LEFKOŞA BELEDİYE BAŞKANI #HARMANCI’YA AÇIK MEKTUP – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22367111,04%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

LEFKOŞA BELEDİYE BAŞKANI #HARMANCI’YA AÇIK MEKTUP

LEFKOŞA BELEDİYE BAŞKANI #HARMANCI’YA AÇIK MEKTUP

ABONE OL
Temmuz 4, 2023 10:02
LEFKOŞA BELEDİYE BAŞKANI #HARMANCI’YA AÇIK MEKTUP
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sayın #Harmancı, Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, birçok okurumdan aldığım şikayetler üzerine bu konuyu size yazmayı bir yurttaş gazeteci ve köşe yazarı olarak gerekli gördüm. Çok iyi biliyorsunuz ki, biz Lefkoşalılar seçim döneminde adaylar içerisinde sizi açık ara fark ile yine yeniden o koltuğa taşıdık. Lefkoşa’mızın güzelleşmesi, yenilenmesi ve daha temiz bir çevre için yaptığınız çalışmaları hep takdir etmişizdir. İcraatlarınız bizleri tatmin etmekle birlikte çevreye olan duyarlılığınız, yaşlıların ayağına sağladığınız hizmetler, kadın sığınma evini hayata geçirmeniz, çocuklarımız için yeni park alanları yapmanız, iki toplumlu konserler organize etmeniz, özellikle pandemi süresince birçok noktada aşıların yapılmasında sağladığınız hizmetler hepimizin bildiği icraatlarınızdandır.

Lakin, son aylarda vatandaşın su faturalarına yansıyan “Temizlik Resmi 331,64TL” ile vatandaş isyan noktasına gelmiş bulunmaktadır. Neredeyse bir çoğumuz, elektrik faturasından daha kabarık, su faturası öder duruma geldik. Elbette, değişen hayat şartları ile birlikte belirli bir miktarda yapılan hizmet giderleri hepimizin kabulü olur. Fakat, gelin görün ki, faturalar kabardıkça bazı hizmetlerde de aksama gözlerden kaçmadı. Belediye olarak sadece çöplerimiz düzgün alınmaktadır.

Bunun dışında çevre kirliliği, haşare ilaçlaması ve yine sivrisinek ilaçlamaları yapılmamaktadır. Çevre kirliliği konusunda vatandaşların da duyarsızlığı ve giderek artan nüfus beraberinde bu kirliliği yaratmıştır. Ancak, bu çözümlenmeyecek bir sorun değildir. Caydırıcı cezalar ile bu sorun azamiye indirilebilir.

Birçok yolarda, iş yerlerinde ve dahi evlerde kameralar var, görevli gezen belediye elamanları var. Yollar – sokaklar kırık bira şişeleri, boş ped şişeleri ve neredeyse işlek caddelerdeki kaldırımlarda bile hayvan dışkıları günlük yaşamımızda en sık rastladığımız çevre kirliliğini tescilleyen manzaralar olmuştur. Bu konuda yeni kararlar üretip, caydırıcı cezalar uygulamanız elzem olmuştur.

Kısaca, bizler bu meblağın her ay faturamıza yansımasına itiraz etmiyoruz. Ancak, bu meblağlar bizlerden kesilirken de gerekli hizmetler gerektiği şekilde ihmal edilmeden yapılsın diyoruz. Ödediğimiz paraların, hak ettiğimiz hizmetle değerlendirilmesi vatandaşlık hakkımızdır kanaatindeyim.

Bir diğer konu ise, ki bu konu defalarca vatandaş tarafından sosyal medyada yazılıp çizilmiştir, ücretli saatlik park cihazlarının doğru düzgün çalışmamasıdır. Özellikle, surlar içinde vatandaş bozuk para atıyor, makine parayı geri iade ediyor. Kağıt para veriyor, onu da kabul etmiyor. Ama etrafta dolanan zabıta ceza yazmaktan hiç de geri durmuyor.

E hal böyle olunca vatandaş nasıl isyan etmesin. Kanaatimce bu sorunlar, yeni parti kurma çalışmalarınızdan dolayı biraz aksamış durumdadır. Ve yine kanaatimce dile getirmiş olduğum bu sıkıntıları göz önünde bulundurup, bir an önce çözüme kavuşması için şahsınız ve ekipleriniz ile birlikte düğmeye basacaksınızdır. Bizim inandığımız ve güvendiğimiz #Harmancı, ne Lefkoşasını ihmal eder, ne de vatandaşını. Saygılarımla, Vesselam.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.