Wagner liderinin uçağı düştü! Rusya haberi doğruladı: Prigojin öldü – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22330731,74%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Wagner liderinin uçağı düştü! Rusya haberi doğruladı: Prigojin öldü

Wagner liderinin uçağı düştü! Rusya haberi doğruladı: Prigojin öldü

ABONE OL
Ağustos 23, 2023 22:11
Wagner liderinin uçağı düştü! Rusya haberi doğruladı: Prigojin öldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’in de yolcu listesinde olduğu özel jet Rusya’nın başkenti Moskova yakınlarında düştü. Olay sonrası suikast iddiaları güçlendi. Rusya Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in öldüğünü açıklarken gelişmeyi İngiliz basını BBC de doğruladı.

Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’in de yolcu listesinde olduğu özel jet Rusya’nın başkenti Moskova yakınlarında düştü. Rusya’da yaşanan olay sonrası suikast iddiaları gündeme geldi.

Rus haber ajansı TASS, Tver’de düşen ve 10 kişinin öldüğü özel jette Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in de bulunduğunu bildirdi. Rusya uçakta 3 mürettebat dahil 10 kişinin öldüğünü açıkladı. Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in öldüğü belirtildi.

Wagner liderinin olduğu jet düşürüldü

PUTİN ”İHANET” DEMİŞTİ

Olay sonrası gözler Vladimir Putin’e çevrildi. Rusya’da paralı asker grubu Wagner lideri Prigojin’in başlattığı silahlı isyan sonrası Rusya Devlet Başkanı Putin’in daha önce verdiği röportaj gündem oldu. Putin, Rus gazetecinin “Affedilemeyen nedir?” sorusuna ‘İhanet’ cevabını vermişti.

Wagner liderinin uçağı düştü, Putin’in ‘ihanet’ ifadesi gündeme geldi

Wagner liderinin uçağı düştü. Olay sonrası gözler Vladimir Putin’e çevrildi. Rusya’da paralı asker grubu Wagner lideri Prigojin’in başlattığı silahlı isyan sonrası Rusya Devlet Başkanı Putin’in daha önce verdiği röportaj gündem oldu. Putin, Rus gazetecinin “Affedilemeyen nedir?” sorusuna ‘İhanet’ cevabını vermişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kendi ismini taşıyan bir belgesel film için verdiği röportajda, kendisi ile tartışmaya girmemenin karşı taraf için daha iyi olacağını söyleyerek, “Bunun yapılmaması (karşı taraf için) daha iyi olur elbette” demişti.

Wagner lideri öldürüldü

KAN DÖKÜLMEDİ

Wagner darbe girişimi sonrası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, devlet televizyonundan halka seslenmişti. Wagner’in isyanının ardından ilk kez konuşan ve “Toplumumuz güçlendi” diyen Putin, kan dökülmesini önleyen Wagner’in komutanlarına ve askerlerine de teşekkür etmişti.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.