SÖZ SAHİBİNE İADE – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22364450,95%
Lefkoşa
°

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

SÖZ SAHİBİNE İADE

SÖZ SAHİBİNE İADE

ABONE OL
Haziran 23, 2023 09:28
SÖZ SAHİBİNE İADE
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SERHAN AKTUNÇ: “Halk kazanacak” Her nedense devlette belli bir süre makam sahibi olanlar, bir müddet sonra şansını vekillikte deniyor. Siz de bunlardan birisiniz. Ancak, Turizmde bir arpa boyu yol alınmamışken, hangi başarınıza güvenerek bu yola çıktınız? Ortada bir başarı yok ve işin gerçeği Demokrat Parti, Serdar Denktaş’tan sonra çok kan kaybetti. Öyle ki, artık Fikri Ataoğlu’nun etrafında doğru düzgün adam kalmadı. Hiç şansınız yok. Sloganınız da traji komik. Çünkü, bu halk sizler yüzünden çok şey kaybetti. Yoksa siz de mi orijinal bir Kıbrıslı olarak bu halkın neler kaybettiğinin farkında değilsiniz? Biraz gerçekçi olun.

METİN ATAN: “Denetimsizlik memleketin sonunu getirdi”. Haklısınız ve bende size bir soru sormak istiyorum. Bu ülkede sendikalar ne işe yarar? Sendikalar, işçilerin ve işverenlerin her türlü ortak ekonomik ve sosyal menfaatlerini korumak ve geliştirmek için meydana getirilen kuruluşlar değil midir? O zaman işçi ve emekçi kardeşlerimizin yaşadığı bunca mağduruiyet ve zamlar karşısında alım gücünün her geçen gün düşmesi, sendikaların elini kıpırdatmamasından olabilir mi? Ya da gerektiği şekilde hak savunmamalarından kaynaklı olabilir mi?

MUSTAFA AKINCI: “Durmak teslim olmak demektir. Telim olmak bize yakışmaz.” Sayın Akıncı, toplum mücadele ruhunu yitireli çok oldu. Bir avuç insanın mücadelesi ile bu işler artık yeniden rayına oturmaz, oturtulamaz. Örgütlenmek ve bilinçli insanların çizeceği yol haritası ile birlikte adımlar atmak, bir mücadele meşalesi yakmak gerekmektedir. Burada en önemli unsur, toplumun yeniden güven duyacağı bir liderin olması ve bu liderin önderliğinde inançla yol almaktır. Daha neyi bekliyorsunuz? Halkın arasına karışarak, yeniden bir mücadeleyi başlatacak olan son kale olduğunuzun ne zaman farkına varacaksınız?

ÜNAL ÜSTEL: “Marketler denetlenecek, fahiş fiyatların önüne geçilecek”. Siz artık gerçekten yalan makinesine bağlanmışçasına boyuna yalan söyleyip durmaktasınız. Hiç ağzınızı açmasanız çok daha iyi olacak. Başbakan oldunuz olalı, içi boş sansasyonel haberlerden başka bir işe yaramadınız. Halkı da zerre düşünmediğiniz toplum tarafından bilinmektedir. Günü geldiğinde sakın ha sokağa adımınızı dahi atmayınız.

ERSİN TATAR: “İki devletli çözüm tezinde ısrarcıyız”. Yahu ne devleti, hangi devletten bahsediyorsunuz? Anasının eteklerinde yapışılı, anasının emrinden çıkmayan bir yavrucak. Her bir organı yara bere içinde, her tarafı boğazına kadar b.ka batmış, ucube bir yapının neresi devlet? Devlet dediğin, ilk önce nüfusu ile, sonra ekonomisi ile, ardından da para birimi ile kendini hissettirecek bir yapıda olmalıdır. Bizde nüfusun dörte üçü sonradan vatandaş olan yabancılar, ekonomisi derseniz devletin borcu Ada’yı satsanız yine de silinmez, para birimi derseniz, en geri ülkelerdeki para birimi bile daha kıymetli. Alın sizin devletinizin gerçekliği. Uyanın artık. Vesselam

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.