“KKTC vatandaşı olmak ister misiniz?” ilanını yayımlayan Lütfiye Tülüce Türkiye’de tutuklandı – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343940,80%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“KKTC vatandaşı olmak ister misiniz?” ilanını yayımlayan Lütfiye Tülüce Türkiye’de tutuklandı
  • Kıbrıs Detay
  • Gündem
  • “KKTC vatandaşı olmak ister misiniz?” ilanını yayımlayan Lütfiye Tülüce Türkiye’de tutuklandı

“KKTC vatandaşı olmak ister misiniz?” ilanını yayımlayan Lütfiye Tülüce Türkiye’de tutuklandı

ABONE OL
Eylül 11, 2023 10:04
“KKTC vatandaşı olmak ister misiniz?” ilanını yayımlayan Lütfiye Tülüce Türkiye’de tutuklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, sosyal medyada KKTC vatandaşlığıyla ilgili ilan yayınlayan kişiyle ilgili gereğinin yapıldığını, konunun TC İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya aktarılmasıyla söz konusu şahsın Manisa’da yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı, sosyal medyada Ecehan Tülüce kullanıcı adıyla “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak ister misiniz” ilanı yayımlayan Lütfiye Tülüce Türkiye’de gözaltına alındığını açıkladı.

Sosyal medyada Ecehan Tülüce kullanıcı adıyla “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak istermisiniz” ilanı yayımlayan Lütfiye Tülüce Türkiye’nin Manisa ilinde tutuklandı. Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, bahse konu sosyal medya hesabıyla ilgili gerekli soruşturmanın yürütüldüğünü ve bu sabah tutuklandığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklama şu şekilde:

“Dün akşam sosyal medyada Ecehan Tülüce kullanıcı adıyla ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak ister misiniz?’ şeklinde bir ilan yayımlayan Lütfiye Tülüce isimli kişi hakkında İçişleri Bakanlığı’mız gerekli incelemeyi yapmış olup, ilgili kişiye ulaşıp konunun gerçekliğini tespit etmiştir.

Bu çerçevede Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı sayın Ali Yerlikaya konu aktarılmış olup, konu edilen şahıs bu sabah saat 04.00’de Türkiye Cumhuriyeti’nin Manisa ilinde yakalanmıştır.

İçişleri Bakanlığı ve Polis Genel Müdürlüğümüz konuyla ilgili işlem ve takibi sürdürecektir. Bu vesileyle duyarlı yaklaşımından dolayı mevkidaşım Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya’ya teşekkür eder bundan sonraki süreçte herzaman olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti ile her konuda yakın iş birliğimiz devam edecektir.”

NE OLMUŞTU?

“Ecehan Tülüce” adlı kullanıcı hesabı, Facebook üzerinden “KKTC vatandaşı olmak ister misiniz?” ilanını paylaşmıştı.

Söz konusu hesapta yapılan paylaşım şu şu şekilde:

“Kuzey Kıbrıs Türk vatandaşı olmak ister misiniz? Yanıtınız: “evet” ise; mesajlar kısmından yazın lütfen,ayrıntılı bilgi vereceğim.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.