Mamalı başarılarına kaldığı yerden devam edecek – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376201,03%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Mamalı başarılarına kaldığı yerden devam edecek

Mamalı başarılarına kaldığı yerden devam edecek

ABONE OL
Temmuz 4, 2023 10:23
Mamalı başarılarına kaldığı yerden devam edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıslı anne – babanın ilk çocuğu olarak 1973 yılında Eskişehir’de doğdu. İlkokulu Vadili’de okuduktan sonra 20 Temmuz Lisesi Matematik Bölümünden derece ve takdirname ile mezun oldu. 1989, 1990 ve 1991 yıllarında yapılan  Gençlik Merkezleri Arası Bilgi Yarışmalarında üç yıl üst üste birincilik elde etti. 1991 yılında yapılan Öğrenci Yerleştirme Sınavında Kıbrıs Birincisi gelerek ve Türkiye çapında yüzde bir dilimi içerisine girmeyi başararak “Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi”ni kazandı. 1993-94 yıllarında Kıbrıslı öğrencilerin yayın organı olan “Genç Kıbrıslı” dergisinin Ankara Bölge Sorumlusu olarak çalıştı. 1995 yılında Üniversitedeki eğitimini tamamlayarak Kıbrıs’a döndü.

Avukatlık stajından sonra yirmi iki aylık mecburi askerlik hizmetini Teğmen olarak tamamladı ( T.C Kara Kuvvetleri Komutanlığı Denetlemesi’ndeki üstün başarısından dolayı G.K.K tarafından Takdir Belgesi ile onurlandırıldı). 2000 yılından beri Lefkoşa’da Avukatlık yapmaktadır.

2005 yılının Kasım ayında yapılan seçimle Lefkoşa Barosu’na en genç başkan olarak seçildi. Bu görevi 4 yıla yakın devam ettirdi. 2000-2002 yılları arasında Spor Dairesi Genel Ceza Kurulu’nda Raportör üye, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nda 2002 – 2004 yılları arasında Disiplin Kurulu üyeliği ve ayni kurulda 2004-2006 yılları arasında da Asbaşkanlık görevinde bulundu.

Yine Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nda 2002 yılında kısa süreli Yönetim Kurulu üyeliği de yaptı. Judo, Hapkido, Kick Boks Federasyonu Ceza Kurulu Başkanı ve Atletizm Federasyonu Ceza Kurulu Başkanlığı da yaptı.  KKTC’de Futbolun ilk kez profesyonelliğe geçişini sağlayan Transfer Talimatı’nın ve daha birçok talimatın hukuki metnini hazırladı.

Sözcü, Ortam, Star Kıbrıs, Diyalog ve Haberal Kıbrıslı gazetelerinde bir dönem köşe yazarlığı yaptı. Ayrıca çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmış birçok makale ve röportajım bulunmaktadır. “KKTC ve Başkanlık Sistemi” isimli makalesi Türkiye’nin en çok tiraja sahip hukuk yayını olan “Güncel Hukuk” isimli dergide ve ayrıca uluslararası dağıtımı yapılan Ankara Barosu dergisinde yayımlanmıştır.

Lefkoşa Barosu’na ait “Baro” isimli derginin yayın kurulunda uzun süre çalıştı. Yayınlanmış olan üç ciltlik ve toplam 1000 sayfayı aşkın “Kıbrıs Yasaları” isimli eseri bulunmaktadır. Bunun yanında “İşkence Adası Kuzey Kıbrıs”, “KIBRAİL”        ve “Sosyal Demokrasi” isimli yayınlanmış kitapları bulunmaktadır.

St. Clements University akrediteli “Spor Koçluğu” Sertifikası  bulunmaktadır. Kıbrıs Türk Hava Kurumu Paraşüt Başlangıç Sertifikası ve Tekamül Eğitim Belgesine sahiptir. Hukukun Üstünlüğü Hareketi isimli derneğin 8 yıl başkanlığını yaptı. Halen Avukatlık, Köşe Yazarlığı ve Spor Koçluğu işleriyle faal olarak iştigal etmektedir.

Av. Barış Mamalı

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.