SEVSİNLER SİZİN SİYASET ZİHNİYETİNİZİ – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22329211,76%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

SEVSİNLER SİZİN SİYASET ZİHNİYETİNİZİ

SEVSİNLER SİZİN SİYASET ZİHNİYETİNİZİ

ABONE OL
Haziran 27, 2023 09:44
SEVSİNLER SİZİN SİYASET ZİHNİYETİNİZİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dianellos’un sigara fabrikası aslında bir toplama kampı. Atanmışların, ya da boş vaatlerle kandırdıkları seçmenden aldıkları oyların işe yaramaz sahipleri hepside. Siyaset bilgisi dersi olsa bunların hepsi, değil sınıfta kalmak, eksilerin altında puanla temelli siyasetten elenirlerdi. Fakat, öyle bir memlekette yaşıyoruz ki, sahte olan ne varsa geçerli, yanlış olan ne varsa doğru, haktan hukuktan hiç bahsetmeyeyim.

Adalet bir yerlerde sıkışıp kalmış adeta. Gören, duyan var ise, ne mutlu ona. Evet, bu gün de konumuz siyaset ve siyasetçilerin vasıfsızlıkları. Vasıfsız diyorum, çünkü ülkede hiçbir şey yolunda gitmiyor. Eşit egemen devlet diye ayak direten bir cumhur reisimiz var. Yahu sen kullandığın para biriminin bir çaputtan ibaret olduğunu bilemeyecek kadar akıl tutulması mı yaşıyorsun? Döviz almış başını gidiyor. Milletin pahalılıktan anası ağlıyor, sen ise devleti yere göğe sığdıramıyorsun.

Ne devleti, kabilelerde bile bir sistem olur. Ortadaki mal ve para halkına eşit dağıtılır. Herkesin karnı eşit derecede doyar. Avlanan av bile pişirilince kabilenin tüm insanlarına eşit dağıtılır. Bizde eşitliği bir kenara bırakın, artık dengeler o kadar şaşmış ki, ya çok zengin bir zümre, ya da boğaz tokluğuna çalışan bir kesim vardır. Orta halli vatandaş bırakmadınız o sivri siyaset anlayışınız sayesinde.

Dahası, yine bir göç furyası başladı sizin siyasetten yoksun bilgisizliğiniz ve beceriksizliğiniz yüzünden. Eşit egemen devletlerde bir çocuk 18 yaşına gelinceye kadar, devletin sağladığı eğitim hizmetlerinden ücretsiz hak sahibi olur. E bizde durum ortada, eğitim çoktan ticarete dönüşmüş, adeta ticarethane kapısı.

Ulaşım deseniz, ilk önce yamalı asfaltlara, yollarda olmayan elektrik direklerine ve sonra da fahiş uçak biletlerine bakmanızı salık veririm. Eşit egemen devletin kendine ait ne bir uçak alanı pisti, ne de bir hava yolu şirketi vardır. 74 sonrası en güzel plajlar kuzeyde kalmıştı. Mumla arasanız bulamazsınız o plajları şimdi. Hemen hemen hepsi rant uğruna yabancı sermayeye peşkeş çekildi. Alın size, siyasetçilerimizin turizm mentalitesi.

Bu arada, egemen devletiz ama dış işlerimizin ipleri dış güçlerin elinde, iç işlerimizde de nüfus patladı. Kaç tane orjinal Kıbrıslı Türk kaldık belli değil. Yıllardan beridir sayım yapılmıyor. Yapılsa, toprağın kaçta kaçı, nüfüsün kaçta kaçı yabancının zimmetine geçirilmiş, işgalin tüm gerçeği gözler önüne serilecek. Ekonomisini zaten yukarıda para biriminin durumu ile belirttim de, ülkede ithalat çok, ihracat yok. Yok , çünkü yerli üretim hak ettiği şekilde desteklenmediği gibi, üretim hep baltalanıp, önü kesiliyor ve ithalatin yolunu açıp, birileri zengin yapılıyor.

İşte, bizim siyasetçilerin siyaset kafası budur. Şimdi sorarım size, bu bir siyaset kafası mı, menfaate dayalı icraat mı? Elbette ülkenin durumuna bakacak olursak, menfaatlerden dolayı gelinen son noktayı ortadadır. Artık, buralardan kaçan kurtulur, gelen yurt tutar, mevcutlar da boğaz tokluğuna geçinip gider. Sevsinler sizin siyaset zihniyetinizi. Diyanellos’un ne büyük “ahı” varmış burada!!!!

vesselam

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.