Prof. Dr. Görür’den Doğu Anadolu Fayı ve Malatya ile ilgili önemli açıklama! – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22367111,04%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Prof. Dr. Görür’den Doğu Anadolu Fayı ve Malatya ile ilgili önemli açıklama!
  • Kıbrıs Detay
  • Doğa
  • Prof. Dr. Görür’den Doğu Anadolu Fayı ve Malatya ile ilgili önemli açıklama!

Prof. Dr. Görür’den Doğu Anadolu Fayı ve Malatya ile ilgili önemli açıklama!

Son dakika haberler: Türkiye'nin önde gelen jeoloji uzmanlarından Prof. Dr. Naci Görür, ülkemizin iki önemli fay hattından biri olan Doğu Anadolu Fay (DAF) hattı ve Malatya ile ilgili olarak, "Malatya çevresinde enerji büyük ölçüde boşaldı. DAF üzerinde büyük depremler beklemiyoruz. Sadece Malatya’nın kuzey ve kuzeybatısındaki Malatya Fayı yöresinde dikkatli olmak lazım. Bu son depremler oraya da stres transfer etmiş olabilir" değerlendirmesinde bulundu

ABONE OL
Haziran 19, 2023 23:43
Prof. Dr. Görür’den Doğu Anadolu Fayı ve Malatya ile ilgili önemli açıklama!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İTÜ’lü yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından Doğu Anadolu Fay (DAF) Hattı ve Malatya’da yaşanan depremsellikle ilgili değerlendirmelerde bulundu. İşte Prof. Dr. Görür’ün paylaşımı… “TAKİP ETMEYENLER TEKRAR TEKRAR SORUYOR””Deprem hepimizi üzdü, canımızı yaktı. Canlarımızı yitirdik, yaralananlarımız oldu. Ölenlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara şifa, tüm halkıma da baş sağlığı diliyorum. Devamlı bana yazıp fikrimi soruyorsunuz. Ben fikrimi söylüyorum ama okumayan, takip etmeyenler var ki tekrar tekrar soruyorlar.”MALATYA ÇEVRESİNDE ENERJİ BOŞALDI”Çoğu arkadaşlar yazıyor “Hocam, Malatya sürekli sarsılıyor” diye. Bakıyorum bahsettikleri 2-3’lük depremler. Arkadaşlar, bu büyüklükte depremler olur, sık olur. Büyük bir deprem geçirmiş bir kentte normaldir. Malatya çevresinde enerji büyük ölçüde boşaldı.”STRES TRANSFER ETMİŞ OLABİLİR”DAF üzerinde büyük depremler beklemiyoruz. Sadece Malatya’nın kuzey ve kuzeybatısındaki Malatya Fayı yöresinde dikkatli olmak lazım. Bu son depremler oraya da stres transfer etmiş olabilir.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.