YANNİ VE NİKOLİ YOK ERCAN İLE BİZİ 2012’DEN BERİDİR ÖPEN TAŞYAPI VAR – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22321461,54%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

YANNİ VE NİKOLİ YOK ERCAN İLE BİZİ 2012’DEN BERİDİR ÖPEN TAŞYAPI VAR

YANNİ VE NİKOLİ YOK ERCAN İLE BİZİ 2012’DEN BERİDİR ÖPEN TAŞYAPI VAR

ABONE OL
Ağustos 4, 2023 11:29
YANNİ VE NİKOLİ YOK ERCAN İLE BİZİ 2012’DEN BERİDİR ÖPEN TAŞYAPI VAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emrullah Turanlı’yı ilk olarak Ercan’ın yeni binası ile pistinin yapımı ile ilgili bilgi vereceği  Köşklü Çiftlik’te bir restoranda düzenlenen basın toplantısında görmüştüm.

Paranın verdiği şımarıklık ile küçük dağları ben yarattım edasında başladığı konuşması sonrasında, Taksicilerin yerinin değiştirilmesi ile ilgili bir soru sormuştum. Adam kendini Türkiye’de düzenlediği bir basın toplantısında zannedip, eline büyükçe bir badana fırçasını  kaptığı gibi bize bodoslama dalmaya çalışmıştı. Tabi tepki için ayağa kalmış ve biz buraya basın toplantısına geldiğimizi sandım diyerek toplantıyı terk edeceğimi söylediğim. Yenicami’de birlikte top koşturduğum Kaan Kaner devreye girerek ortamı yatıştırmış ama ayni fırça atma durumu sevgili  dostum Levent Özadam’a yapılınca  toplantı terk etmiştik.

SECERESİNE GÖZ ATALIM

İsterseniz Ercan’ın yapımını incir ipi gibi uzayıp giden tren yolları gibi uzatan, KKTC’nin mümtaz bakanları cebimdedir diyen ancak kimsenin gıkını çıkartmadığı 1963 Rize İkizdere Demirkapı köyü doğumlu,  Fazliye Ana’dan doğma, fırça ustası Emrullah Turanlı’nın gelin seceresini inceleyelim

ALMANYA’YA GİDEMEDİ İSTANBUL’DA KALDI

Emrullah Ağa, babası Hüseyin Bey, Almanya’da maden işçisi olarak çalıştığı için 14 yaşında Almanya’ya gitmek için Rize’den ayrılmış ve İstanbul’un yolunu tutmuştu. Ama Almanya’ya gidemediği için. İnşaat işçiliğine başladı. Sonrasında inşaat sahibinin Tahtakale’deki mağazasında getir götür işlerini yaptı. Ve yine patronun desteği ile Tahtakale’de 40 metrelik bir zücaciye dükkânı açtı. Anadolu’yu dolaşarak biraz para biriktirdi. Sonrasında işçi olarak çalıştığı inşaat şirketine Mehmet Emin Dumankaya’nın desteği ile ortak oldu. Ve Taşyapı’nın başına geçti.

KUZEY IRAK’TA İHALELER ALDI

Taşyapı inşaat şirketi ile Kuzey Irak’ta ihaleler alarak iş yaptı. Orda da ayni Ercan’da olduğu gibi inşaat malzemeleri 3 kat arttı zarar ettik diyerek timsah gözyaşları döktü. Barzani ile iş yapayım derken orada da başı belaya girdi. Ancak orası KKTC olmadığı için neredeyse tutuklanma noktasına kadar geldi.

EMRULLAH BEYİ GELİN ORTAĞINDAN DİNLEYELİM

Neyse biz Evkaf’ın su meselesine dönelim ve Ercan’dan dem vuralım. Ercan’ın ihalesini bildiğiniz gibi T&T yani Terminal Yapı ile Taşyapı almıştı. Hatta 2012 yılında ihaleyi alan T&T’nin bir kanadını oluşturan ve 1960 yılından beridir, Türkiye’de ve dünyada hatta NATO’ya ait bazı havaalanlarını yaptık diyen Terminal Yapı’nın sahibi Mehmet Alp Delimollaoğlu’ndan ortağı Emrullah Turanlı’yı dinleyelim.

