DÜNYA SAVAŞ ÇIĞLIKLARI İLE ÇALKALANIYOR – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376201,07%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

DÜNYA SAVAŞ ÇIĞLIKLARI İLE ÇALKALANIYOR

DÜNYA SAVAŞ ÇIĞLIKLARI İLE ÇALKALANIYOR

ABONE OL
Ekim 12, 2023 09:07
DÜNYA SAVAŞ ÇIĞLIKLARI İLE ÇALKALANIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyada güç ve iktidar savaşları hiçbir zaman bitmeyecek. Barışın çok da bir önemi yok güçlü devletler için. Daha çok toprak, daha çok silah, daha çok güç her zaman için güttükleri politikaları olmuştur. Ve elbette dünyada Hristiyan ve Müslüman kavgası hiçbir zaman bitmeyecek. Tarihin her döneminde Hristiyan alemi dünyada bir tane Müslüman kalmasın diye hep bir bahane bulup savaş ortamı yaratmışlardır.

Yine bu günlerde Gazze’nin İsrail’i vurmaya çalışması ile İsrail savaş durumu ilan etmiştir. Ortadoğu bir anda kan gölüne dönüştü. Rusya-Ukrayna savaşı bir yanda, İsrail-Gazze savaşı bir yanda, Suriye’de yıllardan beri savaş devam etmektedir ve Amerika Türkiye’nin yanı başına Terör devleti kurmayı hedeflemiştir. Yani, bir Hristiyan-Müslüman kavgası ve savaşıdır da gider. Biz mi? Biz bunun içinde birbirimizi yemekle meşgulüz. Rum burnumuzun dibinde ne hayaller kuruyordur?

Dünya bu kargaşa ile yoğrulurken bunu fırsat bilip bir hamle de bizim tarafa yaparsa halimiz nice olur Geçmişten gelen karın ağrıları vardır. Yıllar içinde güçlendikçe güçlendiler. Hem ekonomik olarak, hem silah olarak, hem dünya ülkelerince tanınarak, hem de sistemli bir devlet yapısına sahipler. Peki, ya biz ne yaptık? Gençlere iş imkanı sağlamayıp, torpili en üst düzeyde tuttuk ve gençlerin bu ülkeden göç etmesine neden olduk. Bu ülkede eli silah tutabilecek kaç tane orijinal Kıbrıslı Türk kaldığı muamma? Yığdıkça yığdınız yabancı nüfusu Rus’tu, İsrail’di, Bangldeş’ti, Pakistan’dı, Afrikalı’ydı derken biz aralarında kaynadık gittik.

Sahi, olası bir saldırı karşısında bu devlet vatandaşlarına nasıl bir hizmet verebilir ki? Stratejik olarak bir savunma duvarı ve planı mevcut mu ki? Ya da her an her şeye hazırlıklı olmak gibi bir düşünce ve endişeleri var mıdır ki? Hiç sanmıyorum. Birileri AKP’nin kongre toplantısında boy gösterip yaranma işleri ile meşgul, birileri bir yerlerde tatilde, birileri çıkısını doldurmakla meşgul, bazıları da dünya yansa umurlarında değil havasında yaşıyorlar işte.

Dünyada savaş varmış, her an bize de bir kıvılcım sıçrayabilirmiş derdi ve tasası yok. Çünkü adamlar devlet olmanın ne demek olduğundan bi haber, sanırlar ki analarının eteklerine tutunmakla her iş yolunda gidecektir. Oysa, Anada da durum vahim. Dünya savaş çığlıkları ile çalkalanırken, bizimkiler düşmüş isim değişikliğine!!!! Bir garip, bir acınası, millet olup çıktık. Vesselam.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.