Yazmayalım tamam ama neyi ve niçin? – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376201,03%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Yazmayalım tamam ama neyi ve niçin?

Yazmayalım tamam ama neyi ve niçin?

ABONE OL
Ağustos 17, 2023 12:39
Yazmayalım tamam ama neyi ve niçin?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KKTC olarak isimlendirdiğimiz coğrafyada yaşamak için inanın büyük fedakârlık ister. Dünyanın hiçbir ülkesinde, hatta geri kaldıklarını dilimize doladığımız birçok ülkede bile bizde yaşananlar yaşanmaz. Siyasilerin yasa diye ortaya çıkarttığı kendilerinin bile daha sonra ma be bunları bizmi çıkarttık dedikleri absürt şeyler bizim bu coğrafyada bini bir paradan satışa arzediliyor.

VİDEO YAYINLADI CİNAYETİ SANKİ SERDİNÇ İŞLEDİ

Neyse Evkaf’ın su meselesine gelirsem İskele ’de cinayetten öte bir Hüseyin Mavideniz olayı yaşandı. Olay biraz küllensin kızgınlıklar biraz hafiflesin dedim ona göre kalem sallayıp yazayım diye düşündüm. Tartışmalar bizleri asıl hedeften yani cinayetten başka mecralara taşıdı. Neymiş efendim, Serdinç cinayet ile ilgili video paylaşmış mış da o videoda rahmetli Hüseyin’e yapılan saldırı ve sarf edilen sözler varmış. Buda gazetecilik ilkelerine aykırıymış.

ÖLDÜN MÜ LAN ÖLDÜNMÜ LAFLARINI DUYACAKMIYDIK

Toşak Ali Dayı, (Toşak FB’nin eski antrenörü yanlış anlaşılmasın) Videoyu Haçanabir sayfasında paylaşan Serdinç Maypa’ya birçoğu kızdı.  Peki Serdinç bu videoyu yayınlamasaydı biz yaşanan vahşetin büyüklüğünü sözde güvenlikçilerin bu kadar gözü dönmüş olacağını görebilecekmiydik? Öldürdükleri adamın başına dikilen insanlıktan nasibini almayan kişinin, bağırarak Öldün mü lan, öldün mü? Bu muydu istediğin? Diye kendinden geçmiş haline tanık olabilecekmiydik? Yaşananlar Şener Levent’in yazısında bahsettiği gibi cinayetten de öte bir şey

YAZMAYIN GÖRÜNTÜ YAYINLAMAYIN BEE DİYORLAR NİYE?

Yazmayın beeee diyorlar. Görüntüleri yayınlamayın bee diye haykırıyorlar. Niye? Yazılmasa, veya serdinç o görüntüleri yayınlamasa bu olaya bir darp olayı deyip geçmeyecekmiydik? Muşta ve tekmelerle, Ülkesine ailesini görmek ve tatilini geçirmek için gelen ancak yediği darbeler sonrasında yerde kalan Hüseyijn’in vahşice tekmelendiğine tanık olabilecekmiydik?

KKTC’NİN KARİZMASI AMAN ÇİZİLMESİN HADDE BEE BARRA

Tamam KKTC For Ever’ın karizması çizilmesin, yüce denilen Meclisin yasalar ve işlev bakımından ‘Cüce’ kaldığı gibi sanal yüceliği korunsun diye yazmayalım..  Afrika gazetesi basıldı. Linç girişiminde bulunuldu. Neredeyse gazeteci arkadaşlarımız linç ediliyordu. Cumhurbaşkanı Akıncı’ya saldırıldı. Aman yazmayın. Yazarsanız delikanlılık yaşını geçen ancak hala daha Pürematüre bebek pozisyonunda bırakılan KKTC’mizin ismine zeval gelir. Hadde be hadde barra.

