Hatay, Mersin ve Çanakkale’de orman yangınları devam ediyor – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343940,80%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Hatay, Mersin ve Çanakkale’de orman yangınları devam ediyor

Hatay, Mersin ve Çanakkale’de orman yangınları devam ediyor

ABONE OL
Temmuz 17, 2023 11:11
Hatay, Mersin ve Çanakkale’de orman yangınları devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay, Mersin ve Çanakkale’de orman yangınları 2. gününde! Açıklamalar peş peşe geldi: 2 şüpheli tutuklandı.


Hatay, Mersin ve Çanakkale'de orman yangınları 2. gününde! Açıklamalar peş peşe geldi: 2 şüpheli tutuklandı

Hatay, Mersin ve Çanakkale’de dün çıkan orman yangınlarına sabah ilk saatleri ile birlikte ekiplerin müdahalesi yeniden başladı. Hatay’a giden Bakan Yumaklı ve Bakan Yerlikaya yangınla ilgili son durumu açıkladı. Adalet Bakanı Tunç ise yangınlarla ilgili 2 şüphelinin tutuklandığını duyurdu.

Dün saat 14.00 sıralarında ilçeye bağlı Soğukoluk Mahallesi Armutçuk mevkiinde bir evde yaşayan iki kişinin, bahçelerindeki sazlık alanı temizlemek için yaktığı ateş, kontrol çıkarak ormanlık alana sıçradı. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangın nedeniyle Müftüler, Soğukoluk ve Benlidere’de yaşayan vatandaşlar tahliye edildi. Yerleşim yerlerini tehdit eden yangında ilk belirlemelere göre 7 ev yanarken, 4 araç da hasar gördü. Ayrıca, söndürme çalışmalarına destek için bölgeye giden bir arazözün otomobille çarpıştığı kazada, otomobildeki bebeğin yaşamını yitirdiği belirtildi. 120 hektarlık alanda etkili olan yangın, gece de devam etti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gece yangın bölgesine giderek çalışmaları yerinde takip etti.

HATAY’DAKİ YANGIN 2. GÜNÜNDE

Gece görüşlü heliktopterle devam eden hava müdahalesine günün aydınlanmasıyla uçaklar ve diğer helitopterler de dahil oldu. Orman Genel Müdürlüğü’nün 450 personeli, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevli memurlar ile bölge halkı, yangını söndürmek için ikinci günde de çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan yangına neden oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan iki kişinin de adli işlem sürecinin devam ettiği öğrenildi.

Hatay, Mersin ve Çanakkalede orman yangınları 2. gününde Açıklamalar peş peşe geldi: 2 şüpheli tutuklandı

MERSİN’DEKİ ORMAN YANGININA MÜDAHALE SÜRÜYOR

Dün, saat 18.00 sıralarında ilçeye bağlı Kavakoluğu Mahallesi’nde çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdü. Yerleşim yerlerini tehdit eden yangın nedeniyle bölgedeki 25 konut tedbir amaçlı boşaltılırken, 5 ev de yandı. Rüzgar ve düşük nem nedeniyle etki alanı büyüyen yangına gece görüşlü helikopterlerle sabahın ilk ışıklarına kadar müdahale edildi. Günün aydınlanmasıyla havadan müdahaleye uçak ve diğer helikopterler de katıldı. Karadan ve havadan söndürme çalışmaları devam ederken, bölge halkının da ekiplerle destek verdiği öğrenildi.

Hatay, Mersin ve Çanakkalede orman yangınları 2. gününde Açıklamalar peş peşe geldi: 2 şüpheli tutuklandı

4 MAHALLEDE 373 EV BOŞALTILDI

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Gülnar ilçesindeki orman yangını nedeniyle 51 hane ve 78 nüfustan oluşan Kavakoluğu Mahallesi, 85 hane ve 172 nüfustan oluşan Korucuk Mahallesi, 160 hane ve 278 nüfustan oluşan Çavuşlar Mahallesi ile 77 hane ve 109 nüfustan oluşan Tepe Mahallesi’nin jandarma ekipleri tarafindan tedbiren tahliye edildiğini, vatandaşlara Gülnar Anadolu Lisesi’nin pansiyonunu tahsis ettiklerini açıkladı. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Vali Pehlivan, “Hava kararana kadar 10 helikopterin, hava karardiktan sonra gece görüşlü 3 helikopterin de söndürme çalışmalarına katıldığı, halihazırda devam etmekte olan yangına arazöz, itfaiye aracı, su tankeri ve TOMA’lardan oluşan 78 yangin söndürme aracı, 66 iş makinesi, 539 personel müdahale etmektedir” ifadesine yer verdi.

BAKAN YERLİKAYA HATAY, MERSİN VE ÇANAKKALE YANGINLARIYLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hatay’da yangın bölgesine gelerek bilgi aldı. Yerlikaya ve Yumaklı, daha sonra ülke genelinde devam eden Hatay, Çanakkale ve Mersin’deki orman yangınları hakkında bilgi verdi.

​YANGININ ÇIKIŞ SEBEBİ, BAHÇE TEMİZLİĞİ İÇİN YAKILAN ATEŞ; İKİ GÖZALTI

Bakan Yerlikaya, Belen’deki orman yangınının Soğukoluk Mahallesi’nde bir evde iki kişinin bahçe temizliği için yaktığı ateşten çıktığını belirtip, iki kişinin jandarma tarafından gözaltına alındığını açıkladı.

Hatay, Mersin ve Çanakkalede orman yangınları 2. gününde Açıklamalar peş peşe geldi: 2 şüpheli tutuklandı

HATAY’DAKİ YANGININ ÇIKIŞ SEBEBİ, BAHÇE TEMİZLİĞİ İÇİN YAKILAN ATEŞ; İKİ GÖZALTI

Belen ilçesinde saat 14.00 sıralarında başlayıp, büyüyerek devam eden orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürerken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bölgeye geldi. Bakanlar, basın mensuplarına açıklamada bulundu. Belen’deki yangına 8 dakika içinde müdahale edildiğini belirten Bakan Yumaklı, nemin ve rüzgarın yangının büyümesinde etkili olduğunu söyledi. Orman Genel Müdürlüğü’nün 450 personeli ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının da desteğiyle yangına müdahaleye devam edildiğini dile getiren Bakan Yumaklı, “Akşam 19.00 sıralarında söylemiştim, enerjisi düşmeye başladı diye. Şu an itibariyle çok lokal bazı yerlerde devam ediyor olmakla birlikte çok şükür büyük bir risk olmadığını söyleyebilirim. Ancak bu her şeyim bitti, yangın tamamen kontrol altına alındı anlamına gelmez. Hem gecenin ilerleyen saatlerinde oluşabilecek hava şartları hem de nemle alakalı sıkıntılı bir durum, belki yine riskli bir durum oluşturabilir. Ama şu an itibariyle yaklaşık etkilenen alanın 230 hektara çıktığı ile ilgili bizim arkadaşlarımızın ölçümü vardı. Şu an itibariyle bu yaklaşık 100 hektarlık bir alana doğru inmiş vaziyette. An itibariyle büyük bir risk olduğunu söylememek ile beraber arkadaşlarımızın tamamıyla yangını kontrol altına almakla iligi çabaları devam etmekte” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.