Birçok saldırının failiydi… O terörist etkisiz hale getirildi – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376201,03%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Birçok saldırının failiydi… O terörist etkisiz hale getirildi

Birçok saldırının failiydi… O terörist etkisiz hale getirildi

Birçok saldırının failiydi… O terörist etkisiz hale getirildi - Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yönelik gerçekleştirilen birçok saldırıya katılan PKK'lı terörist Zafer Akgün, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) düzenlediği operasyonda etkisiz hale getirildi.

ABONE OL
Temmuz 8, 2023 17:59
Birçok saldırının failiydi… O terörist etkisiz hale getirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Irak’ın kuzeyinden Türkiye’ye yönelik saldırı ve sızma girişimlerini önlemek amacıyla 17 Nisan 2022 günü Hakkari’nin Çukurca ilçesinin karşısındaki Metina Vadisi ile Zap, Avaşin-Basyan bölgelerinde eş zamanlı başlatılan Pençe Kilit hava destekli kara harekatı bölgesinde terör örgütü PKK’ya ağır bir darbe daha vuruldu.

Zap Vadisi içinde Mehmetçiğin konumlandığı üs bölgesine yönelik saldırı hazırlığı ve eylem keşfi yaptıkları belirlenen hareket halindeki bir grup teröriste yönelik, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından nokta hava harekatı düzenlendi.

Operasyonda 9 terörist silah ve mühimmatlarıyla birlikte etkisiz hale getirilirken, birinin sözde Behdinan sahası özel güç sorumlusu Zana Govend kod adlı Zafer Akgün olduğu tespit edildi. Teröristin PKK terör örgütünün silahlı kolu HPG’nin sözde tabur sorumlusu olduğu belirlendi.

Terörist Zafer Akgün’ün Pençe Kilit harekatının başlamasından bu yana son 1 yıl içinde aynı bölgede güvenlik güçlerine düzenlenen saldırılarda bizzat yer aldığı bildirildi.Rus menşeli Konkurs füzesi ile İsveç menşeli yeni nesil AT-4 füzeleriyle emir ve talimatını verip bizzat yer aldığı saldırılarda farklı tarihlerde Binbaşı Mehmet Duman, Üsteğmen Serkan Erkuş, Astsubay Okan Meteöz, Uzman Çavuşlar Muhammet Mustafa Koca, Mehmet Ali Çap, Cemil Yavaş, sözleşmeli erler İsmail Esmer, Hakan Köroğlu ve Adem Avunan’ın şehit edildiği saldırılarda yer aldığı öğrenildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.