce yaşanan adli olayların tümü uyarılamızın ne kadar haklı olduğunu göstermektedir. Bölgede yaşanan çarpık yapılaşma, denetimsiz iş yerleri, insan sağlığını tehdit edecek boyuta varan deniz kirliliği, yabancı nüfus artışı, trafik ve çevre sorunları bu sorunların yalnızca bir kısmıdır. Bölgede bu tür vakaların artması, halkı endişeye sürüklemektedir.

CTP İskele İlçesi olarak beklentimiz, yukarıda bahsettiğimiz sorunlara acil çözüm bulunması ve toplumun huzurunun sağlanmasıdır. Bunun yapılmaması durumunda her gün yeni vakalarla karşılaşmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle dün akşam kaybettiğimiz yurttaşımızın ailesine başsağlığı diler, bir kez daha bu üzücü olayların yaşanmamasını temenni ederiz.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.