Milas’ta orman yangını şiddetlendi: Sıcaktan uçaklar kalkış yapamıyor – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343940,80%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Milas’ta orman yangını şiddetlendi: Sıcaktan uçaklar kalkış yapamıyor
  • Kıbrıs Detay
  • Doğa
  • Milas’ta orman yangını şiddetlendi: Sıcaktan uçaklar kalkış yapamıyor

Milas’ta orman yangını şiddetlendi: Sıcaktan uçaklar kalkış yapamıyor

ABONE OL
Temmuz 14, 2023 17:57
Milas’ta orman yangını şiddetlendi: Sıcaktan uçaklar kalkış yapamıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de hava sıcaklıkları rekor seviyelere ulaşırken, orman yangını haberleri de peş peşe geliyor. Milas’ta orman yangını şiddetini arttırırken hava sıcaklığından dolayı uçakların kalkış yapamadığı belirtildi.

Muğla’nın Milas ilçesinde makilikte yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Milas-Bodrum Havalimanı kavşağı yakınlarındaki makilikte, saat 14.30 sıralarında yangın çıktı. Alevleri görenler, durumu orman ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbarla bölgeye çok sayıda hava ve kara aracı sevk edildi. Ekipler, yangına havadan ve karadan müdahale ediyor.

ALEVLER ORMANA ULAŞTI

Muğla’nın Milas ilçesinde makilikte çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla ilerleyerek ormana ulaştı. Alevlere 3 uçak, 7 helikopter, 35 arazöz-su tankeri, 4 dozer ve 157 personel ile havadan ve karadan müdahale sürüyor.

“HAVA SICAKLIĞINDAN UÇAKLAR KALKAMIYOR”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Yangın, işletmeleri ve Kemikler köyünü tehdit ediyor. Etrafta gerekli önlemler alındı. Tahliye çalışması var. Şu anda ormanlık alanda yangın şiddetlenmiş durumda. Burada hava çok sıcak. Hava sıcaklığından dolayı havalanından uçakların kalkamadığını söylüyorlar. Vatandaşlarımızı sürekli uyarıyoruz. Küçücük bir dikkatsizlik, insanların bu tedirginliği yaşamasına sebep oldu. Yoldan atılan sigaralar, cam eşyalar bu yangınlara sebep oluyor. Bu bölgeye sahip çıkmamız gerekiyor.” dedi.

Son dakika Milasta orman yangını şiddetlendi: Sıcaktan uçaklar kalkış yapamıyor

AHİR DAĞINDA ORMAN YANGINI, EKİPLER MÜDAHALEYE BAŞLADI

Kahramanmaraş’ta bulunan Ahir dağında orman yangını çıktı, bölgeye sevk edilen ekipler müdahaleye başladı.

Alınan bilgiye göre, Merkez Dulkadiroğlu ilçesi sınırlarında Ahir dağında ormanlık alanda yangın çıktı. Yangını fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Komuta Merkezine bildirdi. Bunun üzerine bölgeye hem itfaiye hem de Orman Müdürlüğü’ne bağlı arazözlü ekipler sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekiplerin yangına müdahale etmeye başladığı bildirildi.

Son dakika Milasta orman yangını şiddetlendi: Sıcaktan uçaklar kalkış yapamıyor

İZMİR’DE MAKİLİK ALANDA ÇIKAN YANGIN KONTROL ALTINDA

İzmir’in Urla ilçesinde makilik alanda çıkan yangın, havadan ve karadan müdahale sonucu kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Yangın ilçeye bağlı Demircili Mahallesi mevkiinde makilik alanda meydana geldi. Saat 13.30’da çıkan yangına 13.38’de ilk müdahaleyi gerçekleştiren İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, alevlere 4 helikopter, 2 uçak ile havadan, 15 arazöz 4 su ikmal aracı ve 3 dozer ile karadan müdahale ediyor.

Yerleşim yerlerinden uzakta olduğu öğrenilen yangın, ekiplerin hızlı müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürdürülüyor.

Son dakika Milasta orman yangını şiddetlendi: Sıcaktan uçaklar kalkış yapamıyor

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.