Ekmek fiyatlarına yüzde 50 zam geliyor ! – Kıbrıs Detay
DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22496691,34%
Lefkoşa
°

17:12

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Ekmek fiyatlarına yüzde 50 zam geliyor !

Ekmek fiyatlarına yüzde 50 zam geliyor !

ABONE OL
Haziran 15, 2023 09:56
Ekmek fiyatlarına yüzde 50 zam geliyor !
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Ekmeğe yüzde 50 zam şoku! Bu zam ocak söndürür

Yıl başından bu yana üst üste zamlanan ekmek fiyatları vatandaşların gündeminde. Gelen zamlar ile birlikte 6 lirayı aşan ekmek fiyatlarında flaş gelişme! Toprak Mahsulleri Ofisi’nin, un fabrikalarına sübvansiyonlu buğday satışını durdurmasıyla sektörde hareketlilik başladı. Uzmanlara göre ekmeğe yüzde 50 zam gelebilir. Durumu değerlendiren yetkililer kötü haberi duyurdu. Bu zam ocak söndürür! İşte detaylar haberimizde…

Ekmek fiyatları ile ilgili flaş gelişme! Yıl başından bu yana zamlanan ekmek fiyatlarında son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin, un fabrikalarına sübvansiyonlu buğday satışını durdurmasıyla kötü haberi duyurdular. Ekmeğe yüzde 50 zam şoku! Rakamı duyan fırıncılara koşuyor. Bu zam ocak söndürür. Peki ekmek fiyatlarına zam gelecek mi? Ekmek fiyatlarına ne kadar zam geliyor? İşte konuyla ilgili merak edilen detaylar…

SON DAKİKA: EKMEK FİYATLARINA YÜZDE 50 ZAM GELİYOR!

Seçim sonrası ekonomide değişiklikler yapıldı ancak bu da krizi önleyemedi. Her geçen gün zam haberleri gelmeye devam ederken her gün sıklıkla tükettiğimiz ekmek fiyatları ile ilgili kötü haber geldi. Ekmek fiyatlarına bir zam daha geliyor. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), ekmek fiyatlarını kontrol altında tutabilmek için un fabrikalarına sürdürdüğü sübvansiyonlu buğday satışını bu aydan itibaren durdurdu. Bu durum, 50 kiloluk un çuvalının devlet destekli 340 TL olan fiyatını 570 TL’ye yükseltti. Bu nedenle ekmek fiyatına yüzde 30-50 zam gelmesi bekleniyor.

hjj.jpg

“GELECEK YIL DAHA AZ ÜRETİM YAPACAK HALE GELECEĞİZ”

Yapılan zamlar ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi Suiçmez, “Tüketiciyi korumak için devletin zarar yazarak üreticiye sübvansiyon vermesini olumlu görsek de bu sürdürülebilir değil. Asıl önemli olan çiftçiyi korumak, ithalatı önlemek. Bu alım fiyatlarıyla gelecek yıl daha az üretim yapacak hale geleceğiz.” dedi.

hjjhhj-72.jpg

EN AZ 10 TL OLMALI…

Ümraniye’de yıllardır fırıncılık yapan ve son dönemde oldukça zorlu bir dönemden geçtiklerini belirten Özkan Karayiğit, ekmek fiyatlarının en az 10 TL olması gerektiğini vurguladı. Maliyetlerin her geçen gün arttığını ifade eden Karayiğit, özellikle kaçak ürünlere yönelimlerin arttığını ve bununda insan sağlığına oldukça zarar verdiğini söyledi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP
    300x250r
    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.