3 ilde orman yangını – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22691202,03%
Lefkoşa
°

20:35

AKŞAM'A KALAN SÜRE

3 ilde orman yangını

3 ilde orman yangını

3 ilde orman yangını - Türkiye'de orman yangınları sürüyor. Bu kez Gaziantep, Muğla ve İzmir'den dumanlar göğe yükseldi.

ABONE OL
Temmuz 19, 2023 23:53
3 ilde orman yangını
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Latif SANSÜRMustafa SARIİPEKGaziantep’te Durmuşlar ile Hamidiye mahalleri arasındaki ormanda, öğle saatlerinde yangın çıktı. Dumanları görenler, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi.İhbarla bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, alevlere müdahale etmeye başladı. Büyüyen yangına, havadan da helikopterler ile müdahale ediliyor. 

MÜDAHALE SÜRÜYOR

Hurdağı ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Yangın söndürme çalışmalarında 3 helikopter, 2 yangın söndürme uçağı, 12 arazöz, 6 su tankı, 6 ilk müdahale aracı ve 80 personel görev alıyor.

MUĞLA’DA DA ALEVLER ORMANA SIÇRADI

Menteşe ilçesi Yerkesik Mahallesindeki tarım arazisinde saat 17.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek ormana sıçradı.Mahallelinin ihbarı üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait uçak ve helikopter ile havadan, çok sayıda arazöz ile karadan müdahale başlatıldı.

ALEVLER 1 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Menteşe ilçesinde, tarım arazisinde çıktıktan sonra ormana sıçrayan yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 5 helikopter ve 3 uçak ile havadan, 5 arazöz, 3 su tankeri ve 40 personel ile karadan ve havadan müdahale edildi.Alevler 1 saatte kontrol altına alındı. İlk belirlemelere göre 2 hektar orman zarar gördü. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı yangınla ilgili soruşturma başlatırken, jandarma ekipleri de bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor.

VALİDEN AÇIKLAMA

Muğla Valisi Orhan Tavlı, yaptığı açıklamada, “Yeşil vatanımız ormanlarımızın korunması için cansiparane görev yapan Orman’ın kahramanları başta olmak üzere emeği geçen tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

İZMİR’DEN DE DUMANLAR YÜKSELDİ

Saat 18.26’da Selçuk ilçesi Pamucak Kuşadası yolu mevkisinde orman yangını çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında yükselen dumanları görenler durumu Orman İşletme Müdürlüğü’ne bildirdi.İhbarla bölgeye, ekipler yönlendirildi. İlk müdahalesi 18.32’de yapılan yangına 5 uçak 28 arazöz 9 su ikmal ve 4 dozer ile müdahale başlatıldı.

KONTROL ALTINA ALINDI

İzmir’in Selçuk İlçesi Arvalya bölgesindeki ormanlık alandaki yangın havadan ve karadan yapılan müdahalelerle yaklaşık 1 saat sonra kontrol altına alındı.Bölgede soğutma çalışmaları sürerken, yangın nedeniyle İzmir-Kuşadası yolu kısa süreli trafiğe kapandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.