Sahibine Mesajlar – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22321461,54%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Sahibine Mesajlar

Sahibine Mesajlar

ABONE OL
Temmuz 28, 2023 16:56
Sahibine Mesajlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sn. Ünal Üstel, BRT’de Baykan hanımın Manşet + programında sizi dinlerken,  Allah’ıma şükürler olsun böyle bir Başbakanımız var dedim. Zam kazıklarını, bol kepçe lokantasında çukur tabakları doldurma yarışı sonrasında ayyuka çıkan rüşvetleri, yandaşlara sağlanan olanakları saymazsam   bizi dünyanın en mutlu ve en refah ülkesinde yaşatıyorsunuz. Yaşam kalitemizi o kadar yükselttiniz ki gece karşısına oturduğumuz televizyona yeter deyip giden, sabah nazlana nazlana geldikten sonra orta parmağını kaşıyarak giden elektriğe bile aldırmıyoruz. Hatta. Programda 1 milyon 200 milyon derken, bu kadarcık hata kadı kızında da var diyoruz. Gardaş darı unundan baklava, incir ağacından oklava olmaz diyenler halt etmiş. Sana baksınlar ve incir ağacından oklava ile darı unundan yapılan baklavaya abansınlar. Ve analar ne başbakan doğururmuş görsünler

**

Sn. Faiz Sucuoğlu, doktorum UBP’liler doktor ile bir ömür sürecek derken kısa bir süre sonra bazılarının zoru ile gönüllü olarak koltuktan kaçmak zorunda kaldı. Sanırım bu günlerde aklına Müge Anlı geldi ve kaçmaktan vazgeçti diyor. UBP Genel Kurulu için üye yoluna güller dökerek seni bekliyormuş. Yalan deme çünkü dumanın olduğu yerde ateşte var. Dumanı gördük. Aman dumanı fark etmezsen sen Fark edene kadar siyasetin ateşi seni yakar bilesin. Kanka sınavdan kesin 100 alcam diyen çocuğa kankasının Nerden biliyon demesi sonrasında Hoca adını yazana 5 puan verecem. Bende adımı 20 kez yazdım dediği gibi sizde 100 defa yazın.

**

Sn. Hasan Taçoy, bizim minik kuşlar başbakanlık koltuğu acemi ellerde eski püskü değil “Gurrada’ oldu düşüncesi ile Genel Kurul hazırlığı yapmakta olduğunu söylüyor. Ön hazırlık için, Başbakanın dem vuracağı Federasyon, konfederasyon ve Annan Planı ile ilgili söylemleri sosyal medyada siz paylaşmaya başladınız. Allah’ınız var. Genel kurulda bir yarış olacaksa Faiz Sucuoğlu dışında ibre sizi işaret ediyor. Başbakan size bakarken Sigorta yerinde duruyor ama  “Asvalyasını ” attırıyorsun. Ayşaba,yahu bizim siyasilerimiz aşkmıdır. Cezamıdır.  Başa belamıdır yoksa bizlere beklenmedik kazamıdır da girdiler hayatımıza diyor.

**

Sn. Erhan Arıklı,  frensiz konuşurken, debriyaj kelimesini fazla sosyetik buldukları için “Glaç”a basanlara aldırma.  Büyük övgüler ile Kıbrıs Havayolları diye getirdiğiniz FLY Havayolları fos çıktı. Daha işin başında sınıfta kaldı diyenleri takmayın. Ercan 4 yerine 15 senede bitmiş. Hayati öneme haiz eksiklikler varmış diyenlere boş verin tırıs gitsin. Çünkü hiçbir uçak havada kalmaz mutlaka öyle veya böyle yere iner. Bu eksikliklerden dolayı 3-5 uçak yeri öperse hayıflanmayın. Mühim olan Ercan’ın Erdoğan’ın talimatı sonrasında yarım yamalak bile olsa bitmesidir. Ercan’ı elektriksiz bırakıp yolcuları isyan noktasına getiren sabotajcılar sizi kızdırmasın. Onlar sizin başarınızı kıskanıyor. Hayallerinizde partim tek başına iktidar derken gelinen noktada Parti baraj altındaymış.  Vallahi bazı hayaller gerçekiş gibi insanın canını acıtıyor.

