Ege Denizi’nde gerginlik! Yunan askerleri Türklere demir çubukla saldırdı – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22354110,89%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Ege Denizi’nde gerginlik! Yunan askerleri Türklere demir çubukla saldırdı
  • Kıbrıs Detay
  • Genel
  • Ege Denizi’nde gerginlik! Yunan askerleri Türklere demir çubukla saldırdı

Ege Denizi’nde gerginlik! Yunan askerleri Türklere demir çubukla saldırdı

ABONE OL
Ekim 30, 2023 16:43
Ege Denizi’nde gerginlik! Yunan askerleri Türklere demir çubukla saldırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2 Türk balıkçı teknesi, Yunan Sahil Güvenlik ekibinin demir çubuklu tacizine maruz kaldı. Kuşadası açıklarında yaşanan sıcak anlarda Yunan botu Türk karasularına da girdi. Bu esnada Türk Sahil Güvenlik ekipleri Yunan botunu bölgeden çıkardı.


Ege Denizi'nde gerginlik! Yunan askerleri Türklere demir çubukla saldırdı

Balık avı için dün gece, ‘Alibey’ ve ‘Mehmet Kaptan’ adlı 2 Türk balıkçı teknesi Kuşadası açıklarında denize ağ atıp, beklemeye başladı.

Bekleyiş sırasında tekneleri akıntıyla Yunan kara sularına sürüklenen Türk balıkçılar, bir anda karşılarında Yunan Sahil Güvenlik ekibini gördü.

Yunan askeri, Türk balıkçılara Yunan kara sularında olduğunu söyledi. Yunan askeri, bağırıp uzun bir demir çubukla Türk balıkçı teknelerine vurdu. O anları, Türk balıkçıları cep telefonuyla görüntüledi. Türk balıkçılar durumu telsizle, Türk Deniz Kuvvetleri’ne bildirdi.

Yunan botu olay yerinden ayrılıp kısa süre sonra tekrar döndü. Balıkçılar, bu kez Yunan botundan tazyikli suyla kendilerine müdahale edildiğini belirtti. Ardından Yunan botu, Türk sularına girdi. Bunun üzerine Türk Sahil Güvenlik botu müdahale edip, önüne kattığı Yunan botunu Türk sularından çıkardı. O anlar da yine cep telefonuyla görüntülendi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.