KIZIM SANA SÖYLÜYORUM GELİNİM SEN ANLA – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22306151,47%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

KIZIM SANA SÖYLÜYORUM GELİNİM SEN ANLA

KIZIM SANA SÖYLÜYORUM GELİNİM SEN ANLA

ABONE OL
Eylül 5, 2023 09:28
KIZIM SANA SÖYLÜYORUM GELİNİM SEN ANLA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2023-2024 Eğitim yılının açılışına günler kala, ortaya çıkan ders kitaplarındaki yeni konular ve dini dayatmalar biz Kıbrıslı Türklerin kültürüne, eğitim anlayışına ve en önemlisi de Atatürkçülüğü ve laikliği benimsemiş bir toplum olarak, asla ve katta kabul edilemez.

Bizler, Müslüman Türkleriz, araplaşmayı ve arap kültürünü asla benimsemeyeceğimiz gibi, itaatkar bir toplum da değiliz. Ha aramızda dianellosun fabrikasında itaatkar olanlar var, onlar bizden değildir, ya da kendi benliğini bile isteye teslim etmiş ve itaat etmeyi kabullenmiştir. Son yıllarda “annede olan yavruda da olacak” diyerekten hem orayı, hem de burayı giderek arap kültürüne benzetmeyi, onlar gibi giyinip baş bağlamayı, dini dayatmaları, yobazlaşmayı ve gericiliği adeta ilke ve hedef haline getirmiş bulunmaktadırlar.

Dünya modern çağa ayak uydurmaya çalışırken, bizleri arap kültüründe dini baskılar ile cahil bir toplumla burun buruna getirtip, bizlerin de onlara benzememiz için uğraşıp durulmaktadır. Oysa, Kıbrıs Türkleri ezelden beri dini duygularını ve ibadetini yüreğinde taşıyan, okullarda din ve ahlak dersleri gören, modern Müslüman bir millettir.

Evet belki bir avuç kaldık, evet belki aramızda bir çoğumuz menfaatleri için sözde dinci ve milleyetçi geçinmektedir. Lakin, bir avuç olsak da, bir avuç kalsak da, belli bir zümre laikliği ve Atatürk ilkelerini benimseyen, hem öyle bunu sözde değil, özde damarlarına kadar hisseden ve bu yolda yürüyen insanlarızdır. Farkındayız, son yıllarda her sokakta kuran kursları, daha ilkokul çağındaki çocukları bisiklet ve oyuncak ile kandırarak bu kurslara zorlamayı, kız çocuklarına türbanı ve okumayı yasaklamayı hedef edinmiş bir güruh içimizde hızla yayılmaktadır.

Ancak, ne kadar yayılsanız da Kıbrıslı Türkler bu yaygınlaşmanın karşısında duracak, bu gericiliği hiçbir zaman kabul etmeyecek, bu din kisvesi altında Türkleri araplaştırmayı ve burayı bir arap ülkesi haline getirmenize asla izin vermeyecektir. Eğitim kitaplarında örnek alınması gereken Hindisitan ve Pakistan değil, İsviçre ve Japonya olmalıdır. Şimdi sizlere burada uzun uzun açıklama yaparak İsviçre ve Japonya’daki eğitimin nasıl olduğunu anlatacak değilim.

Kendinizi eğitimci olarak addediyorsanız eğer ve bu makamı işgal ediyorsanız, dünya milletlerindeki modern ve çağdaş eğitimin nasıl ve ne şekilde, hangi koşullarda ve hangi eğitim kitapları ile yapıldığına dair biraz bilgi sahibi olmak için araştırın ve okuyun. “Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla misali” buraya bir not düşmüş olayım dedim. Vesselam.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.