Rusya’nın Karadeniz kıyısındaki Ana limanı Novorossiysk’de Rus Savaş Gemisi vuruldu – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22367111,04%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Rusya’nın Karadeniz kıyısındaki Ana limanı Novorossiysk’de Rus Savaş Gemisi vuruldu
  • Kıbrıs Detay
  • Dünya
  • Rusya’nın Karadeniz kıyısındaki Ana limanı Novorossiysk’de Rus Savaş Gemisi vuruldu

Rusya’nın Karadeniz kıyısındaki Ana limanı Novorossiysk’de Rus Savaş Gemisi vuruldu

ABONE OL
Ağustos 4, 2023 11:13
Rusya’nın Karadeniz kıyısındaki Ana limanı Novorossiysk’de Rus Savaş Gemisi vuruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya’nın Karadeniz kıyısındaki ana limanı Novorossiysk’i gece yarısı sarsan patlamaların sonucu, sabah saatlerinde ortaya çıktı. Video görüntüleri, Rus savaş gemisi Olenegorsk Gornyak’ın vurulduğunu kanıtlıyor.

İnsansız hava araçlarının halihazırda damga vurduğu Rusya-Ukrayna savaşında bu gece yarısı bir ilk yaşandı, uluslararası haber ajansları ‘acil’ koduyla dünyaya patlamaları duyurdu. İlk patlamalar Vladimir Putin’in 2014 yılında el koyduğu Kırım Yarımadası‘nda duyuldu. Ukraynalıların son aylarda saldırılarını artırdığı yarımadadaki Feodosia şehrinde yaşayanlar, gece yarısı patlama sesleriyle uyandı.

Yerel halk, sosyal medyada patlama sesleri ve gökyüzünde uçan füzeleri paylaştı. Sosyal medyaya yansıyan bilgilere göre, Ukrayna’nın gönderdiği insansız hava araçlarını durdurmak için Rus hava savunma sistemleri harekete geçti. Feodosia’da neler olduğuna dair henüz resmi bir açıklama ya da doğrulanmış bir bilgi bulunmuyor.

Kırım Yarımadası’nın doğusunda yer alan şehir yakınlarındaki Krinichki köyünde, 19 Temmuz’da devasa bir cephanelik havaya uçurulmuştu. Sosyal medyada çok sayıda yorumcu bir Ukrayna drone’nunun patlamaya yol açtığını yazdı ancak ne Moskova’dan ne de Kiev’den cephaneliğin neden yok olduğuna dair bir açıklama gelmedi.

SİLAHLI ÇATIŞMA VE PATLAMALAR

Feodosia’dan bir saat sonra ise, Rusya’nın Karadeniz kıyısındaki şehri Novorossiysk‘ten silahlı çatışma ve patlama haberleri geldi. Cuma gece yarısından itibaren sosyal medyaya Novorossiysk’teki liman yakınlarında silah sesleri ve patlamalar duyulduğu bilgileri yansıdı. Bazı Telegram hesapları, insansız deniz araçlarıyla Rus donanma üssüne saldırı gerçekleştirildiğini yazdı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.