SERDAR #DENKTAŞ NABIZ MI YOKLUYOR – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22450771,18%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

SERDAR #DENKTAŞ NABIZ MI YOKLUYOR

SERDAR #DENKTAŞ NABIZ MI YOKLUYOR

ABONE OL
Ekim 2, 2023 09:29
SERDAR #DENKTAŞ NABIZ MI YOKLUYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde Serdar #Denktaş basına verdiği bir açıklamada yeni bir siyasi parti kurmayı değerlendirme durumu içerisinde olduğunu ve bu konuda kendisine baskılar yapıldığını söyledi. Serdar #Denktaş’ın KKTC’deki siyasi arenada eski kurtlardan olduğu bir gerçek. Deneyimleri, kıvrak zekası ve hükümetteki sorunları çözmedeki ustalığına diyeceğimiz yok, özellikle de maliye konularında.

Dahası, şu an meclisin içerisindekilere baktığım zaman hiç biri Serdar #Denktaş ile yukarıda saydığım konularda yarış yapabilecek kapasitede değil. Ancak, birtakım gerçekler vardır ki, onları göz ardı etmemek gerekir. En son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmanız ve alınan oylar ile hüsrana uğramanız yeni parti kurarken göz önünde bulundurmanız gereken bir durumdur. Bir başka durum değerlendirmesi ise, toplumun çok az bir kısmı artık bu soyadına saygı duyuyor ve kıymet biliyor.

Nesil yenilendikçe kaybettiğimiz insani değerlerimiz de çoğalmıştır. Bunun yanı sıra, geçmiş siyaset hayatınızda yapmış olduğunuz yanlışlar, yeniden siyasete girecek olursanız yüzünüzde tokat gibi patlayacaktır. Siz, sadece kendi hatalarınızla değil, babanızın hataları ile de toplum tarafından yargılanacaksınız. Çok basit bir örnek verecek olursam “gelen Türk giden Türk” diyerek 1974 sonrası kültürümüze uymayan o kadar çok insan Ada’ya getirilip yerleştirildi ki, sonrasında gelenlerin ardı arkası kesilmedi.

Bugün artık “bir avuç Kıbrıslı Türk” kaldık. Toplum bunu hazmedemiyor ve bunun faturası babanıza kesildi. Yeniden siyasete atılacak olursanız, bunun ceremesini toplum size ödetecektir. Bakanlık yaptığınız dönemlerde liyakata bakmaksızın yaptığınız atamalar, torpil ile işe alımlar, yandaş kayırması, torpille dükkan dağıtımları da toplum tarafından unutulmuş değildir.

Yani, siyasette her ne kadar tecrübe ve yetenek sahibi olsanız da, bugün geçerli olan vasıflar ne acıdır ki bunlar değildir. Ve gelelim Kıbrıs konusundaki çözümsüzlüğe, eminim bu konuda sizin bu arenanın içinde yer olmanız çok önem arz etmektedir. Nasıl ki 23 Nisan 2003 yılında sınır kapılarını açarak karşılıklı geçişlerin olmasına vesile oldunuz, Kıbrıs sorununda da ortak bir nokta bulmanız ve uzlaşmaya zemin hazırlayabilme kapasiteniz çok yüksek olacaktır diye düşünmekteyim.

Uzun lafın kısası masaya yumruğunu vurabilecek gözü pek bir siyasetçisiniz. Bu da size bir yandan artı bir puan kazandırırken, öte yandan Ankara size ne kadar sıcak bakacaktır, bu da bilinmez bir denklemdir. Bugün Kıbrıs Türk toplumu o kadar dejenere oldu, o kadar değişime uğradı ki, bu saatten sonra ne siyaset size uyar, ne siz ülkedeki siyasete uyarsınız. Boğazımıza kadar çöplüğe gömülmüş vaziyetteyiz.

Bir Serdar #Denktaş ile çözülecek durum değil içinden geçtiğimiz sıkıntılı günler. Bu saatten sonra oturun yerinize ve ömrünüzün geri kalan kısmını huzur içinde geçiriniz demeyi çok isterdim ama sizin gibi engin siyaset görüşü olan insanlara şu an için çok ihtiyaç var. Belki de bizimkisi bir umut sadece, bilemiyorum.

KKTC ‘ye ne mi olacak diye düşünüyorsanız eğer, tünelin sonundaki ışığın kandili bitmek üzere, toplum ise ölüm uykusunda. Ve en önemli ve parmak basılması gereken husus ise, buranın siyaseti ve siyasetçisi hakkındaki son karar hepimizin de bildiği gibi Ankara’nın iki dudağı arasındadır. Yine de siz akıl ve mantık yolu ile kendinize yakışan en iyi değerlendirmeyi yaparsınız diye düşünmekteyim. Vesselam.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.