KTAMS “Ülkemizde, kadına yönelik fiziksel, psikolojik, cinsel, sosyal ve ekonomik şiddet artarak devam etmektedir” – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22501051,18%
Lefkoşa
°

17:12

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

KTAMS “Ülkemizde, kadına yönelik fiziksel, psikolojik, cinsel, sosyal ve ekonomik şiddet artarak devam etmektedir”
  • Kıbrıs Detay
  • Genel
  • KTAMS “Ülkemizde, kadına yönelik fiziksel, psikolojik, cinsel, sosyal ve ekonomik şiddet artarak devam etmektedir”

KTAMS “Ülkemizde, kadına yönelik fiziksel, psikolojik, cinsel, sosyal ve ekonomik şiddet artarak devam etmektedir”

ABONE OL
Kasım 24, 2023 19:52
KTAMS “Ülkemizde, kadına yönelik fiziksel, psikolojik, cinsel, sosyal ve ekonomik şiddet artarak devam etmektedir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KTAMS, 25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslar arası mücadele günü ile ilgili bir basın açıklaması yaparak, “Ülkemizde, kadına yönelik fiziksel, psikolojik, cinsel, sosyal ve ekonomik şiddet artarak devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) 25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslar arası mücadele günü ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

KTAMS yaptığı açıklamasında, kadına yönelik şiddetin, sadece bireysel bir sorun değil, aynı zamanda insan hakları ihlali ve toplumsal bir sorun olduğuna değinerek ve kadınların güvenli bir yaşam sürme hakkını savunmanın, onların özgürlüklerini korumak ve eşitlik ilkesini güçlendirmenin her şeyden önce devletin sorumluluğu olduğunu kaydetti.

KTAMS açıklamasına şu şekilde devam etti:

Güvenli bir sosyal yaşamın oluşturulması için siyasal ve toplumsal dönüşüm gerekmektedir. Bunun için ülkemizde kadına yönelik şiddetin var olduğunu ve şiddete uğrayan kadınlar için güvenli bir alan sağlanmasının elzem olduğunu anlamak ve anlatmak önemlidir Ülkemizde, kadına yönelik fiziksel, psikolojik, cinsel, sosyal ve ekonomik şiddet artarak devam etmektedir. Bu bağlamda, şiddete uğrayan kadınların güvenliğinin sağlanması için taleplerimiz:

  • TOCED’in (Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi) işlevselliğinin hayata geçmesini ve kadınların hayatını kolaylaştıracak ve toplumsal yaşama eşitlik anlamında büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz mekanizmaların kurulmasını,
  • Polis Şiddete Müdahale Birimi tüm ilçelerde kurulmasını ve etkin bir biçimde yapılandırılmasını,
  • Tüm ilçelerde “Sığınma Evleri’nin” hayata geçirilerek kadınların yaşam güvencesinin sağlanmasını,
  • Ülkemizde göçmen, mülteci ve sığınmacı olarak bulunan ve eğitim almak veya çalışmak üzere adamıza gelen kadınların emeğinin sömürülmesinin ve ayrımcılığa ve şiddete uğramasının engellenmesi ile ilgili kontrolün devlet tarafından sağlanmasını,
  • Sosyal Hizmetler Dairesi’nin kadın ve çocuk biriminin geliştirilmesi ve kapasitesinin arttırılmasını ayrıca yıllardır dile getirdiğimiz “ALO 183” ihbar hattının etkin biçimde çalışmasının mutlaka sağlanmasını talep ediyoruz

Tüm bunların yanısıra, şiddetin önlenmesi için caydırıcı ceza yasalarının uygulanması elzemdir. Ancak, kadına yönelik şiddetin sadece caydırıcı cezalarla ve yasalarla önlenemeyeceğinin de farkına varılması gerekir. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi, öncelikle kadının insan haklarının ve konumunun toplumun her alanında güçlendirilmesi ve eşitliğe dair toplumsal bilinç oluşturulmasıyla mümkündür. Bunun için, karar mekanizmalarında, yargıda, eğitimde, sağlıkta, iş yaşamında ve ev içinde toplumsal cinsiyet eşitliği düzeyinin artırılması için çalışmalar yapılması gerekmektedir. Bu bağlamda devlet, öncelikle eğitim politikalarını gözden geçirerek, eşitlik, özgürlük ve insan hakları gibi değerlerin öğretildiği bir müfredat oluşturmalıdır.

Bizler KTAMS Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bürosu olarak, cinsiyet, cinsel yönelim, yaş, dil, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin şiddetin her türlüsüne ve insan hakları ihlallerine karşı olduğumuzu, ve bu konuda gerekli tüm adımların atılması için mücadele etmeye devam edeceğimizi vurgularız.

(Fiziksel, cinsel, ekonomik ve/veya ev içi şiddete karşı; ALO 183, ALO 155 ihbar hatları, ayrıca LTB Kadın Sığınma Evi iletişim numaraları 0542 876 3030 veya 0533 855 303 aranabilir).”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.