.PARAYI TAŞYAPI VERECEK BELGELERİ TERMİNAL DÜZENLEYECEKTİ

Taşyaı’nın ortağı, Terminal Yapı’nın sahibi Mehmet Alp Delimollaoğlu,  Ercan’ın ihalesine Taşyapı’nın işlerine bakan Haluk Gürşen ile görüştükten sonra katılmaya karar verdim.  Haluk Gürşen’in, 100 milyon Euro’yu biz verelim, 125 milyon Euro’luk yatırımı biz yapalım sen sadece iş bitirme belgelerini tecrübelerini koy ortaklık yapalım deyip ısrar edince Emrullah bey ile tanıştıklarını ve sonrasında Emrullah bey ile el sıkışarak 2012’de ihaleyi aldık diyor

YANNİ VE NİKOLİ YOK ERCAN’I 2012’DEN BERİDİR ÖPEN TAŞYAPI VAR

Durun daha bitmedi, Delimollaoğlu  Aralık sonunda 100 milyon Euro ödeyecektik. Daha önce ben öderim diyen Emrullah Turanlı’dan ‘Tık’ çıkmayınca Kaner şirketi devreye girdi. Emrullah Turanlı Kaner Şirketi’ne %10 hisse vereceği ve Durty free  işlerini devredeceği  için Kaner şirketi ona 50 milyon Euro vermiş. Daha sonra kefil olarak 50 milyon Euro daha bankalardan alarak Emrullah’ın hesabına yatırmıştı. Ve para Emrullah’Turanlı’nın üzerinden geldiği için onun tarafından verildiği gibi gözüktü diyor  Yani Yanni’si Nikoli’si yok. Durduk yere öpen Mariya ise hiç yok. Haa kim var derseniz  2012’den beridir Ercan Havaalanını öpen Taşyapı var.

İLGİNÇ HEMDE ÇOK İLGİNÇ

Delimollaoğlu, Emrullah Turanlı ile Tahsin Ertuğruloğlu arasındaki rüşvet iddialarından da bahsediyor. Tahsin Ertuğruloğlu’nu seversiniz sevmezsiniz o başka mesele, ama sizin bir bakanınız aleyhinde böyle bir iddia ortaya atılırsa bence yeri göğü inletir, hükümet olarak konuyu yargıya taşırsınız. Aslı varsa bakan, yok yalansa o şirket sahibi cezasını çeker. Delimollaoğlu İşin daha ilginci ortalık kaynarken, Emrullah Turanlı’nın bahsettiği o meşhur toplantının canlı tanığı olan  Avukatı,  o zamanlar Halkın Partisi Merkez Yürütme Kurulu üyesi partinin önde gelen isimlerinden Ayşegül Baybars’ın sessizliğe bürünmesi ilginç hemde çok ilginçtir diyor.  Ayşegül hanım bir süre sonra açıklama yaparak toplantıda benim olduğum sırada yalnız Ercan ile ilgili işler konuşuldu diyerek rüşver alındığından bahsetmedi.

ERCAN İLE İLGİL BÜTÜNLÜKLÜ SORUŞTURMA YAPILMALI

Neyse lafı fazla uzatmayayım bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü diyen baldız yerine Taner bizi niye öptü dedirtmek istemem. Çünkü 2012 yılından beridir 4 yılda bitecek denilen Ercan hala yarım yamalak. Elektrik ben bir çarşıya gidip geliyorum diyor. Hava Trafiğini sağlayan çalışanlar başlarına bir şey gelmesinden korkuyor. Bina güzelmiş. Ama dişleri takma. Saçları peruk. Yüzünü bilmem neresini gerdirmiş kırışıklıkları örtmeye çalışmış. Biri mammayı fena götürüyor ve bundan vazgeçemiyor. Bence Ercan ile ilgili bütünlüklü bir soruşturma başlatılmalı. Tabi birilerinin bir yerleri yerse.

BİZE YAPMACIK SEVGİ İLE SARILANLARDAN UZAK DURALIM

Emrullah Turanlı’nın Türkiye’de de ihale aldığı ancak onlarda da sorunlar yaşandığı öne sürülüyor. Olmayan ve yapamaması gereken işleri yapması için ona o işler ile ilgili belgeler çıkartılıp veriliyor. Buralarda ekstra işler çıkartılıyor. 4 yılda 338 milyon kar ettiği öne sürülen Ercan ihalesinde zarar ettim ayaklarına yatarak timsah gözyaşı dökenlere değil, işi hakkı ile yapanlara vermek gerekir. Paramıza da zamanımıza da gerçekten yazık oluyor. Haaa ben ne Emrullah Turanlı’yı nede ortağını şahsen tanırım. Yazar Ergün Poyraz aman ‘’Emrullah size sevgi ile sarılırsa dikkatli olun’ demesini örnek alarak aman ‘Bize sevgi ile sarılanlara ‘’ dikkat edelim diyorum.  

dikkat edelim diyorum.

Günün Sözü

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.