SAVOY OTEL TARANMIŞTI

Bir ara ipini koparan suç cenneti olarak nitelendirdikleri KKTC’ye geliyordu. İş yerlerinin kapısına dayanarak biz sizi koruyacağız. Koruma parası da bu kadar istiyoruz diyerek rüşvet istiyorlardı. Yani Mafya buralara el atmıştı. Hatırlayın Girne’de Savoy Hotel gecenin ilk saatlerinde otomatik silah ile taranmıştı. Otomatik silah ile 50 merminin boşaltıldığı otelde korkulu anlar yaşanmıştı.  Bilahare tutuklanan zanlılardan Enes Ağabugün’ün Kıbrıs’ta Kalaşnikof silahla çekilmiş fotoğrafı ortaya çıkmıştı. Yazılınca önlemler alınmıştı

GRAND PASHA CASİNO’YA ATEŞ EDİLMİŞ VİVA’DA ÖLÜM OLMUŞTU

Geçtim Girne’de Uğur Mumcu Caddesi üzerinde, ZGS 327 plakalı araçtan Grand Pasha isimli casinoya hedef gözetmeksizin 3 el ateş edilmesinden bahsedelim.  Veya Viva Gazinoda yaşanan silahlı çatışmada ölen ve yaralananlardan dem vuralım. Yaşadıklarımız bayram haftası değil, mangal tahtası hiç değil, mezar tahtasıdır. ‘Pardon Gancelli’ dedirten olaylar yazılmasaydı arkadan itmeli önden takviyeli ensesi kalın gerdanı sarkıkların yaptıklarını kim öğrenecekti.

SIRF KASLARI GÜÇLÜDÜR DİYE GÜVENLİÇİ ALINIYOR

Serdinç o görüntüleri yayınlamasaydı,  İskele Bölgesini parselleyen böyük, böyük şirketlerin açtıkları eğlence yerlerinde spor salonlarında vücutlarını geliştirdikleri için eğitimine, siciline, hatta insanlığına bakılmayanların sırf görünüş ‘Muhteşemdir’ diye güvenlik görevlisi adı altında çalıştırılacaklarını görecekmiydik?  2017 yılında özel güvenlikçiler ile ilgili  “Özel Güvenlik Hizmetleri Yasası” adında çıkartılan yasada belirtilen Özel güvenlik görevlilerine polis eğitim verecekti ve bunlar başarılı olmaları halinde belge alıp bu işi yapacaklardı maddesine uyulmadığını da göremeyecektik…

VİETNAM VE YUGOSLAVYA’DAKİ KATLİAMLAR YAZILANLARDAN ÖĞRENİLDİ

Dünya Vietnam’daki vahşeti napalm bombasından üstündeki elbiseler yanan ve insanların önünde çıplak koşan küçük bir kız çocuğunu görünce öğrendi. Sırpların Yugoslavya’daki katliamını video ve resimler ve haberleri görerek öğrendi.

ŞAMPİYON MELEKLERİN AİLELERİ OLMASA HESAP SORULURMUYDU?

Geçtim, Adıyaman’daki deprem sonrasında kaybettiğimiz çocuklarımızın biraz çimento katılarak topraktan yapılan otelin enkazı altında kaldıklarını resim ve videolar vasıtası ile öğrendik. Şampiyon Meleklerin ailelerinin inadına hergün sosyal medya ağlarında paylaştıkları yazılar ile resimler olmasa siz zannedermişiniz insanlıktan nasibini almayan insan elbisesi giymiş bu yaratıklardan hesap sorulacaktı? Şampiyon Meleklerin aileleri hergün kalem oynatarak, hem çocuklarına ‘Görev şehidi’ payesinin verilmesini sağladı, hem KTEV’den hemde Haluk Levent’in Ahbap isimli kurumundan birçok çocuğa eğitim bursu sağladı.  

TAMAM YAZMAYALIM AMA NEYİ?

Evet yazmayalım. Küçük çocukların özellikle cinsel istismar olaylarında, veya adli olaylarda isimlerini yazmayalım. Resimlerini yayınlamayalım. Suçu sabit olmadan hiçbir kimsenin ismini deşifre edip, resimlerini sayfalara taşımayalım. Tamam yayınlamamız doğru olmaz. Ama böylesi vahşet kokan bir olayda resimlerini ve videolarını  yayınlamayalım ki?..

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.