Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22371290,92%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

ABONE OL
Mayıs 15, 2024 13:28
Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğandan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın açıklamalarından satır başları şöyle; Dün Genişletilmiş İl Başkanları toplantımızı yine coşku ve heyecan dolu bir atmosferde icra ettik. 2024 yılının bu ilk il başkanları toplantısında hem son 5 ayın muhasebesini yaptık hem de illerimizin adeta röntgenini çektik. Teşkilatımızın kararlılığı, dinamizmi ve heyecanı karşısında partimizin Genel Başkanı ve bir neferi olarak hakikaten büyük bir gurur duydum. Bizi örselemeye çalışanlara inat üstat Necip Fazıl’ın o veciz ifadesiyle “Yolumuza pekleşe pekleşe” devam ediyoruz.

AK Parti‘nin ayırıcı vasfı, istişareye önem vermesi, attığı her adımı istişareyle atmasıdır. Partimizin kuruluşundan itibaren daima ortak akılla hareket ettik. İnşallah bunu güçlendirerek sürdüreceğiz. Son bir yılımıza damga vuran seçimler dolayısıyla gelenekselleşmiş istişare kamplarımızı yapamamıştık. İstişare toplantımızı önümüzdeki haftalarda gerçekleştiriyoruz. Milletvekillerimiz de 7-8 Haziran tarihinde, belediye başkanlarımızla da 1-2 Temmuz’da inşallah bir araya geleceğiz. Önümüzdeki döneme dair yol haritamızın da şekilleneceği bu toplantıların şimdiden partimiz ve davamız için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Kongrelerimizle ilgili takvimi de inşallah yakında ilan edeceğiz. Yetkili arkadaşları gerekli hazırlıkları yapmak üzere talimatlandırdık. Bu süreci de dava ve yol arkadaşlarımıza halel getirmeden yürüteceğiz. AK Parti’nin siyaset tasavvurunda görev ve sorumluluk almak kadar gerektiğinde tüm rütbelerden azade bir şekilde bu partinin bir eri olarak çalışmak da büyük bir şereftir.

“YENİ DİNAMİK ARKADAŞLARIMIZLA KADROLARIMIZI GÜÇLENDİRECEĞİZ”

Her kongre sürecini kadrolarımız arasındaki bir bayrak yarışı olarak görüyoruz. Yorulan arkadaşlarımız, motivasyonunu yitiren arkadaşlarımız varsa hatası, kusuru, yanlışı olanlar varsa, kardeşlik hukukumuzu koruyarak onları dinlenmeye alacağız, yeni, heyecanlı, dinamik arkadaşlarımızla kadromuzu güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz. Kurulduğumuz günden beri yenilenerek, tazelenerek geliyoruz. İnşallah bundan sonra da aynı çizgide hareket edeceğiz.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan genel seçimin üzerinden dün itibarıyla bir yıl geçti. TBMM, bu bir yıl içinde yine gece günüz demeden çalıştı ve milletimizin beklentilerini karşılayacak yasaları çıkardı. Aynı süreçte hükümetimiz de başta şahsım olmak üzere tüm kabine üyelerimiz de gecemizi gündüzümüze katarak ülkemizin refahı, kalkınması ve güvenliği için ter döktük, döküyoruz. Sadece son grup toplantımızdan bu yana yurt içinde ve yurt dışında birçok programa katıldık. Farklı liderleri ülkemizde misafir ettik. Dış politika kulvarında özellikle yoğun bir dört haftayı geride bıraktık.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Aceleye getirmeden ama çok da fazla uzatmadan istişari temasları bitirip somut adımlar atılmasında fayda görüyoruz. Biz sonuna kadar yapıcı ve uzlaşmacı tutumumuzu koruyacağız.

“MİLLETİN VERDİĞİ MESAJI ALDIK”

Biz 31 Mart’ta milletin verdiği mesajı aldık. Duymazdan gelecek değiliz. 14 Mayıs’ta milletin verdiği mesajın farkında olacağız. Sağa sola bakmadan bu görevin hakkını vereceğiz. AK Parti hemen yarın seçim olacakmış esasıyla çalışır. Aynı zamanda seçim yokmuş gibi de çalışan bir kadroyuz.

Kanun dışına çıkan, marazı olan kim varsa hukuk zemininde hesabını mutlaka soruyoruz. Bürokratik vesayete izin vermeyiz.

Bize süre biçenler oldu. Ancak bunları yapanların esameleri okunmuyor. Unutup gittiler. Dava burada, inşallah yarın da burada olacak. Mevla ömür, milletimiz de yetki verdikçe burada olmaya devam edeceğiz.

Türkiye’de siyasetin yumuşayama ihtiyacı var. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz, yapacağız. Kutuplaşmaya izin vermeyeceğiz.

Kuklayı da kuklayıcıyı da oyunu kimin yazdığını da çok iyi biliyoruz. Yenikapı ruhunu baltalamaya çalışanları da görüyoruz. Fitne ve nifak odaklarına kesinlikle göz açtırmayacağız. Cumhur İttifakı daha da güçlenerek, saflarını sıklaştırarak, dayanışmasını artırarak yoluna devam edecek.

Nakba’nın yıldönümünde umudu muhafaza ediyoruz. Er ya da geç Filistinliler evlerine dönecekler.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.