Vücudun en kirli yeri burasıymış! Ne kadar yıkarsanız yıkayın asla temizlenmiyor – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22321461,54%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Vücudun en kirli yeri burasıymış! Ne kadar yıkarsanız yıkayın asla temizlenmiyor
  • Kıbrıs Detay
  • Sağlık
  • Vücudun en kirli yeri burasıymış! Ne kadar yıkarsanız yıkayın asla temizlenmiyor

Vücudun en kirli yeri burasıymış! Ne kadar yıkarsanız yıkayın asla temizlenmiyor

ABONE OL
Ağustos 28, 2023 13:32
Vücudun en kirli yeri burasıymış! Ne kadar yıkarsanız yıkayın asla temizlenmiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Vücudun en kirli yeri uzmanlar tarafından araştırıldı. Vücudun bu bölgesinde tüm kir birikiyor ve ne kadar banyo yapsanız da asla temizlenmiyor. En kritik noktalardan biri olan göbek deliği, banyo sırasında bile temizlenmiyor. Peki, bu bölgenin temizlenmesi mümkün mü? Gelin bu sorunun yanıtına birlikte bakalım.

Banyo sırasında bile vücutta biriken kir ciddi hastalıklara neden olur. Bilimsel araştırmalarda vücudun en kirli bölgesinin göbek deliği olduğu ortaya çıkarıldı. Göbek deliği banyo sırasında bile temizlenmez. Anne karnından çıktıktan sonra anne ile olan yemek iletişimi olan borunun kesilmesiyle oluşan bu alan aslında ilk yaşam kaynağımızdır.

Şekil olarak yeniden vücut içine yerleşen göbek bağı deliğe neden olur. Bu delik oldukça hassastır. Akarların biriktiği yer olan bu alanı temizlemek şarttır.
GÖBEK DELİĞİNİ TEMİZLEMEK MÜMKÜN MÜ
Göbek deliğinde vücuttaki tüm bakterilerin birikmesine müsait bir alandır. Bilim insanların keşfettiği bu bakterileri temizlemek gerekir. Sizler için hassas olan bu yeri temizlemenin yollarını araştırdık.
TUZLU SU
TUZLU SUBanyo sırasında bir bardak suyun içine bir yemek kaşığı tuz koyup karıştırın. Akabinde bu suyu göbek deliğinize boşaltın. Bir tane kulak çubuğu yardımıyla alanı temizleyin.
SİRKELİ SU
SİRKELİ SUEn iyi temizlemenin yolu ise sirkeli sudur. Sirke hem göbek deliğini temizler hem de uzun süre kir tutmasına izin vermez. Göbek deliğini temizlerken kulak çubuğunu çok yumuşak kullanın.
ŞAMPUAN DEĞİŞTİRMEYİN
ŞAMPUAN DEĞİŞTİRMEYİNŞampuanlarınızı sık sık değiştirmeyin. Bu saçınızın hızlıca yıpranmasına neden olur. Mümkün olduğunda aynı şampuanı uzun süre kullanmaya özen gösterin.
ILIK SU İLE DUŞ ALIN
ILIK SU İLE DUŞ ALINSıcak su deriyi tahriş eder, kızartır ve kaşıntılara yol açar. Ayrıca cinsellik açısından da çok sıcak su erkekte sperm sayısını azaltır. Bu sebeple ılık su ile duş alın.
KÖPÜK BANYOSU YAPMAYIN
KÖPÜK BANYOSU YAPMAYINFilmlerin bize kattığı bir gelenek; Köpükler içinde banyo yapmak. Bu en çok yaptığımız hatalardan biridir. Duş jelinizi ya da duş kreminizi köpürtmek için değil vücudunuza yedirebilmek için kullanın. Köpük vücudunuzu sarar ve bakterileri asla yok etmez. Köpürmeyen duş jeli daha iyidir.
DUŞ SÜRESİNİ UZUN TUTMAYIN
DUŞ SÜRESİNİ UZUN TUTMAYINİdeal banyo süresi 7-10 dakika arasıdır. Bu sınır sonrasında cilt kurur ve büzülür.
DOĞRU KURUTMA
DOĞRU KURUTMAHavlu ile vücudunuzu ovalamayın. Bu duştan çıkmış tenin tahriş olmasına sebep olur. Duş sonrası krem kullanın.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.