Özkunt “Bilinsin ki; bu ülke bizimdir, biz yöneteceğiz” – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22357770,67%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Özkunt “Bilinsin ki; bu ülke bizimdir, biz yöneteceğiz”

Özkunt “Bilinsin ki; bu ülke bizimdir, biz yöneteceğiz”

ABONE OL
Kasım 9, 2023 21:59
Özkunt “Bilinsin ki; bu ülke bizimdir, biz yöneteceğiz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Özkunt, bugün TDP’yi temsilen katıldığı öğretmenlerin Meclis önündeki eyleminde konuştu; Kıbrıs Türk toplumunun bugünlerde eğitim ve öğretmen üzerinden hiçleştirilmeye çalışıldığını vurguladı

Özkunt: Kıbrıs Türk toplumu; eğitim ve öğretmen üzerinden hiçleştirilmeye çalışılıyor

TDP olarak öğretmenlerin mücadelesinde her zaman ön saflarda yer aldıklarını söyleyen Özkunt, yine bir hak arama mücadelesinde yeniden bir arada olduklarını, yine toplumun haklarını korumak için, eğitimin dinamitlenmesine karşı çıkmak için ve öğretmenlerin saygınlığını korumak için bu meydanda olduklarını vurguladı.

Özkunt, “Eğitimde fiziksel koşullar sorunu, müfredat sorunu ve bütçe sorunu belki her zaman var ama bugün durum çok daha vahimdir. Laik ve çağdaş eğitimin korunması toplumun varlığının korunması demektir. Bugün Kıbrıs Türk toplumu; eğitim ve öğretmen üzerinden hiçleştirilmeye ve değersizleştirilmeye çalışılıyor” dedi.

“Bilinsin ki; bu ülke bizimdir, biz yöneteceğiz”

Meclis önünden eğitim ve öğretmenler üzerinde baskı kurmak isteyenlere seslenen Özkunt, bu kesimlerin; böyle çağdaş ve böyle aydın öğretmeni olduğu sürece Kıbrıs Türk toplumunun çağdaş ve laik yapısına hiçbir zarar veremeyeceklerini vurguladı.

İlahiyat okullarının açılması süreciyle başlayan, tarikatlar ve Vakıflar İdaresi’nin atadığı imamlarla devam eden süreçte, bugün her yerde merdiven altı Kur’an kurslarının kol gezdiğini belirten Özkunt, TC Talim Terbiye Kurulu’nun da kitaplara ve müfredata müdahale ederek, dini bir yaşam biçimini dayattığını belirtti.

Özkunt “Bunlara karşı mücadele edeceğiz. İşte karşıda üst yönetim (elçilik) ve işte arkada alt yönetim ve işte halk da burada. Bilinsin ki; bu ülke bizimdir, biz yöneteceğiz” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.