OLUMLU DÜŞÜNMEK BAŞKA, OLUMLU YAZMAK ÇOK BAŞKA EĞRİ OTURUP KONUŞALIMDOĞRU – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22483611,14%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

OLUMLU DÜŞÜNMEK BAŞKA, OLUMLU YAZMAK ÇOK BAŞKA EĞRİ OTURUP KONUŞALIMDOĞRU

OLUMLU DÜŞÜNMEK BAŞKA, OLUMLU YAZMAK ÇOK BAŞKA EĞRİ OTURUP KONUŞALIMDOĞRU

ABONE OL
Temmuz 25, 2023 09:02
OLUMLU DÜŞÜNMEK BAŞKA, OLUMLU YAZMAK ÇOK BAŞKA EĞRİ OTURUP KONUŞALIMDOĞRU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bana diyorlar ki, hep eleştiriyorsun, güzel işler olunca yazmıyorsun. Bu yüzden de “sen olumlu düşünen bir insan değilsindir” diye bir etiket vuruluyor bana. Bilakis, hayata bakış açım hep pozitif olmuştur. Bunca kaosun içinde aklı ve fikri hür, özgür irade ile yazabilmek aslında en olumlu hareket şeklidir bence. Olayı kişiselleştirecek olursak olumlu, toplum sorunlarını dile getiren bir köşe yazarı olarak ise, hep olumsuz diye tanımlanabilirim.

Doğrudur. Çünkü, ülkemizde iyiden yana, güzelden yana veya olumlu gelişen olaylar ya da haberler görmek artık neredeyse mucize diyebilirim. Daha yeni bir ara seçim geçirdik. Dünya kadar masraf ve boşa harcanan bir meblağ söz konusu duruyor ortada. Bu seçimlere harcanan para ile neler yapılmazdı ki. Asfalt yol tamiri, ışıklandırma, yeni tabela elzem. Okul binaların elden geçmesi elzem. Çevrede otlar temizlik, haşereler ilaçlanma ister. Hastanenin her bir birimi elden geçirilip, ilaç tedariki sağlanması hususu ivedilikle çözümlenmesi gereken konular içerisindedir.

Pahalılık almış başını giderken, geçim derdi her geçen gün katlanırken ve döviz uçuşta iken bu memlekette olumlu yazılacak ne var ki. Peki ya yargı ve adalet, usulsüzlük dosyaları raflarda tozlanmış ve gündeme alınmaz iken, kişiler bazında yeni yasalar yapılırken, devlet daireleri her geçen gün ahbap çavuş ilişkisine dayalı iş alımları ile dolarken, işin ehli insanlara atama yapılmazken ben nasıl güzel ve olumlu bir şey yazabilirim ki. Kime sorsan 74 öncesini arar duruma geldik diyorlar.

Bu memlekette 74 öncesi üretim yapan fabrikalar vardı, nüfus belli idi, İtalya’ya harup ihracaatı bile yapılırdı. Peki ya şimdi? Nerede o fabrikalar, hangi ürünler yurt dışına ihraç edilmekte? Yeni hava yolu şirketi kurulmuş ve alkış bekleniyor. İşadamlarımız iş yapıyor deniyor. Dahası tur bile düzenliyorlar ama sözde, sırf müşteri çekmek için. Uçak dolmayınca da son anda tur iptal edilip, müşterilere haber bile verilmiyor.

Uçak bileti fiyatlarında bir miktar düşüş olmuş. Oldu da biz mi göremedik. Bu yüzden mi millet yurt dışına üçüncü ülkelere gideceği zaman güney komşumuzu tercih ediyor. Daha geçtiğimiz günlerde bir arkadaşım Euro karşılığı bin dört yüz Türk lirasına İtalya’ya gidiş-dönüş uçak bileti kesti. Burada tek yön gidiş tutarı bile bu fiyatı katlamaktadır. Dört gözle etrafımı didik didik ediyor ve memleketimde güzel bir olaya imza atıldığında yazmak için can atıyorum, inanın. Ama bizdeki terazi bu konuda o kadar dengesiz ve tek taraflı ki, elimizde olanı ve gerçekleri yazmak acı gelse de, kalemimin mürekkebi bu konuda hiç tükenmeyecektir. Vesselam.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.