**

Sn. Kasım Kuni,  idari yetenekleri dibe vuran ve bu nedenle ülke tomofilinin makinesini no pata pat sir noktasına getirip tekleten siyasilerimizin  ‘Sorma Gir, Sormadan çık’ durumuna getirdiği KKTC For Ever’de polisin görev yapması zorlaştı. Adli suçlar tavan yaptı. basın subaylığınızın çalışmaları sayesinde her gün bunları öğrenebililiyoruz. Polis denetimlerinde şu kadar uyuşturucu yakalandı.  Bu kadar  araç trafikten men edildi. Şu kadar kaçak yakalandı deniyor. Bu polisin başarısı tamam. Da başarı varsa onun karşılığında birde başarısızlık vardır. Araçların seyrüseferinin çıkartılmaması, muayenesinin ödenmemesi halkın getirildiği nokta değilmi? Tak diye verilen emirleri ülkeye uygunmu değilmi diye bakmadan şak diye yerine getiren, elektriğin giderken orta parmağını kaşıması, luggolar ile delik deşik affedici olmayan yollar bunların başarısızlığının eseri değilmi? Polisin başarısı suçların daha fazla patlamasının önüne geçiyor. Bataklıkta gülistanlık olmaz diyenlere KKTC bataklığında gülistanlık olabileceğini gösterttiniz. Halk olarak bizde siyasilerin kıraç tarlasında bostan yetişmeyeceğini öğrendik

**

Sn. Hasan Sadıkoğlu, uzun süredir görüşemedik.  Haberci güvercinlerden bir tanesinin ayağına mektup bağlayıp gönderdim. Ama avcılar bizim güvercini vurmuş. Haaa bu arada  geçen gece sürekli olarak dünyanın en zengin insanı Karun gibi deriz ya, Karun efendi sen kalk  rüyamda bana gel. Dürterek beni uyandır. Yahu ikide bir Karun kadar zengin diyorsunuz. Tamamda o eskidendi şimdi beni sağlayıp geçen Hasan Sadıkoğlu’ları gibi daire ve emlak zenginleri var demez mi? Az daha küçük dilimi yutuyordum. Rüya bu dedim geçtim. Şayet rüya olmamış olsa, Sisli Toros’larda ezan sesleri, kendi ayakları üzerinde duran kötürüm KKTC, koltuk severler, gibi ödüllü filmler arasına Hasan ve Emlakları filmi de dahil olmazmıydı?

**

Sn.  Ayer Yarkıner Makina Mühendisleri Odası Başkanı olarak Her kahve aynı tadı taşımaz. Nerede içiyorsan kiminle içiyorsan ona göre değişir. Bu düşünce ile kahveyi  Erdoğan’ın diriliği hiç tozlanmayan sesiyle talimat verdiği hükümet ile içen Kıb-TekYönetim kuruluna ateşle oynuyorsunuz dediniz. Ve Yönetim Kuruluna sessiz kaldığınızda da, ses verdiğinizde de suç işliyorsunuz. Bunun sonucunda yargı önünde hesap verirken değirmenine su taşıdığınız, Bakan ve diğer benzer şahıslar yanınızda olmayacak ifadesinde bulundunuz. Ve  istifa ediniz zaman daralıyor dediniz. Sn. Yarkıner,. 15 Temmuz yargısının değil, Ana’nın hukuksuz orağı bizleri biçerken, Yes Sircü vesayetçiler, Mangalda kül bırakmayan Sözde Milliyetçiler, faşistler, kripto solcular susuyor, hatta alkış tutuyor. Peki bu durumda Kıb-Tek yönetim kurulunun elinden ekstra bir şey gelirmi?

**

Sn. Fly Kıbrıs Hava Yolları yöneticileri, sağolsun Sn. Arıklı sizi bizlere yere göğe sığındıramayarak öyle bir tanıttı ki, Şam’daki kayısı bile onların yanında dibi tutan künefe gibi kalır demişti. Ercan Havalimanı‘nda sabahtan itibaren yolculara eziyet yaşatan “elektrik krizinin yanında bir de sizin şirketin yarattığı mağduriyet Urfa’nın İsod’u gibi geldi. Herkes acı sevmediği için sizin için küfürlü hicaz makamında beste, Acem aşiyan makamında güfte hazırladılar. Şimdilik sınıfta kalmadınız ama birçok dersten bütünlemeye kaldınız.  Beyler, efendiler, deniz çok dalgalı. Biz dalgalı denizde sörf yapmayı severiz diyebilirsiniz. Ama daha ilk günden sörf tahtasından düştünüz. Köpek balıklarına yem olmak istemezseniz bütünlemeye kaldığınız derslerden geçmeye bakınız. Yoksa sınıfta kalır Umut Adios, Beklenti bay bay der

**

Sn. JUJU en zor meslek bankacılık olsa gerek. Bütün gün milyarlarca parayı say dur, eve giderken marketten yoğurttu bile zor al. Ama sanırım siz gelir getiren çok daha iyi bir mesleğe sahipsiniz ki, Allah’ın her kula nasip etmediği bizim gibi garibanların cebini de bakınca gözünü yakan son model Porsche aldınız.   Bizim Serdinç Maypa’da merak etmiş olacak ki bu aracı aldığınızın doğru olması halinde parayı nereden bulduğunuzu soruyor. Veya birisi almışsa bu hovarda ruhlu, gönlü zengin beyefendiyi tanımak elini sıkmak için ismini bize bahşet diyor. Sn. Juju, Ozon tabakasının artık lafı olmaz. Çünkü delindi. Ama Güven tabakası sapasağlam duruyor. Aman hoyratça kullanıp deldirtme.

**

Sn. Evrim Mehmet Kamalı Cilalı taş devrinde yapımı başlayan ve Uzay Çağında biten göz bebeğimiz Ercan Havaalanı  isterse dünyanın en büyüğü en muhteşemi olsun. Önemli değil. Eğer 4 saatlik Fransa yolcuğu 53 Euro ise gidiş dönüş ve 1 saatlik İstanbul yolcuğu 7 bin küsur TL ise göz bebeğimizde sorun var demeye getiriyorsun. Ah be Evrim, KKTC ye yememin Cumhuriyetinde dümeni iyi çevirenler ‘Kaptan’ yapılırsa KKTC transatlantiği  işte böyle ‘Mercan Kayalıklarına’ demir atar. Rahmetli babam, bak oğlum bir gün sahip çıkmadığımız her değere başkaları sahip çıktığında yalayın diye yaratıldı avuç içleri derdi. Bilmem anlatabildim mi?

**

Sn. Pınar Barut ah be abim, rahat durmuyorsun. Yaptığın haberlerle gölgeleri büyük ancak cisimleri küçük efendilerin nasırlarına öyle bir basıyorsun ki, ciyaklamaları Everst’in tepesinde bile duyuluyor. Acıdan kan kusarken kızılcık şerbeti içtim dedirtiyorsun. Evlilikte kadın kilo alır kendini bıraktı olur, erkek kilo alır karısı iyi baktı olur. KKTC Ye Yememin Cumhuriyetinin Bol Kepçe Lokantası müdavimleri çukur tabaklarını tıka basa doldururken Beyefendi, aç kaldığı için bir ekmek çalan çocukta hırsız olur. Sevgili Pınar, gözümüzde büyüttüklerimizin, kıçımızla güldüklerimiz ile  eşdeğer olduklarını gördük. Onun için nasıra basmaya devam ciyaklatmalara selam.

**

Fıkra

İKİ OLASILIK

Temel ile Dursun konuşuyorlardı…

Temel Dursun’a sorar:

– Savaş çıkarsa yandık galiba.

Dursun düşündü:

– İki olasılık var, dedi. Ya çıkar ya çıkmaz. Çıkmazsa mesele yok, çıkarsa iki olasılık var:

Ya çürüğe çıkarız ya askere alınırız. Çürüğe çıkarsak mesele yok, askere alınırsak iki olasılık var: Ya geri cephe ya ileri cephe. Geri cephede kalırsak mesele yok, ileri cepheye gidersek iki olasılık var: Savaşı ya kazanırız ya kaybederiz. Kazanırsak mesele yok, kaybedersek iki olasılık var: Ya esir düşeriz ya ölürüz. Esir düşersek mesele yok, ölürsek iki olasılık var: Ya gömerler ya kağıt fabrikasına yollarlar. Gömerlerse mesele yok, kağıt fabrikasına yollarlarsa iki olasılık var: Ya gazete kağıdı ya tuvalet kağıdı. Gazete kağıdı olursak mesele yok, tuvalet kağıdı olursaaak… İşte o zaman yandık Temel!

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.